Θα παραχωρηθούν οι κατασκηνώσεις των Κολυμπίων

Θα παραχωρηθούν οι κατασκηνώσεις των Κολυμπίων

Θα παραχωρηθούν οι κατασκηνώσεις των Κολυμπίων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 470 ΦΟΡΕΣ

Και θα αξιοποιηθεί το φράγμα της Απολακκιάς

Στην αξιοποίηση δύο σπουδαίων ακινήτων που διαθέτει ο Δήμος, στην οποία θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, μίλησε, χθες, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, μετά την επίσκεψή του στα Κολύμπια και τη Νότια Ρόδο τις προηγούμενες ημέρες.

Πρόκειται για τις κατασκηνώσεις στα Κολύμπια και το Φράγμα της Απολακκιάς όπου εκεί από τον πρώην Δήμο έχει χαρακτηριστεί ναυταθλητικό κέντρο, με πέντε ξύλινα σπιτάκια, συνολικού εμβαδού 300 τ.μ., για τα οποία υπάρχει ένα επενδυτικό ενδιαφέρον, όπως είπε. Σύμφωνα με το Δήμαρχο, σχεδιάζουν, αφενός με μία διαγωνιστική διαδικασία να προχωρήσουν στην παραχώρηση με μίσθωση και των κατασκηνώσεων των Κολυμπίων και του ναυταθλητικού κέντρου.

«Είναι πολύ σημαντικά τα ακίνητα αλλά απογοητεύτηκα γιατί βρήκα τις υποδομές της κατασκήνωσης σε άθλια κατάσταση», είπε, στη συνέχεια, ο κ. Χατζηδιάκος και θύμισε ότι, ήδη, ως Αντιπεριφερειάρχης είχαν συνάψει μία προγραμματική σύμβαση με το Δήμο για να διαθέσει η Περιφέρεια ένα ποσό, πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ, για να επισκευαστούν οι κατασκηνώσεις, με στόχο να γίνει εκεί ένα διεθνές προσκοπικό κέντρο και να φιλοξενούνται πρόσκοποι από όλο τον κόσμο.

Με την προχθεσινή του επίσκεψη, όμως, διαπίστωσε ότι, με τα χρήματα αυτά, ούτε να κατασκευάσουν ούτε να λειτουργήσουν τέτοια υποδομή μπορούν γι’ αυτό και θα φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Όπως είπε, επιχειρηματίες που έχουν κατασκηνωτικά κέντρα, στη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη και αλλού, έχουν επιδείξει ενδιαφέρον και θα βγει μια ανοιχτή διακήρυξη για να παραχωρήσουν με μίσθωμα το ακίνητο ενώ μέσα στους όρους της σύμβασης θα ζητήσει να περιληφθεί η δωρεάν φιλοξενία για κάποιες εβδομάδες, είτε των παιδιών των δικών μας σχολείων, όπως γινόταν παλιά, είτε των προσκόπων που θέλουν αν κάνουν διεθνείς δράσεις και επισκέψεις-μάλιστα θα επιδιώξει μία συνάντηση μαζί τους.

Ταυτόχρονα, θα εξετάσουν αν μπορούν να εντάξουν στο ίδιο πρόγραμμα και τις κατασκηνώσεις του Προφήτη Ηλία, δηλαδή να αξιοποιηθούν και να ζητήσουν κάποιες εβδομάδες φιλοξενίας.

Διαβάστε ακόμη

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής