Αθώοι οι νεαροί για τις ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα

Αθώοι οι νεαροί για τις ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα

Αθώοι οι νεαροί για τις ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 266 ΦΟΡΕΣ

Λόγω αμφιβολιών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων επτά νεαροί κάτοικοι Ρόδου οι οποίοι κατηγορούνταν ότι συμμετείχαν στις ζημιές που προκλήθηκαν τον Ιούνιο του 2010 σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και σε ένα εστιατόριο στην Παλιά Πόλη, καθώς και ότι εξύβρισαν και χτύπησαν τον ιδιοκτήτη και τον υπάλληλο καταστήματος με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του τελευταίου.

Πρόκειται για νεαρούς που τότε οι τρεις ήταν 16 ετών, τρεις 17 ετών και ο τελευταίος δεν είχε κλείσει τα 18 έτη και οι οποίοι χθες έδωσαν εξηγήσεις για την υπόθεση συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους κ.κ. Σταύρο Παναγιωτακόπουλο, Δημήτρη Ζιώγα, Νίκο Παπανικήτα, Κώστα Ταμπάκη και Μανώλη Βλάχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεαροί αρνήθηκαν ότι είχαν την παραμικρή εμπλοκή στο επεισόδιο, δήλωσαν ότι δεν έχουν αναγνωριστεί από τον οποιονδήποτε και πως όλα προκλήθηκαν από τους ενήλικες που επίσης είχαν συλληφθεί και κατηγορηθεί στην ίδια υπόθεση. Επίσης από την πρώτη στιγμή έχουν επανειλημμένα τονίσει πως δεν είχαν τη παραμικρή έστω εκδορά που να αποδεικνύει το αντίθετο των ισχυρισμών τους. Μάλιστα είχαν ζητήσει διά των δικηγόρων τους, από τον ανακριτή όταν είχαν προσαχθεί, τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να διαπιστωθεί αν και εφόσον έφεραν το παραμικρό τραύμα που προφανώς θα είχαν σε περίπτωση που συμμετείχαν στη συμπλοκή. Τα παιδιά αυτά ισχυρίζονται πως απλώς έτυχε να βρίσκονται στη περιοχή την ώρα των συλλήψεων από τους αστυνομικούς και μαζί με τους υπόλοιπους οδηγήθηκαν στα κρατητήρια. Αλλά και οι γονείς από τη πλευρά τους, αρνούνται ότι τα παιδιά τους έχουν τη παραμικρή σχέση με την υπόθεση.

Τελικά το δικαστήριο έκρινε αθώους τους νεαρούς, λόγω αμφιβολιών και τους απάλλαξε
Υπενθυμίζεται πως συνολικά για την υπόθεση είχαν συλληφθεί εννέα άτομα, όμως οι επτά ήταν ανήλικοι και ως προς αυτούς διαχωρίστηκε η δικογραφία η οποία και εκδικάστηκε χθες από το αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων, ενώ κατηγορούμενοι ήταν και οι γονείς αυτών για παραμέληση εποπτείας.

Σε ότι αφορά τους δύο ενήλικες ηλικίας 24 και 23 ετών αντίστοιχα, σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω.
Η δίκη έγινε στις αρχές Ιανουαρίου 2015 και το δικαστήριο έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία τον 24χρονο αναγνωρίζοντας του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου για την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και του επέβαλε τρία χρόνια φυλάκιση, αλλά και ένοχο ομόφωνα για την διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας (με το ίδιο ελαφρυντικό) για την οποία και τον καταδίκασε σε φυλάκιση ενός έτους. Συνολική ποινή φυλάκισης για τον 24χρονο, 3 χρόνια και έξι μήνες την οποία αναστέλλει επί τριετία. Το ίδιο δικαστήριο έκρινε ομόφωνα αθώο για την πράξη της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης τον 23χρονο και ένοχο με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου για την κατηγορίας της διακεκριμένης φθοράς για την οποία τον καταδίκασε σε φυλάκιση 2 ετών και έξι μηνών με τριετή αναστολή. Οι εφέσεις και για τους δύο κατηγορούμενους έχουν αναστέλλουσα δύναμη.

Το επεισόδιο
Όλα ξεκίνησαν στη μία και μισή τα ξημερώματα της Κυριακής 20 Ιουνίου 2010 όταν στη πλατεία Χαρίτου στη Παλιά Πόλη έκανε την εμφάνιση της ομάδα περίπου 30 νεαρών, οι οποίοι πιθανώς (όπως ανέφερε και το δελτίο της αστυνομίας) βρισκόμενοι σε κατάσταση μέθης, προκάλεσαν φθορές σε σταθμευμένα οχήματα αλλά και σε πινακίδες ρύθμισης Τροχαίας πετώντας γλάστρες και άλλα αντικείμενα. Η «πομπή» των νεαρών, τα οποία στη πορεία έμειναν περίπου 10, προχωρώντας έφθασε έξω από το κατάστημα «ΦΩΤΗΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ» όπου και ο ιδιοκτήτης του βγήκε έξω και ζήτησε από τους νεαρούς να σταματήσουν να προκαλούν φθορές. Τότε οι νεαροί αντέδρασαν, και άρχισαν να βρίζουν και να χτυπούν τον ιδιοκτήτη. Βλέποντας το περιστατικό ο 55χρονος υπάλληλος του καταστήματος έτρεξε προς βοήθεια του αφεντικού του με αποτέλεσμα και ο ίδιος να δεχτεί χτυπήματα από τους νεαρούς, από τα οποία του προκλήθηκε συντριπτικό κάταγμα στο αριστερό του χέρι! Μάλιστα ο 55χρονος χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Στην συνέχεια οι νεαροί μπήκαν μέσα στο κατάστημα όπου και προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σπάζοντας καρέκλες, τραπέζια και διάφορα γυάλινα αντικείμενα, συνολικής αξίας 30.000 ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιδιοκτήτη.

Στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ρόδου οι οποίοι συνέλαβαν 8 νεαρά άτομα ηλικίας, και συγκεκριμένα τρεις 16χρονους, τέσσερις 17χρονους και έναν 18χρονο, ενώ την επόμενη μέρα το πρωί εμφανίστηκε αυτοβούλως και ένας 19χρονος ο οποίος επίσης φερόταν να εμπλέκεται στην υπόθεση. Εξαιτίας του ότι πέντε από τους συλληφθέντες ήταν ανήλικοι, μαζί τους στα κρατητήρια οδηγήθηκαν και οι κηδεμόνες αυτών για παραμέληση εποπτείας τους.

Πρόκειται για 38χρονη κάτοικο Ρόδου, 43χρονη κάτοικο Ρόδου, έναν 36χρονο, μία 37χρονη και έναν 53χρονο.

Σε βάρος των νεαρών ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, εξύβριση, απειλή και διακεκριμένη φθορά, ενώ σε βάρος των γονέων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Διαβάστε ακόμη

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του