Δικάζεται ροδίτης για διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού

Δικάζεται ροδίτης για διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού

Δικάζεται ροδίτης για διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 565 ΦΟΡΕΣ

Πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη επτά ετών

Την ποινή κάθειρξης των 7 ετών και το χρηματικό πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα, θα επιχειρήσει να μειώσει στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου στις αρχές Δεκεμβρίου, 66χρονος κάτοικος Ρόδου που κατηγορείται για διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όπου βρέθηκε τον Νοέμβριο του 2011 ο 66χρονος, αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι κατά λάθος μπήκε σε ιστοσελίδα με παιδικό πορνογραφικό υλικό και καθώς δεν είναι και άριστος χρήστης των υπολογιστών αντί να «ανοίξει» την ιστοσελίδα για να δει το περιεχόμενό της, το «κατέβασε».

Ο ίδιος πάντως διαβεβαίωσε το δικαστήριο ότι επρόκειτο να παραδώσει στην αρμόδια υπηρεσία το «υλικό». Από τη πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Άκης Δημητριάδης τόνισε ότι η χρονική διάρκεια που φέρεται να έχει «κατεβάσει» ο πελάτης του τα συγκεκριμένα αρχεία, αποδεικνύει ότι κάθε άλλο παρά συχνή ήταν η ενασχόλησή του.

Πάντως και ο εισαγγελέας της έδρας στη πρόταση του, είχε ζητήσει από το δικαστήριο να μετατραπεί η κατηγορία σε πλημμέλημα, καθώς από τη δικογραφία απουσιάζει η πραγματογνωμοσύνη του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την οποία μπορεί να στοιχειοθετηθεί το «κατ’ επάγγελμα» του αδικήματος.

Τελικά το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 66χρονο για πορνογραφία ανηλίκων κατά συνήθεια (όχι όμως και κατ’ επάγγελμα όπως ήταν αρχικά η κατηγορία) και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 ετών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ με την έφεση όμως να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ο 66χρονος άσκησε έφεση η οποία θα εκδικαστεί στις 8 Δεκεμβρίου 2015 από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο 66χρονος συνελήφθη πριν από έξι χρόνια σε μία από τις μεγαλύτερες «επιχειρήσεις» που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, παράλληλα σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας και η οποία διήρκησε τέσσερις μήνες.

Κωδική ονομασία της επιχείρησης ήταν «Charly» και πραγματοποιήθηκε μετά τον εντοπισμό ίχνους από ειδική ομάδα στο Λουξεμβούργο. Ακολούθησε ενημέρωση από την Ίντερπολ προς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα ψηφιακά ίχνη που άφησαν διάφοροι Έλληνες που επισκέφθηκαν συγκεκριμένη ιστοσελίδα δωρεάν πρόσβασης του εξωτερικού που προσέφερε πλούσιο υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Συνολικά, είχαν εντοπιστεί τα ηλεκτρονικά ίχνη 158 Ελλήνων χρηστών, οι οποίοι εμπλέκονται στο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας, ενώ τελικά σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος συνολικά 55 ατόμων, και αφού ενημερώθηκαν οι εισαγγελικές Αρχές, κλιμάκια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με τις τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες έκαναν εφόδους σε σπίτια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο, Καβάλα, Φάρσαλα, Αλεξανδρούπολη, Κατερίνη, Νέα Καλικράτεια και Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής, Κιλκίς, Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα, Άργος, Ρόδο και Χανιά.

Από τα 55 άτομα συνελήφθησαν εντός του ορίου του αυτοφώρου 17 άτομα και συγκεκριμένα 16 Έλληνες και ένας αλλοδαπός, κατηγορούμενοι για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου κατά συρροή και κατά συνήθεια.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους ήταν και ο 66χρονος ο οποίος χρησιμοποιούσε σύνδεση στο όνομα της συζύγου του. Έτσι στις 19 Νοεμβρίου 2009 κλιμάκιο με αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ήρθαν στη Ρόδο και σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου αλλά και με τη συνδρομή δικαστικού λειτουργού , έκαναν «έφοδο» στο σπίτι του 66χρονου στη πόλη της Ρόδου, όπου και κατάσχεσαν το σκληρό δίσκο του ηλεκτρονικού υπολογιστή, περίπου 5000 DVD και 74 φωτογραφίες με ανήλικα παιδιά ηλικίας 4-6 ετών που κατείχε ο 66χρονος. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για πορνογραφία ανηλίκων κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, την οποία ωστόσο ο 66χρονος αρνείται από τη πρώτη στιγμή.

Συγκεκριμένα απολογούμενος στον ανακριτή είχε υποστηρίξει πως τα όσα εντόπισαν στον υπολογιστή του οι «κομάντος ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛΑΣ» που έκαναν έφοδο στο σπίτι του ήταν απόρροια της περιέργειας να δει τι είναι αυτά που ανέφεραν οι ειδήσεις περί παιδικής πορνογραφίας.

Είπε επίσης ότι λόγω της επαγγελματικής του ενασχόλησης με τους υπολογιστές και με το διαδίκτυο ως κτηματομεσίτης και σύμβουλος επενδύσεων, είχε την υποχρέωση να βλέπει πολλά sites . Σε ένα από αυτά , παρέπεμπε σε βίντεο με συμμετοχή παιδιών και ότι μπήκε σε αυτό εξαιτίας περιέργειας και μόνο. Μάλιστα ενώπιον του ανακριτή είπε ότι τα κομμάτια από βίντεο αυτά τα αποκρούει ως βδελυρά και φυσικά δεν τον αντιπροσωπεύουν.

Παραδέχθηκε πάντως και διευκρίνισε ότι ποτέ δεν αγόρασε ή κατέβασε ολόκληρη ταινία τέτοιου αισχρού περιεχομένου από το διαδίκτυο και ότι το μόνο που έκανε ήταν να κατεβάσει μόνο κάποια αποσπάσματα.

«Δυστυχώς δεν γνώριζα ότι και μόνο η επίσκεψη σε ένα τέτοιο site μπορεί να σου καταστρέψει την ζωή» φέρεται να είπε ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα, δηλώνοντας έτσι μετανοιωμένος. Τόνισε επίσης και ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν έχει αναμεταδώσει τα βίντεο αυτά ή τα έχει μοιραστεί με άλλο πρόσωπο. Γι’ αυτό και ζήτησε την επανεξέταση των σκληρών δίσκων του υπολογιστή του.

«Δεν είμαι ούτε διεστραμμένος ούτε και φυσικά διέπραξα κανένα άλλο αδίκημα πέραν της λήψης αυτών των κομματιών, χωρίς βέβαια να γνωρίζω ότι αυτό απαγορεύεται, αφού στο διαδίκτυο δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ή ειδοποίηση για το περιεχόμενο αυτών των εικόνων» φέρεται να δήλωσε στην διάρκεια της απολογίας του.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι ποτέ δεν έχει δώσει δικαίωμα για οποιοδήποτε σχόλιο σε βάρος του και δεν έχει απασχολήσει κανέναν και ότι έχει δύο παιδιά ηλικίας 30 και 26 ετών και φυσικά πάντοτε η ζωή του ήταν μετρημένη και σύννομη.

«Έχω μετανιώσει για την πράξη μου» επανέλαβε πολλές φορές ο 66χρονος, χωρίς όμως να πείσει ούτε τον Εισαγγελέα, ούτε και τον ανακριτή οι οποίοι και διέταξαν την προσωρινή κράτησή του. Μερικούς μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2010 με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου στο οποίο είχε προσφύγει ο 66χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και τη καταβολή εγγυοδοσίας ποσού 10.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο