Ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού από τον Ροδίτη γιατρό Βασ. Καρυδάκη

Ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού από τον Ροδίτη γιατρό Βασ. Καρυδάκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1507 ΦΟΡΕΣ

Ο διακεκριμένος Έλληνας χειρούργος Μαστού ήταν προσκεκλημένος στην εκπομπή «Θέματα Υγείας»

Μία σπουδαία ενημέρωση για θέματα του καρκίνου του μαστού έκανε από το Λονδίνο όπου βρίσκεται, ο γνωστός γιατρός και διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου της Ρόδου Dr. Βασίλης Καρυδάκης.

Ο διακεκριμένος Έλληνας χειρούργος Μαστού ήταν προσκεκλημένος στην εκπομπή «Θέματα Υγείας» την οποία επιμελείται και παρουσιάζει η διακεκριμένη Ιατρός GP Dr. Κυριακή Σονίδου (Κική). Η εκπομπή μεταδίδετε κάθε Κυριακή στις 7:30 μμ , στα κανάλια Hellenic TV1 και WNN σε ολόκληρο τον κόσμο και στο FREEVIEW Channel 244, και στην Βρετανία!

Η εκπομπή προβλήθηκε την περασμένη Κυριακή και σε αυτήν ο Dr. Βασίλης Καρυδάκης αναφέρθηκε στον καρκίνο του μαστού, την χειρουργική αποκατάσταση που απαιτείται ανά περίπτωση, τι γίνεται με τις μαστεκτομές, τον κληρονομικό καρκίνου του μαστού αλλά και το φαινόμενο «Αντζελίνα Τζολί».

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο διακεκριμένος Έλληνας χειρούργος, ο πιο συχνός καρκίνος στο γυναικείο πληθυσμό είναι αυτός του μαστού και δυστυχώς μία στις 8 γυναίκες θα προσβληθεί από καρκίνο του μαστού κατά τη διάρκεια της ζωής της, θα αναγκαστεί να μπει σε περιπέτειες όπως εξετάσεις, θεραπείες κ.α.

Τελευταία γίνεται λόγος για τον κληρονομικό καρκίνο του μαστού, ο οποίος ευτυχώς είναι σε ποσοστό μόλις 8-9% και οφείλεται σε κληρονομούμενες βλάβες στο γενετικό υλικό που κληρονομείται από τους γονείς. Οι βλάβες αυτές ονομάζονται μεταλλάξεις.

Ο Dr. Βασίλης Καρυδάκης γεννήθηκε στο Βόλο και σπούδασε ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην πορεία εκπαιδεύτηκε στην β΄ Πανεπιστημιακή Χειρουργική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι Διδάκτωρας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει κάνει μετεκπαίδευση στο νοσοκομείο Guy's Hospital στο Λονδίνο(1997-1998) και στη συνέχεια ήρθε στη Ρόδο όπου και υπηρέτησε ως επιμελητής και εν συνεχεία ως διευθυντής στην Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου της Ρόδου (1998-2014), ενώ τον τελευταίο χρόνο εργάζεται σε ένα από τα καλύτερα και εξειδικευμένα νοσοκομεία της Αγγλίας ως Senior Clinical Fellow in Brest and Oncoplastic Surgery at Brest Unit Guy's Hospital. Είναι παντρεμένος με την Δώρα Δημητρίου και έχουν μία κόρη.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου