Διαγόρας: «Καθάρισε» εύκολα, όταν βρήκε δίχτυα

Διαγόρας: «Καθάρισε» εύκολα, όταν βρήκε δίχτυα

Διαγόρας: «Καθάρισε» εύκολα, όταν βρήκε δίχτυα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 113 ΦΟΡΕΣ

Το γκολ του Καλημέρη στο 55’ έλυσε το μέχρι τότε γόρδιο δεσμό και επέτρεψε στον ούτως ή άλλως πολύ καλύτερο Διαγόρα να φτάσει σ’ ένα εν τέλει άνετο 0-3 επί της Δόξας Ψίνθου

Με απλή επιβεβαίωση της ποδοσφαιρικής λογικής μοιάζει το 0-3, με το οποίο πέρασε χθες ο Διαγόρας από την έδρα της Δόξας Ψίνθου.

Για τη σαφέστατα πιο ποιοτική και πιο γεμάτη σε επιλογές ομάδα του Μιχάλη Τσιβρινή, το ζητούμενο ήταν να εμφανιστεί στο γήπεδο της Ψίνθου σοβαρή και αγωνιστικά πειθαρχημένη και από τη στιγμή που το έπραξε, η νίκη ήρθε φυσιολογικά, έστω και με…καθυστέρηση ημιχρόνου.

Οι «κυανέρυθροι» έλεγξαν το ρυθμό από το ξεκίνημα, κυκλοφόρησαν την μπάλα και έψαξαν με υπομονή το γκολ που θα «ξεκλείδωνε» τη Δόξα και θα την ανάγκαζε να δώσει περισσότερους χώρους και μάλλον θα τα κατάφερναν στο πρώτο μέρος, γλιτώνοντας το άγχος, αφ’ ενός αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια και αφ’ ετέρου, αν δεν είχαν απέναντί τους τον τερματοφύλακα Ηλία, που βρέθηκε σε σπουδαία μέρα.

Το γκολ που πέτυχε στο 55’ ο Καλημέρης απλοποίησε τα πράγματα για το Διαγόρα, καθώς η Δόξα, παρότι φιλότιμη και μαχητική, δεν είχε τις δυνάμεις να προσθέσει επιθετικότητα στην μέχρι εκείνη την ώρα αξιόλογη αμυντική προσπάθειά της και να απειλήσει.

Ο Διαγόρας δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να διαχειριστεί με ηρεμία το προβάδισμά του και να ψάξει ένα δεύτερο γκολ, με το οποίο θα μηδένιζε τις πιθανότητες να βρεθεί αντιμέτωπος με κάποια απρόοπτη στιγμή.
Το κατάφερε στο 82’, ενώ στις καθυστερήσεις πέτυχε και τρίτο τέρμα, βάζοντας το «κερασάκι» στην τούρτα.

Φάσεις και Γκολ
7’ Σουτ του Λυριστή από καλή θέση, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
10’ Ο Χατζηφούντας επιχείρησε ατομική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή, αλλά ο εξερχόμενος Ηλίας απέκρουσε σωτήρια.

14’ Κεφαλιά του Χατζηφούντα από καλή θέση, η μπάλα αποκρούσθηκε από το οριζόντιο δοκάρι.
18’ Σουτ από το Χατζηφούντα πάλι, ο Ηλίας απέκρουσε με τα πόδια.
25’ Ο Χατζηφούντας εκτέλεσε φάουλ, υποχρεώνοντας τον Ηλία να πεταχτεί στο δεξί του «παραθυράκι» και να διώξει σε κόρνερ.

55’ Ο Μπερνιδάκης έδωσε κάθετη πάσα στον Καλημέρη, που από κοντά με σουτ έκανε το 0-1.
70’ Ο Μπερνιδάκης ανατράπηκε καθαρά από τον Κωστομοίρη μέσα στην περιοχή, όμως ο διαιτητής Ατσικνούδας δεν είδε την παράβαση, αφήνοντας το παιχνίδι να συνεχιστεί.

82’ Ο Γεωργιάδης εκτέλεσε φάουλ, ο Χατζηφούντας πήρε την κεφαλιά σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι, αλλά στην επιστροφή της ο Πεταυράκης με προβολή έγραψε το 0-2.
92’ Ο Καλημέρης με σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή, διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

Καλύτεροι από τη Δόξα ήταν οι Ηλίας, Μπάρδος, Λυριστής, ενώ από το Διαγόρα οι Μπερνιδάκης, Χατζηφούντας, Καλημέρης και Πεταυράκης.
Καλύτεροι των νικητών ήταν οι Πεταυράκης, Καλημέρης και Μπερνιδάκης, ενώ από πλευράς Δόξας άρεσαν οι Ηλίας, Τζηρίτης και Μπάρδος.

Ο κατά τα άλλα χθες καλός διαιτητής Ατσικνούδας ελέγχεται για τη φάση του 70’. Βοηθοί του ήταν οι Χαρισμανίδης και Καραγιάννης.
Σημειώνεται, πως το παιχνίδι παρακολούθησε ο προπονητής του Ιάλυσου Πέτρος Μίχος.

Οι συνθέσεις:
Δόξα Ψ.: Ηλίας, Μπαρμπαντώνης, Στελλάς, Ορφανός Χ., Ορφανός Δ. (87’ Μπόνης), Τζηρίτης (72’ Χατζηνικόλας), Κωστομοίρης, Κυριαζής, Μπάρδος, Λυριστής, Τσακίρης

Διαγόρας: Δαρζέντας, Καρπαθάκης, Πεταυράκης, Φωτεινής, Τσαγκάρης (55’ Κιοσέογλου), Παϊζάνος, Μαριάς, Γεωργιάδης, Χατζηφούντας, Καλημέρης, Μπερνιδάκης (90’ Τσαγγάρης)

Ο Κώστας Καλημέρης πέτυχε δυο γκολ στο χθεσινό παιχνίδι  ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡΟ Κώστας Καλημέρης πέτυχε δυο γκολ στο χθεσινό παιχνίδι ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡ

Διαβάστε ακόμη

Με 28 μετάλλια επέστρεψαν οι «Πιγκουίνοι» από τη Χαλκίδα!

Ανατροπές προγνωστικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών

Στις εγκαταστάσεις του Κένταυρου ο πρόεδρος κι ο προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας

Σε αγώνα στη Γαλλία η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη

Ο διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου σε υψηλότερο επίπεδο!

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Έμεινε και μαθηματικά ο Κλεάνθης

Μοναδικές εμπειρίες για τους Παίδες του Κολοσσού στο Μαρμαρίς

Καλή η παρουσία της Κωνσταντίνας Ρεντοπούλου στο «Hereya Open» της Σόφιας