Στην έκθεση της Σμύρνης θα συμμετάσχει ο δήμος Ρόδου

Στην έκθεση της Σμύρνης θα συμμετάσχει ο δήμος Ρόδου

Στην έκθεση της Σμύρνης θα συμμετάσχει ο δήμος Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 161 ΦΟΡΕΣ

Όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε χθες

Η απόφαση να συμμετάσχει η Ρόδος στην τουριστική έκθεση Travel Turkey 2015 στη Σμύρνη, ελήφθη ομόφωνα στη σύσκεψη που συγκάλεσε, χθες το πρωί, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων.

Όπως έγινε σαφές το όφελος για τη Ρόδο θα είναι μεγάλο, με δεδομένο το ενδιαφέρον της τουρκικής αγοράς για το νησί μας το οποίο επιβεβαιώθηκε και στο ταξίδι που έκανε προ ημερών στη Σμύρνη ο κ. Χατζηδιάκος, προσκεκλημένος του δημάρχου Σμύρνης.

Η τουριστική έκθεση πραγματοποιείται από τις 10 έως τις 13 Δεκεμβρίου και, όπως εξήγησε σε δηλώσεις του χθες ο Δήμαρχος, λόγω του περιορισμένου χρόνου που είχαν στη διάθεσή τους για ν’ αποφασίσουν εάν θα συμμετάσχει η Ρόδος και για την οργάνωση της αποστολής, ενδέχεται να μη μετείχαν στη σύσκεψη όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς οι οποίοι και θα έχουν ενεργό ρόλο.

Έτσι, χθες, βγήκε μία οργανωτική επιτροπή η οποία ανέλαβε, μέσα σε τρεις ημέρες, να οργανώσει την παρουσία της Ρόδου στην τουριστική έκθεση της Σμύρνης, μια και θεωρείται ότι τα οφέλη θα είναι πολλαπλάσια, λαμβάνοντας υπόψη και τα γεγονότα που συμβαίνουν γεωπολιτικά γύρω μας, τα οποία, όπως σημείωσε ο κ. Χατζηδιάκος, δεν θα επηρεάσουν ούτε τον τουρισμό μας ούτε τη συμμετοχή στην έκθεση.

Πάντως, ο Δήμαρχος θέλησε να κάνει ένα σχόλιο για τα γεγονότα αυτά, λέγοντας ότι είναι λυπηρό να βρισκόμαστε κοντά και στο επίκεντρο μίας γενικά εμπόλεμης κατάστασης, είτε πρόκειται για τη Συρία, με τις όποιες συνέπειες έχουμε με τους πρόσφυγες, ή σε μία ρήξη της γείτονος χώρας με τη Ρωσία, κάτι από το οποίο μπορεί προς το παρόν να φαίνεται ότι έχουμε κάποια οφέλη, όμως, θα πρέπει να καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός,

όπως είπε, γιατί, ειδικά στον τομέα του τουρισμού, που έχει επικεντρώσει το νησί, μπορεί μεσομακροπρόθεσμα να έχουμε και όχι καλές εξελίξεις μια και είτε με τις τρομοκρατικές ενέργειες είτε με μία εμπόλεμη κατάσταση, προκαλείται και κάποιος ενδοιασμός σ’ αυτόν που θέλει να ταξιδέψει και ευχήθηκε όλα αυτά να ξεπεραστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η χθεσινή απόφαση, λοιπόν, για την παρουσία της Ρόδου στην έκθεση της Σμύρνης, για την οποία ειπώθηκε ότι το νησί μας δεν μπορεί να είναι κομπάρσος, ελήφθη με κριτήριο ότι οι Τούρκοι είναι καλοί επισκέπτες και ότι η Τουρκική αγορά είναι η αγορά του μέλλοντος, είναι δίπλα μας και πολλοί Τούρκοι θέλουν να έρχονται στη Ρόδο.

Ανέφερε, ακόμη, ο Δήμαρχος ότι, κατά το ταξίδι του στη Σμύρνη τις προηγούμενες ημέρες για μία δράση του Λογοτεχνικού Κέντρου, τα συμπεράσματα ήταν πάρα πολύ θετικά. Δεν παρέλειψε, ακόμη, να σημειώσει ότι είναι γνωστό ότι τα Οικονομικά του ΠΡΟΤΟΥΡ είναι πολύ δύσκολα καθώς έχει πολλές υποχρεώσεις τη στιγμή που υπάρχει υποχρηματοδότηση από το Δήμο και,

προκειμένου να μη χάσουν τη δυνατότητα για τη Σμύρνη ενόψει της ανασυγκρότησης και του νέου καταστατικού του Οργανισμού, με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Τουρισμού και Αντιπροέδρου του Λιμενικού Ταμείου, κας Μαρίζας Χατζηλαζάρου και του Προέδρου του Λ.Τ. κ. Μιχάλη Χριστοδούλου, έκλεισαν ένα περίπτερο εκεί.

Υπενθυμίζεται ότι επίσημα ως Δήμος ή η Περιφέρεια δεν μπορούν να συμμετάσχουν στην έκθεση επειδή μετέχει ως επίσημο Κράτος το ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου, αλλά δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρηματικούς κύκλους να συμμετέχουν και με τη συμβολή του Λ.Τ. που επιθυμεί να έχει επαφές για την ανάκαμψη της κρουαζιέρας ενώ εκεί υπάρχει και μία θεματική συνάντηση και προβολή των λιμανιών στην οποία μετέχουν και άλλα νησιά.

Έτσι, το Λ.Τ. πήρε την πρωτοβουλία, να οργανώσει, σε συνεργασία με τον ΠΡΟΤΟΥΡ τη συμμετοχή της Ρόδου στη Σμύρνη ενώ ο τρόπος της συμμετοχής αποφασίστηκε να είναι συλλογικός και να μπορέσουν να κάνουν κάτι το ιδιαίτερο.

Επιπλέον ο δήμαρχος κατέθεσε την πρόταση του γενικού προξένου της χώρας μας στη Σμύρνη πρέσβη, κ. Θεόδωρου Τσακίρη, για την πραγματοποίηση Ροδίτικης βραδιάς γαστρονομίας η οποία έγινε ομοφώνως δεκτή και θα ετοιμάσουν οι εστιάτορες της Ρόδου σε συνεργασία με το Σύλλογο μαγείρων.

Ανατέθηκε δε σε οργανωτική επιτροπή να διευθετήσει όλα τα θέματα ώστε η παρουσία του νησιού τόσο στο περίπτερο της Έκθεσης όσο και στην Ροδίτικη βραδιά, αλλά και οι επαφές με πολιτειακούς και τουριστικούς φορείς να είναι άψογα οργανωμένα.

«Θέλουμε, λοιπόν, να έχουμε μία ξεχωριστή παρουσία στη Σμύρνη και να ανοίξουμε, όσο γίνεται, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την αγορά της Τουρκίας προς τη Ρόδο», δήλωσε ο Δήμαρχος και σημείωσε ότι η Σμύρνη έχει εξελιχθεί σε μια πόλη 4 εκατομμυρίων κατοίκων, κάποιοι εκ τους οποίων έλκουν την καταγωγή τους από τα νησιά, γεγονός που πρέπει να αξιοποιήσουμε.

Στο πλαίσιο αυτό γίνονται οι ανάλογες ενέργειες ώστε να υπάρξει αεροπορική σύνδεση με τη Σμύρνη γεγονός που θα διευκολύνει την προσέλκυση, μαζί με περαιτέρω διευκολύνσεις που θα πρέπει να γίνουν για το θέμα της βίζας.

Έτσι, χθες, ομόφωνα και ομόθυμα παρόντος και της αντιδημάρχου Τουρισμού κ. Μαρίζας Χατζηλαζάρου, συμφωνήθηκε να προχωρήσουν οι οργανωτικές διαδικασίες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Στη σύσκεψη κλήθηκαν οι πρόεδροι δεκαπέντε φορέων και παραγωγικών τάξεων οι οποίοι παρέστησαν οι ίδιοι ή δια αντιπροσώπων τους και συγκεκριμένα παρόντες ήταν:

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Παλιάς Πόλης κ. Τάσος Μελετίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστιατόρων κ. Γιάννης Κλούβας, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων κ. Παναγιώτης Τοκούζης, ο α΄ αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Γιώργος Τσέλιος, αλλά και το μέλος κ. Παναγιώτης Ιωαννίδης, ο κ. Κώστας Κωσταρίδης ως εκπρόσωπος των Ξενοδόχων Πόλεως Ρόδου καθώς και η κ. Μαριρένα Γεωργά, ο κ. Χρήστος Ψαρής ως εκπρόσωπος των Διευθυντών Ξενοδοχείων,

ο πρόεδρος του Μεταφορικού Συνεταιρισμού Ράδιο ταξί κ. Γιώργος Πεχυνάκης καθώς και ο κ. Μιχάλης Πηδιάκης, ο τουριστικός πράκτορας κ. Γιάννης Καμπούρης, ο κ. Αντώνης Χατζημιχάλης ως ιδιοκτήτης rent a car πόλεως Ρόδου, η κ. Χαιαλ Ντουρουκαλή-Ιουανό ως εκπρόσωπος τούρκικου ταξιδιωτικού πρακτορείου στη Ρόδο ενώ από πλευράς της νέας Μαρίνας Ρόδου στη σύσκεψη μετείχε ο κ. Χριστόφορος Χαρίσης.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου