“Όχι” στην κλιματική αλλαγή φώναξε η Κάλυμνος

“Όχι” στην κλιματική αλλαγή  φώναξε η Κάλυμνος

“Όχι” στην κλιματική αλλαγή φώναξε η Κάλυμνος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 129 ΦΟΡΕΣ

Μία σπουδαία κινητοποίηση πραγματοποίησαν προχθές οι κάτοικοι της Καλύμνου, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στους παγκόσμιους ηγέτες για την κλιματική αλλαγή στον πλανήτη μας.

Όπως αναφέρεται στο «kalymnosola.wordpress.com» οι κάτοικοι της Καλύμνου σχημάτισαν με τα σώματα τους το σήμα κινδύνου SOS στην είσοδο της χωματερής που χρόνια τώρα καίει και αναθυμιάζει δηλητήριο, ενώ δεκάδες ήταν οι Καλύμνιοι που συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας η οποία ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι από την Ιχθυόσκαλα και κατέληξε στα Γιαννοχώραφα. Οι κάτοικοί της Καλύμνου ένωσαν τη φωνή τους με εκατομμύρια πολίτες από 130 χώρες και 1000 πόλεις στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στους παγκόσμιους ηγέτες όσον αφορά στην κλιματική αλλαγή, ενώ λήφθηκε και αεροφωτογραφία με στόχο να αποθανατιστούν τα σκουπίδια που καθημερινώς καίγονται στην χωματερή και ο καπνός που αναθυμιάζει διαρκώς.

Η πορεία
Μαθητές, δάσκαλοι, πρόσκοποι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, κρατώντας πανό και πλακάτ με διάφορα συνθήματα και μηνύματα και φορώντας λευκές μάσκες περπάτησαν από την Ιχθυόσκαλα μέχρι την χωματερή ζητώντας το σταμάτημα της καύσης των απορριμάτων, τη μείωση των τοξινών που αναπνέουμε και τρώμε διεκδικώντας δυναμικά το δικαίωμα «να προστατεύσουμε το μέλλον των παιδιών μας».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές ο συμβολισμός της χωματερής ήταν διπλός, υπογραμμίζοντας από τη μια «το τέλος της δικής μας απραξίας απέναντι στην απροκάλυπτη διαχρονική απραξία όλων των τοπικών αρχόντων και από την άλλη τη ματαιότητα του διαρκούς καταναλωτισμού, που φέρνει στα όρια του το σπίτι μας, τον πλανήτη που μας φιλοξενεί».

Διαβάστε ακόμη

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στην Κάλυμνο

Λιμάνι εισόδου-εξόδου η Κάλυμνος έως και 31 Δεκεμβρίου 2024-Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Στην Κωνσταντινούπολη το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου

Τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο, στην Κάλυμνο

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Τον συνέλαβαν για μία κλοπή και διαπίστωσαν ότι διέπραξε άλλες δύο!

Ο δήμος Καλυμνίων θα χορηγήσει 150 αρνιά σε άπορες οικογένειες για το Πάσχα