Χαράλαμπος Παλιόγλου: Ο ευγενής έμπορος και αριστοκράτης οικογενειάρχης

Χαράλαμπος Παλιόγλου:  Ο ευγενής έμπορος και  αριστοκράτης οικογενειάρχης

Χαράλαμπος Παλιόγλου: Ο ευγενής έμπορος και αριστοκράτης οικογενειάρχης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 563 ΦΟΡΕΣ

Αντί μνημοσύνου...

Σήμερα Σάββατο (28 Νοεμβρίου 2015) συμπληρώνονται 9 ημέρες από την κοίμηση ενός ευγενούς και αριστοκράτη εμπόρου της Ρόδου του μακαριστού Χαράλαμπου Παλιόγλου, πατέρα του αγαπητού και εξαίρετου κληρικού αρχιμανδρίτη Άνθιμου Παλιόγλου, που υπηρετεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Παραμυθίας στ’ Αφάντου Ρόδου.

Ο μακαριστός Χαράλαμπος Παλιόγλου γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1928 στη Ρόδο, από ευγενείς γονείς τον Παναγιώτη και τη Ρόζα Παλιόγλου από την Αττάλλεια της Μικράς Ασίας.

Είχε άλλα δύο αδέλφια μεγαλύτερα, τον Παντελή και τη Μαρία όλοι τους στον ουρανό. Αφού τελείωσε τα εγκύκλια γράμματά του, εργάστηκε σε διάφορες εργασίες και από το 1946 διατήρησε μέχρι και προ ολίγων ετών στην οδό Σωκράτους στην Παλιά Πόλη κατάστημα εμπορικό υφασμάτων.

Σήμερα με είδη τουριστικά το δουλεύουν τα εγγόνια του από τις δύο κόρες του.
Το 1958 νυμφεύεται τη Βασιλική Μουζουράκη από τον Πειραιά, μια φρόνιμη και πιστή σύζυγο, μητέρα και γιαγιά. Μαζί απέκτησαν 3 παιδιά. Την Παρασκευή παντρεμένη με τον Γιάννη Μάχλη και έχουνε 2 παιδιά παντρεμένα και εγγόνια.

Τον Παναγιώτη Παλιόγλου το σημερινό αρχιμανδρίτη Άνθιμο Παλιόγλου της Ιεράς Μονής Παραμυθίας λαμπρό κληρικό, με ήθος και εξομολόγο (πνευματικό).
Και τη Ρόζα-Γεωργία παντρεμένη με τον Κώστα Παπακώστα και έχουνε 2 παιδιά.

Πανθομολογουμένως υπήρξε ο Χαράλαμπος Παλιόγλου ένας ευτυχής θνητός. Με καταβολές μικρασιατικές διατήρησε την έμφυτη καλοσύνη, το πράο και την εργατικότητα ενός τίμιου οικογενειάρχη με μια νοικοκυρά και αγαπημένη σύζυγο την κυρά-Βασιλική Μουζουράκη.

Έκλεισε ένα κύκλο έντιμης και υποδειγματικής επαγγελματικής και συζυγικής ζωής.
Καλός σύζυγος, καλός πατέρας και παππούς. Στόλισε την κοινωνία της Ρόδου και τα νοικοκυριά πλούσιων και φτωχών χωρίς εκμετάλλευση και απληστία.

Νοικοκύρης στη ζωή και στους τρόπους. Στην οδό Σωκράτους μαζί με τον Μαμαλίγκα, τον Ασπράκη, τους Καμπουρόπουλους όλοι υφασματέμποροι άφησε μια σελίδα ένα κεφάλαιο της εποχής της μεταπολίτευσης. Τότε που όλα ήτανε όμορφα.

Καπετάνιος όρθιος και μεγαλοπρεπής ο Χαράλαμπος Παλιόγλου. Πλατάνι σκιερό. Το ταξίδι του στην επίγεια ζωή του κράτησε μέχρι την παραμονή των Εισοδίων της Θεοτόκου την Παρασκευή (20 Νοεμβρίου 2015) σε ηλικία 88 χρόνων.

Ένα ταξίδι ονείρων και ιερών αναμνήσεων Ένα αέρινο πέρασμα ανάμεσά μας. Ένα γλυκό και χαρούμενο συναπάντημα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, για ότι πρόσφερες και έδωσες σε φιλανθρωπίες και περίσσια καλοσύνη.
Για το λαμπρό γιο σου πάτερ Άνθιμο στην εκκλησία. Για την οικογένειά σου. Κοιμήσου και αναπαύσου σεμνέ και σεβάσμια Χαράλαμπε Παλιόγλου. Αιωνία σου η μνήμη.

Πρωτοπρεσβύτερος
Κυριάκος Μανέττας
Κληρικός-εκπαιδευτικός

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου