Η συγκλονιστική φωτογραφία ενός κοριτσιού στην Κω, που κέρδισε βραβείο από το περιοδικό TIME

Η συγκλονιστική φωτογραφία ενός κοριτσιού στην Κω, που κέρδισε βραβείο από το περιοδικό TIME

Η συγκλονιστική φωτογραφία ενός κοριτσιού στην Κω, που κέρδισε βραβείο από το περιοδικό TIME

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 719 ΦΟΡΕΣ

Στην κατηγορία «Wire Photographer»

Η φωτογραφία ενός μικρού κοριτσιού – πρόσφυγα την ώρα που αποβιβάζεται από τη σωσίβια λέμβο στην Κω ήταν ο λόγος που ο 31χρονος Άγγελος Τζωρτζίνης κέρδισε τον τίτλο «Wire Photographer» της χρονιάς από το περιοδικό TIME.

Η εν λόγω φωτό τραβήχτηκε στις 13 Αυγούστου του 2015 και απεικονίζει το δράμα όλων των προσφύγων που αναζητούν μία καλύτερη ζωή στην Ευρώπη….

Σύμφωνα με το περιοδικό Time, ο Ελληνας φωτογράφος έχει εξαιρετική ματιά, έχοντας καταφέρει τα τελευταία χρόνια να αποτυπώσει με τον καλύτερο τρόπο την οικονομική αλλά και την προσφυγική κρίση στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι ο Άγγελος Τζωρτζίνης δουλεύει για το το Agence France-Presse από το 2007, ενώ σύμφωνα με το περιοδικό η φετινή επιλογή ήταν εξαιρετικά δύσκολη καθώς υπήρχε πλήθος σπουδαίων φωτογραφιών.

Ο φωτογράφος γεννήθηκε το 1984 στο Αιγάλεω. Το 2006, μπήκε στην Ακαδημία Δημιουργικής Φωτογραφίας των Αθηνών, και εκεί όπου συνειδητοποίησε ότι ο δρόμος του είναι η φωτογραφία ...

Ως freelancer φωτογράφος έχει δουλέψει προσωπικά πρότζεκτ στην Αίγυπτο, τη Λιβύη, την Τουρκία και την Ελλάδα, ενώ έχει συνεργαστεί και με τους New York Times. Τα τελευταία έξι χρόνια έστρεψε την προσοχή του στην ελληνική οικονομική κρίση και τώρα έχει επικεντρωθεί στο προσφυγικό.

Τον Απρίλιο αποφάσισε να καλύψει φωτογραφικά το δράμα των προσφύγων και από τότε για το Γαλλικό Πρακτορείο απαθανατίζει την οδύσσεια και το δράμα των ανθρώπων αυτών που φτάνουν κατά εκατοντάδες στη Λέσβο και την Κω.

Η φετινή διάκριση τού ανήκει δικαιωματικά, ενώ προηγούμενοι νικητές ήταν οι Bulent Kilic το 2014, Muhammed Muheisen το 2013, Marco Longari το 2012, Pete Muller το 2011 και Mauricio Lima το 2010.

Πηγή: kosnews24.gr

Διαβάστε ακόμη

Απίστευτο περιστατικό στην Κω: 35χρονη πυρπόλησε μοτοποδήλατο και συνελήφθη επιτόπου

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Κω

Ημερίδα για τον θαλάσσιο τουρισμό θα γίνει στην Κω

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για να απολογηθούν οι γονείς του βρέφους που πέθανε στην Κω

Συγκλονίζει ο θάνατος βρέφους στην Κω

Ο Δήμος Κω συνεχίζει με έργα σε όλο το νησί - 363.151 € για οδοποιϊα 2.600 μέτρων, στην περιοχή «Βολκάνια» Κεφάλου