Σημαντική διάκριση για το Δήμο Λειψών

Σημαντική διάκριση για το Δήμο Λειψών

Σημαντική διάκριση για το Δήμο Λειψών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 245 ΦΟΡΕΣ

Αναφορικά με τη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) ο δήμος Λειψών ανέβηκε από την 6η στη 2η θέση ανάμεσα στους 325 δήμους της Ελλάδας, όσον αφορά την κατακεφαλήν συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών και κατέκτησε την 1η θέση από πλευράς καθαρότητας υλικού σε επίπεδο χώρας με κατά προσέγγιση μέσο όρο υπολειμμάτων 5%.

«Οι Λειψοί είναι ολοκληρωμένοι στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων τους». Η καλή συνεργασία των δημοτών με τις υπηρεσίες του δήμου και η σωστή προετοιμασία για την καλλιέργεια της ανάλογης κουλτούρας για την προστασία του περιβάλλοντος φέρνει άριστα αποτελέσματα.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
«Αγαπητέ Δήμαρχε,
Σας ευχαριστούμε για τη μέχρι σήμερα συνεργασία, για το προσωπικό σας ενδιαφέρον και για την προσπάθεια που καταβάλλετε για την αναβάθμιση της ανακύκλωσης στο δήμο Λειψών.

Σε απάντηση της επιστολής του δήμου σας με Α.Π. 2463/24-11-2015, σας παραθέτουμε τα κάτωθι συγκεντρωτικά στοιχεία για το 2014 καθώς και τη σύγκριση σε σχέση τόσο με τους εξυπηρετούμενους ΟΤΑ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όσο και με το σύνολο της χώρας σε επίπεδο συλλογής ανακύκλωσης (σε απόλυτα και κατά κεφαλή μεγέθη).

Ας σημειωθεί ότι η κατά κεφαλή συλλογή αναφέρεται στο μόνιμο πληθυσμό των νησιωτικών ΟΤΑ και έτσι στους μόνιμους κατοίκους επιμερίζονται ποσότητες που συναρτώνται με τις τουριστικές αφίξεις.
κκ κκ κκ
Συλλογή Συλλογή Συλλογή Συλλογή Πληθυσμός
(τν) 2014 ΠΝΑ* Χώρας Λειψών
(kg/ (kg/ (kg/
κάτοικο) κάτοικο) κάτοικο)
Λειψοί 95 120 39 34 790

Από τα παραπάνω στοιχεία διαπιστώνεται ότι ο δήμος Λειψών είναι 2ος σε κατά κεφαλή συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας τόσο μεταξύ των εξυπηρετούμενων ΟΤΑ της ΠΝΑ όσο και μεταξύ του συνόλου των εξυπηρετούμενων ΟΤΑ της χώρας.

Επίσης από πλευράς καθαρότητας υλικού ο δήμος Λειψών κατατάσσεται στην 1η θέση σε επίπεδο χώρας με κατά προσέγγιση μέσο όρο υπολείμματος 5%.

Είμαστε στη διάθεσή σας για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του έργου της Ανακύκλωσης Συσκευασιών στο δήμο Λειψών.

Με εκτίμηση
Δημήτρης Κ. Παπασωτηρίου
Υπεύθυνος Τμήματος Marketing & Επικοινωνία με ΟΤΑ».

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο