Στη «φωλιά»  του ουραγού

Στην Καβάλα επαναρχίζει για τον Κολοσσό  H Hotels το πρωτάθλημα, μετά τη διακοπή της προηγούμενης εβδομάδας. Σήμερα στις 17.00’ θα προσπαθήσει να πετύχει την πέμπτη του νίκη και δεύτερη εκτός έδρας ούτως ώστε να υποδεχθεί με ακόμη καλύτερη ψυχολογία την ΑΕΚ στο ματς – πρόκληση της Τετάρτης.

Ο Άρης Λυκογιάννης υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του ενώ είχε περισσότερες μέρες στη διάθεσή του να τους προετοιμάσει ακόμη καλύτερα για το ματς της Καλαμίτσας, δεδομένου ότι η Καβάλα είναι ουραγός και «καίγεται» για τους βαθμούς. Αυτό από μόνο του κάνει το παιχνίδι «επικίνδυνο» ωστόσο οι «θαλασσί» έδειξαν και στην Πυλαία και στα Τρίκαλα ότι μπορούν να κάνουν ζημιά και μακριά από τη Ρόδο, παρότι στο τέλος έχασαν στις λεπτομέρειες.

Στο blog του ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης εξηγεί μεταξύ άλλων ότι «η Καβάλα βρίσκεται σε μία πολύ δύσκολη θέση λόγω των σερί ηττών που μετράει και ξέρουμε πως το παιχνίδι είναι «ζωής και θανάτου» για εκείνη. Όμως, από την άλλη και για μας είναι πολύ σημαντικό, γι’ αυτό ο μοναδικός μας στόχος είναι η νίκη!».
Κι ενώ ο Κολοσσός H Hotels πέρασε τις τελευταίες δύο εβδομάδες με προπονήσεις, η Καβάλα έδωσε κι ένα φιλικό (με τα Τρίκαλα) προκειμένου να διατηρηθεί σε εγρήγορση.

Ο Στιβ Γιατζόγλου έχει «ποντάρει» στο σημερινό παιχνίδι ως κομβικό για το μέλλον των «αργοναυτών» στην Α1 κι αυτό το σκεπτικό έχει περάσει και στους παίκτες του. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Δημήτρη Καλαϊτζίδη: «Πέρασαν δύο εβδομάδες με πολλή προπόνηση έτσι ώστε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι στον αγώνα με τον Κολοσσό. Στο διάστημα αυτό δώσαμε ένα φιλικό με τα Τρίκαλα όπου δείξαμε κάποια σημάδια βελτίωσης και μας βοήθησε να προετοιμαστούμε.

Έχουμε μείνει αρκετά πίσω στη βαθμολογία και για να διατηρήσουμε τις ελπίδες μας για σωτηρία θα πρέπει να κερδίσουμε, δεν υπάρχει χρόνος γι’ άλλο στραβοπάτημα στην έδρα μας.
Ξέρουμε ότι το έργο μας δεν θα είναι σε καμία περίπτωση εύκολο, ο Κολοσσός είναι μία πολύ καλή ομάδα, με ομοιογένεια και ξεκάθαρους ρόλους.

Για να μπορέσουμε να κατακτήσουμε τη νίκη, χρειάζεται να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σ’ αυτά που δουλέψαμε στις προπονήσεις και να εκμεταλλευτούμε την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσει για ακόμα μια φορά ο κόσμος της Καβάλας».

Η σημερινή αναμέτρηση:
Καλαμίτσα (17.00’) Καβάλα – Κολοσσός (Novasports 2)
Διαιτητές: Σχινάς, Παναγιώτου, Συμεωνίδης
Κομισάριος: Τσανίδης