Επεξεργασία ψαριών από κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση

Επεξεργασία ψαριών από κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση

Επεξεργασία ψαριών από κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 850 ΦΟΡΕΣ

Στο νησί της Καλύμνου

Τα τελευταία χρόνια δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην εξωστρέφεια των Ελληνικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας και στην ανάδειξη της Ελληνικής γαστρονομίας, στόχοι που μπορούν να επιτευχθούν και μέσω δράσεων που σχετίζονται με την τουριστική δραστηριότητα στη χώρα μας.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση της Καλύμνου «Παναγία Υπαπαντή» που έχει μπει δυναμικά στο χώρο της αγοράς, προσφέροντας μοναδικά στο είδος τους προϊόντα από την επεξεργασία ψαριών.

Η επιχείρηση λειτουργεί στο χώρο του παρασκευαστηρίου της ιχθυόσκαλας Καλύμνου, από τις συζύγους των αλιέων του νησιού και έχει ονομαστεί Kalymnos Sea Food.

Συγκεκριμένα παράγονται: φιλέτο καπνιστού τόνου ( και σε λάδι), λουκάνικα καπνιστού τόνου, παστό καπνιστό αυγοτάραχο ξιφία, φιλέτο παστού-καπνιστού ξιφία, λουκάνικα καπνιστού ξιφία, φιλέτο παστής σαρδέλας σε λάδι, φιλέτο παστής σαρδέλας σε λάδι, φιλέτο χταποδιού σε ξίδι, πάστα από μελάνι χταποδιού, καπνιστή γόπα σε λάδι, φιλέτο παστού γαύρου σε λάδι, φιλέτο καπνιστού γαύρου σε λάδι, φιλέτο παστής παλαμίδας σε λάδι, φιλέτο καπνιστής παλαμίδας, φιλέτο παστού και καπνιστού σαφριδιού σε λάδι.

Η προσπάθεια που καταβάλλουν τα μέλη της επιχείρησης για να προωθήσουν τα προϊόντα τους είναι αξιέπαινη και μάλιστα ο ίδιος ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Θωμάς Σωτρίλλης που βρέθηκε πρόσφατα στο νησί είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά την αξιόλογη αυτή δουλειά που γίνεται εκεί.


Μάλιστα επεσήμανε ότι τα προϊόντα αυτά πρέπει να στηριχτούν ώστε όσοι ασχολούνται με τον τομέα αυτό να παραμείνουν στον τόπο τους και να μην μεταναστεύσουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 2.500 Καλύμνιοι που είχαν ξένα διαβατήρια και έζησαν στο εξωτερικό έχουν φύγει από το νησί τα τελευταία χρόνια, λόγω της ανεργίας.

Οι ίδιες οι γυναίκες που απασχολούνται εκεί δηλώνουν τα εξής: «Yπήρξε ειδική εκπαίδευση από καταξιωμένους Ιταλούς ειδικούς στον χώρο της μεταποίησης και επεξεργασίας αλιευμάτων, ώστε να φτάσει σήμερα η εταιρεία μας να παράγει έως και 18 διαφορετικά προϊόντα, διατηρώντας πάντα τα ασφαλέστερα πρότυπα παρασκευής, συσκευασίας, αποθήκευσης που απαιτούνται για να φτάνει στον τελικό καταναλωτή, προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, υψηλής ποιοτικής και διατροφικής αξίας τροφίμων, με πρώτη ύλη από αλιεύματα τοπικά των ψαράδων μας και διατηρώντας την μοναδικότητα των προϊόντων μας.

Σκοπός όλων αυτών είναι η προώθηση και διάδοση της αλιείας στην χώρα μας και της αξιοποίησης των αλιευτικών προϊόντων της καθώς και να προβάλει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αλιευτικής παραγωγής μας στη διεθνή αγορά τροφίμων αλλά και τη διεθνή τουριστική αγορά».

Διαβάστε ακόμη

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο