Προχωρά η κατασκευή του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στο Πρασονήσι

Προχωρά η κατασκευή  του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στο Πρασονήσι

Προχωρά η κατασκευή του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στο Πρασονήσι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 902 ΦΟΡΕΣ

Εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί προχωράει το έργο της κατασκευής του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στην Κατταβιά το οποίο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Σεπτέμβριο του 2016.

Στο θέμα αναφέρθηκε, χθες, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Γιώργος Πόκκιας, ο οποίος, καταρχήν, ενημέρωσε ότι το εργοτάξιο, το οποίο ήταν κλειστό κατά τις ημέρες των εορτών, ανοίγει και πάλι την ερχόμενη Παρασκευή και την ερχόμενη Δευτέρα, κατά πάσα πιθανότητα, θα το επισκεφθούν μέλη της Δημοτικής Αρχής.

Όπως είπε, ο λόγος της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσουν είναι επειδή έχουν ήδη καταφθάσει οι καινούργιες μηχανές με τις οποίες θα λειτουργήσει το εργοστάσιο, έχουν τοποθετηθεί και τώρα πια ξεκινάει η τελική φάση ολοκλήρωσής του που είναι η σύνδεσή τους και η ολοκλήρωση των κατασκευαστικών και των λειτουργικών, ούτως ώστε εντός του χρόνου, δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι, το εργοστάσιο να είναι έτοιμο να λειτουργήσει.

Δήλωσε, συγκεκριμένα ο Αντιδήμαρχος: «Είναι ένα τεράστιο αναπτυξιακό έργο, είναι βέβαια μακριά, δεν είναι στο κέντρο του νησιού για να είναι επισκέψιμο. Είμαστε εντός χρόνου, ο προγραμματισμός της ΔΕΗ και του εργολάβου είναι ομαλός και νομίζω ότι θα έχουμε ολοκληρώσει ένα από τα πιο σημαντικά αναπτυξιακά έργα γιατί χωρίς ενέργεια δεν μπορεί να υπάρχει καμία αναπτυξιακή προοπτική στο νησί. Θα λύσουμε ένα θέμα δεκαετιών, ολοκληρωτικά πιστεύω, με τη λειτουργία του εργοστασίου που, όπως δείχνουν τα πράγματα, δρομολογείται και προγραμματίζεται γύρω στο Σεπτέμβρη του 2016».

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου