Η Κάλυμνος εξέπεμψε SOS

Η Κάλυμνος εξέπεμψε SOS

Η Κάλυμνος εξέπεμψε SOS

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1051 ΦΟΡΕΣ

Το σήμα κινδύνου sos σχημάτισαν με τα σώματά τους στην είσοδο της χωματερής που χρόνια τώρα καίει και αναθυμιάζει δηλητήριο, οι δεκάδες Καλύμνιοι που συμμετείχαν στην σημερινή πορεία διαμαρτυρίας η οποία ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι από την Ιχθυόσκαλα και κατέληξε στα Γιαννοχώραφα.

Η κινητοποίηση στο νησί ενδεχομένως θα είναι μια από τις εικόνες που θα εμφανιστούν σε γιγαντοοθόνη στην αυριανή πιο κρίσιμη Παγκόσμια Διάσκεψη για το κλίμα που θα λάβει χώρα στο Παρίσι, δεδομένου ότι οι κάτοικοί της Καλύμνου ένωσαν τη φωνή τους με εκατομμύρια πολίτες από 130 χώρες και 1000 πόλεις στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στους παγκόσμιους ηγέτες όσον αφορά στην κλιματική αλλαγή.

Η αεροφωτογραφία είχε στόχο να απαθανατίσει τα σκουπίδια που καθημερινώς καίγονται στην χωματερή και τον καπνό που αναθυμιάζει διαρκώς, αλλά… όλως περιέργως σήμερα δεν υπήρχε ίχνος καπνού στην ατμόσφαιρα!!!!

Η πορεία

Μαθητές, δάσκαλοι, πρόσκοποι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, κρατώντας πανό και πλακάτ με διάφορα συνθήματα και μηνύματα και φορώντας λευκές μάσκες περπάτησαν από την Ιχθυόσκαλα μέχρι την χωματερή ζητώντας το σταμάτημα της καύσης των απορριμάτων, τη μείωση των τοξινών που αναπνέουμε και τρώμε διεκδικώντας δυναμικά το δικαίωμα «να προστατεύσουμε το μέλλον των παιδιών μας».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές ο συμβολισμός της χωματερής ήταν διπλός, υπογραμμίζοντας από τη μια «το τέλος της δικής μας απραξίας απέναντι στην απροκάλυπτη διαχρονική απραξία όλων των τοπικών αρχόντων και από την άλλη τη ματαιότητα του διαρκούς καταναλωτισμού, που φέρνει στα όρια του το σπίτι μας, τον πλανήτη που μας φιλοξενεί».

Πηγή: https://kalymnosola.wordpress.com/

Διαβάστε ακόμη

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα