Με 200.000 ευρώ θα επιχορηγηθεί από το δήμο Ρόδου ο ΠΡΟΤΟΥΡ!

Με 200.000 ευρώ θα επιχορηγηθεί από το δήμο Ρόδου ο ΠΡΟΤΟΥΡ!

Με 200.000 ευρώ θα επιχορηγηθεί από το δήμο Ρόδου ο ΠΡΟΤΟΥΡ!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 335 ΦΟΡΕΣ

Όπως αποφασίστηκε την Παρασκευή το βράδυ

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο της Ρόδου, τους προϋπολογισμούς του δημοτικού λιμενικού ταμείου νότιας Δωδεκανήσου, του μουσείου νεοελληνικής τέχνης, του δημοτικού οργανισμού πολιτισμού αθλητισμού και του δημοτικού οργανισμού πρόνοιας, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ.

Τα παραπάνω περιλαμβάνονταν στη δεύτερη συνεδρίαση εκείνης της μέρας καθώς η πρώτη λόγω έλλειψης απαρτίας δεν πραγματοποιήθηκε.


Τα θέματα της πρώτης συνεδρίασης «έγκριση απολογισμού ταμειακής διαχείρισης δήμου Ρόδου οικονομικού έτους 2014-ταμειακός απολογισμός. Προέλεγχος οικονομικών καταστάσεων ισολογισμού και αποτελεσμάτων δήμου Ρόδου για τη χρήση του οικονομικού έτους 2014» θα συζητηθούν τη ερχόμενη Τρίτη το μεσημέρι σε νέα συνεδρίαση του σώματος.
Εισηγητής των θεμάτων ήταν ο αντιδήμαρχος οικονομικών Γιάννης Περδίκης ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά σε κάθε έναν από αυτούς, εξηγώντας το περιεχόμενό του.

Ειδικότερα:
- Ο προϋπολογισμός του λιμενικού ταμείου ανέρχεται σε 11 εκατομμύρια 672 χιλιάδες ευρώ
- Ο προϋπολογισμός του μουσείου νεοελληνικής τέχνης ανέρχεται σε 205 χιλιάδες 750 ευρώ
- Ο προϋπολογισμός του οργανισμού πολιτισμού και αθλητισμού ανέρχεται σε 2 εκατομμύρια 814 χιλιάδες ευρώ
- Ο προϋπολογισμός του οργανισμού πρόνοιας ανέρχεται σε 1 εκατομμύριο 729 χιλιάδες ευρώ
Η πλειοψηφία ενέκρινε τους προϋπολογισμούς εκτός από την Ελπίδα Ατσίδη που ψήφισε παρών.

Σε ό,τι αφορά το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης του δήμου για το 2015 ψηφίστηκε ομόφωνα, όπως επίσης και η επιχορήγηση του ΠΡΟΤΟΥΡ από το δήμο Ρόδου, ύψους 200.000 ευρώ.
Την εισήγηση έκανε η αντιδήμαρχος Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ενώ όπως διευκρινίστηκε είναι η δεύτερη επιχορήγηση που θα πάρει ο οργανισμός μετά την πρώτη των 170.000 ευρώ, που εγκρίθηκε σε προηγούμενη συνεδρίαση του σώματος.

Ειδικότερα η αντιδήμαρχος επεσήμανε τα εξής:
«Τα τελευταία χρόνια ο ΠΡΟΤΟΥΡ ενεργεί την τουριστική προβολή της Ρόδου στις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις στη λοιπή Ελλάδα και το εξωτερικό, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην τουριστική ανάπτυξη.
Εξάλλου, όπως είναι γνωστό, η Διεύθυνση τουρισμού του δήμου Ρόδου και ειδικότερα το τμήμα Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης, ασχολείται με τη λειτουργία των γραφείων πληροφοριών και συγκεκριμένα στο κέντρο της πόλης, στο λιμάνι, στη μεσαιωνική πόλη, στη Λίνδο και στο Φαληράκι της Ρόδου, καθώς επίσης με επιμορφωτικά θέματα, ημερίδες και συνέδρια με θέματα τουρισμού εντός Ρόδου. Καταγράφει και προβάλει εντός των ορίων του δήμου Ρόδου ήθη και έθιμα, θρησκευτικές εορτές και πανηγύρεις και γενικότερα με ό,τι σχετικό με τη λαογραφία του νησιού.

Για την προβολή του νησιού, το τουριστικό μάρκετινγκ, καθώς και όλες τις δράσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως τουριστικές εκθέσεις, workshops, δημοσιογραφικές ομάδες, συνδιοργάνωση εκδηλώσεων με τουρ οπερέιτορς, συνεργασίες με αεροπορικές εταιρείες, καταχωρήσεις σε έντυπα, αλλά και παραγωγή του απαιτούμενου υλικού, η ευθύνη έχει εκχωρηθεί στον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού, (Π.ΡΟ.ΤΟΥΡ), ο οποίος εδώ και δεκαοχτώ χρόνια υλοποιεί όλες αυτές τις δράσεις σε συνεργασία με τους κατεξοχήν τουριστικούς φορείς του νησιού, όπως Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, ΕΒΕΔ, Ένωση Τουριστικών Γραφείων Ρόδου, Ένωση Ενοικιαζομένων Δωματίων Ρόδου, Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου, Ένωση Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων Ρόδου, Ένωση Εστιατόρων, οι οποίοι συμμετέχουν και στο Διοικητικό Συμβούλιοι του Οργανισμού και οι οποίοι αποτελούν τους βασικούς πυλώνες για την χάραξη της τουριστικής στρατηγικής της Ρόδου.

Πέραν από τα παραπάνω, ο Οργανισμός έχει αποκτήσει ευρύ δίκτυο συνεργατών στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να έχει υψηλή προτεραιότητα στη δέσμευση χώρων στις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις, αρωγή στη διοργάνωση τουριστικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή σημαντικών εκπροσώπων των τουριστικών αγορών του ενδιαφέροντος της Ρόδου.

Επιπλέον, το πνεύμα και ο τρόπος λειτουργίας που χαρακτηρίζει τον Οργανισμό, επιτρέπει την εξοικονόμηση σημαντικών πόρων για το δήμο Ρόδου, καθώς από τη μια πλευρά, παρέχεται στον Οργανισμό στέγη και υλικοτεχνική υποδομή (γραφεία, εξοπλισμός, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, τηλέφωνα κ.τ.λ.) προσφορά των παραγωγικών τάξεων και από την άλλη πλευρά ο Οργανισμός διευκολύνει το δήμο Ρόδου, ξεπερνώντας τις δυσκολίες που προκύπτουν από την ανελαστικότητα των ωραρίων των δημοτικών υπαλλήλων, τη μη δυνατότητα εργασίας τους στο εξωτερικό, την εργασία τους σε αργίες και σαββατοκύριακα, που συνήθως πραγματοποιούνται όλες αυτές οι δράσεις.

Μετά τα ανωτέρω, ζητείται από το σώμα να εγκρίνει την επιχορήγηση του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (ΠΡΟΤΟΥΡ) με το ποσό των διακοσίων χιλιάδων (200.000) για την υλοποίηση εγκεκριμένου προγράμματος δράσης από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΡΟΤΟΥΡ».

Διαβάστε ακόμη

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη