Στη Λάρνακα η 6η Τριμερής Συνάντηση του κινήματος Ειρήνης Ελλάδας-Τουρκίας-Κύπρου

Στη Λάρνακα η 6η Τριμερής Συνάντηση του κινήματος Ειρήνης Ελλάδας-Τουρκίας-Κύπρου

Στη Λάρνακα η 6η Τριμερής Συνάντηση του κινήματος Ειρήνης Ελλάδας-Τουρκίας-Κύπρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 127 ΦΟΡΕΣ

Για έκτη συνεχή χρονιά συναντιούνται αντιπροσωπείες της ΕΕΔΥΕ, της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας και του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης, το οποίο φιλοξενεί φέτος την Τριμερή Συνάντησή τους στη Λάρνακα της Κύπρου, από σήμερα μέχρι την Κυριακή 13/12.

Στην Τριμερή Συνάντηση, η οποία διεξάγεται υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ), συμμετέχουν αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας, με επικεφαλής την πρόεδρό της, Ζουχάλ Οκουγιάν, αντιπροσωπεία της ΕΕΔΥΕ, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρό της, Νίκο Ζώκα, και το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, με την πρόεδρο Σίλβα Τιγγιρίδου, τον γγ Χρίστο Κουρτελλάρη και τον Abdulah Korkmahsan, μέλος της Γραμματείας του. Το ΠΣΕ θα εκπροσωπήσει ο εκτελεστικός γραμματέας του, Ηρακλής Τσαβδαρίδης.

Στο πλαίσιο της Συνάντησης διοργανώνεται σήμερα από το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ερευνών «Προμηθέας» επιστημονική ημερίδα με εισηγητές τους ακαδημαϊκούς Κ. Γουλιάμο και U. Bozkurt, παρεμβάσεις από τα τρία κινήματα και χαιρετισμούς από το ΠΣΕ και τον πρόεδρο της ΠΟΔΝ, Νικόλα Παπαδημητρίου.

Αύριο, Σάββατο, θα πραγματοποιηθούν μαζική δικοινοτική αντιπολεμική εκδήλωση και πορεία προς τη βρετανική βάση στη Δεκέλεια, όπου θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ θα επιδοθεί ψήφισμα της συγκέντρωσης.

Οι αντιπροσωπείες θα επισκεφτούν στη συνέχεια τον Δήμο Δερύνειας, ο οποίος στην πλειοψηφία της έκτασής του βρίσκεται υπό κατοχή, και θα συναντηθούν με τον δήμαρχό της. Το απόγευμα θα συνέλθει η τριμερής σύνοδος των κινημάτων. Την Κυριακή 13/12 οι αντιπροσωπείες των κινημάτων θα μεταβούν στην κατεχόμενη Λευκωσία για να συναντηθούν με κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις των Τουρκοκυπρίων, ενώ το απόγευμα θα συνέλθει η τριμερής για τα συμπεράσματα της συνάντησης.

Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης

Δέκα Ροδιακοί αμφορείς του 2ου αι.π.Χ. βρέθηκαν στην αρχαία πόλη Άμος

Ορατή και στην Ελλάδα σπάνια έκλειψη άστρου γίγαντα με αστεροειδή