Δ. Παρασκευάς: «Σε τροχιά ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού η ΡΟΔΑ»

Δ. Παρασκευάς:  «Σε τροχιά ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού η ΡΟΔΑ»

Δ. Παρασκευάς: «Σε τροχιά ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού η ΡΟΔΑ»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 327 ΦΟΡΕΣ

Την δυνατότητα δανειοδότησης της ΔΕΣ ΡΟΔΑ από το δήμο Ρόδου με το ποσό των 250.000 ευρώ προκειμένου η κοινωφελής επιχείρηση να προχωρήσει στην αγορά έξι μεταχειρισμένων λεωφορείων που θα ενισχύσουν τον στόλο της διερευνούν οι νομικοί σύμβουλοί της. Αυτό έκανε γνωστό μιλώντας στον "ΠΑΛΜΟ" και στην εκπομπή "Προεκτάσεις" ο πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ Δημήτρης Παρασκευάς.

Αρχικά είχε αποφασιστεί η ΔΕΣ ΡΟΔΑ να προχωρήσει στην σύναψη δανείου από τράπεζα για την ανανέωση του στόλου της αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης που επικρατεί και την έρευνα αγοράς που έγινε φαίνεται ότι, η απόφαση αυτή δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Η λύση που πλέον εξετάζεται είναι η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΔΕΣ ΡΟΔΑ με το δήμο Ρόδου ο οποίος θα δανείσει στην κοινωφελή επιχείρηση το ποσό των 250.000 ευρώ και το οποίο θα επιστρέψει στα ταμεία του μέχρι το προσεχή Ιούνιο.

Η ΔΕΣ ΡΟΔΑ, όπως επεσήμανε ο κ. Παρασκευάς προχωρά στην υλοποίηση του αρχικού σχεδιασμού της παρά το γεγονός ότι το Σωματείο Εργαζομένων της προχώρησε στην κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού της ύψους 520.000 ευρώ για τα αναδρομικά που οφείλει να καταβάλει προς τους εργαζόμενους της μετά από την δικαστική απόφαση.
Η προμήθεια των λεωφορείων αναμένεται να γίνει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Παράλληλα ο κ. Παρασκευάς έκανε γνωστό ότι στις προθέσεις της διοίκησης της ΔΕΣ ΡΟΔΑ, είναι να αλλάξει το σύστημα έκδοσης και διάθεσης εισιτηρίων μετά την διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού που θα διεξαχθεί τους επόμενους μήνες προκειμένου να εκσυχρονιστεί προς όφελος των επιβατών της με την ανάθεση του σε ιδιωτική εταιρία.

Τέλος ο κ. Παρασκευάς προανήγγειλε μέσω του "ΠΑΛΜΟΥ" τον επανασχεδιασμό των δρομολογίων που εκτελεί η ΔΕΣ ΡΟΔΑ στην πόλη της Ρόδου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών της και των περιοχών που μέχρι σήμερα παραμένουν χωρίς συγκοινωνία.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου