Κρεμαστινός: Ο Τσίπρας δεν θα γίνει Παπαδήμος

Κρεμαστινός: Ο Τσίπρας δεν θα γίνει Παπαδήμος

Κρεμαστινός: Ο Τσίπρας δεν θα γίνει Παπαδήμος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 162 ΦΟΡΕΣ

«Μπορεί τα κόμματα σε ευρύτερη κυβέρνηση να μη συμφωνήσουν στο πρόσωπό του για πρωθυπουργό»

Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, ο βουλευτής Δωδεκανήσου και Αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός, μίλησε στον ΒΗΜΑ FM και στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τη συναίνεση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Διαβάστε χαρακτηριστικά αποσπάσματα της συνέντευξής του:

Για το αν το ΠΑΣΟΚ έχει μέτωπο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανοίξει μέτωπο με τον ΠτΔ, αλλά έχει επισημάνει κάτι που είναι αυτονόητο. Ότι ως θεσμός, ο ΠτΔ δεν πρέπει να λαμβάνει θέση στις περιπτώσεις συμφωνίας ή διαφωνίας των κομμάτων και δεν χρειάζεται να τις σχολιάζει. Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αφορούσε ένα συγκεκριμένο θέμα, για μια μεγάλη διαφωνία. Εάν ωφέλησε ή έβλαψε το PSI την οικονομία της χώρας. Είναι μεγάλο θέμα αυτό.

Ο ΠτΔ, όσο πιο πολύ αποστασιοποιείται από την οποιαδήποτε κυβέρνηση, τόσο περισσότερο τη βοηθάει. Όσο περισσότερο ταυτίζεται με κυβερνητικές θέσεις, έχει απέναντί του την αντιπολίτευση και αυτό έχει αποδειχθεί ιστορικά όσο είχαμε τη βασιλεία. Έβλαπτε το κύρος της όταν ήταν αντίθετη με την αντιπολίτευση».

Για τα σενάρια κυβέρνησης εθνικής ενότητας και το μέλλον του Αλ. Τσίπρα

«Εάν αναγκαστεί ο πρωθυπουργός να κάνει κυβέρνηση συνεργασίας, δυστυχώς, γιατί δεν είναι καλό για τη χώρα, θα ακολουθήσει το δρόμο που ακολούθησε ο Γιώργος Παπανδρέου. Είχα πει δημόσια στη συζήτηση του προϋπολογισμού το 2010 ότι έπρεπε τότε ο Παπανδρέου να κάνει κυβέρνηση συνεργασίας, διότι αλλιώς θα αναγκαστεί μετά από λίγο καιρό να οδηγήσει τη χώρα σε αδιέξοδα.

Μετά από λίγο καιρό είχε αναζητήσει συνεργασία με τον κ. Σαμαρά και αυτός είπε ναι, αλλά με την προϋπόθεση να μην είναι ο Παπανδρέου πρωθυπουργός και να είναι ο κ. Παπαδήμος.

Αν λοιπόν ο πρωθυπουργός δεν πάρει αυτήν την πρωτοβουλία τώρα – γιατί δεν ξέρω τι θα πουν και τα κόμματα, το καθένα ξεχωριστά – η επόμενη φάση, αν πάμε σε τέτοια κυβέρνηση, δυστυχώς θα ακολουθήσει ιστορικά το δρόμο του Παπανδρέου.

Δεν θα γίνει Παπαδήμος ο Τσίπρας, αλλά μπορεί τα κόμματα να μη συμφωνήσουν στο πρόσωπο του πρωθυπουργού».

Διαβάστε ακόμη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa