Πανδωδεκανησιακό συνέδριο πολυτέκνων

Πανδωδεκανησιακό συνέδριο πολυτέκνων

Πανδωδεκανησιακό συνέδριο πολυτέκνων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 62 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Κυριακή 22 Ιανουαρίου 1956 Αριθ. Φύλλου 1429

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΙΝ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΡΟΔΟΥ
Την 12ην μεσημβρινήν σήμερον συνέρχεται εις το Δημοτικόν Θέατρον Γενική συνέλευσις όλων των Επαγγελματοβιοτεχνών Ρόδου, προς συζήτησιν και λήψιν αποφάσεως δια την ίδρυσιν Ομοσπονδίας.
Σημειωτέον ότι εις την εν λόγω Ομοσπονδίαν θα περιληφθούν και οι Επαγγελματοβιοτέχναι της υπαίθρου Ρόδου.

ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΟΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ ΠΑΝΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΟΝ ΣΥΝΕΔΡΙΟΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
Σήμερον την 10.30 πρωινήν συνέρχεται εις το Δημοτικόν Θέατρον το Α’ Πανδωδεκανησιακόν Συνέδριον Πολυτέκνων προς συζήτησιν επί του θέματος επεκτάσεως εις Δωδεκάνησον του νόμου προστασίας πολυτέκνων.
Εξ άλλου την 7.30’ εσπερινήν θα δοθή εις το Δημοτικόν Θέατρον συναυλία του Κουιντέτου της κας Ξένης Σακελλαρίδου-Παπαχαλκίτου υπέρ των πολυτέκνων.

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΟΣ ΡΟΔΟΥ
Ως πληροφορούμεθα, υπό της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ενεκρίθη πίστωσις 17.000 δραχμών, προς επισκευήν του Κεντρικού κτιρίου του Αερολιμένος Ρόδου.
Η εν λόγω επισκευή περι λαμβάνη ανανέωσιν των κουφωμάτων και ελαιοχρωματισμών.

ΑΙ ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΣΕΙΣ ΕΙΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
Δι’ αποφάσεως του Αρείου Πάγου ωρίσθη ότι οι διατάξεις του Νομ. Διατάγματος 1254/1949 περί φορτοεκφορτωτικών υπηρεσιών, δεν αντίκεινται εις τα άρθρα του Συντάγματος.
Δι’ αυτής ορίζεται ότι και εις τους χώρους των επαγγελματικών εγκαταστάσεων έχουν εφαρμογήν αι διατάξεις αύται, εκτός εάν αι φορτοεκφορτώσεις διενηργούντο προ της εφαρμογής του διατάγματος υπό εργατών της επιχειρήσεως φορτοεκφορτωτών αυτής.
Ωσαύτης ωρίσθη ότι έχουν δικαίωμα οι φορτοεκφορτωταί ξηράς να ζητήσουν από τον εργοδότην των - όστις τυχόν ενήργησε φορτοεκφορτωτικάς εργασίας με μη φορτοεκφορτωτάς, καίτοι προσεφέρθησαν οι φορτοεκφορτωταί να εργασθούν - την καταβολήν της αντιστοιχούσης εις αυτούς αμοιβής.

ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΚΤΗΜΑΤΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΨΙΝΘΟΝ
Κατά πληροφορίας εκ Ψίνθου, οι κάτοικοι της κοινότητος διαμαρτύρονται διότι η γέφυρα εις θέσιν “Καμάρι” κατά τον χειμώνα συσσωρεύει πολλά όμβρια ύδατα, τα οποία υπερεκχυλίζουν και καταστρέφουν τα πλησίον αγροκτήματα. Οι κάτοικοι Ψίνθου θα ζητήσουν αν εξετασθή το εν λόγω ζήτημα.

ΔΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΝ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΩ
Ως πληροφορούμεθα παρά της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας εζητήθησαν 10 δείγματα του εδάφους του Αεροδρομίου Αντιμαχείας, εκ διαφορετικών σημείων, προκειμένου να μελετηθή ο τρόπος επιστρώσεως του εκεί κατασκευασθησομένου διαδρόμου.
Εκαστον δείγμα θα πρέπει να είναι 50 κιλά περίπου, σχεδόν δε έγγραφον απεστάλη προς τον μηχανικόν Δημοσίων Εργων Κω.

Η ΠΩΛΗΣΙΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΡΑΦΙΝΕ ΣΠΟΡΕΛΑΙΟΥ
Υπό της Εποπτείας Εμπορίου Δωδεκανήσου εγνωστοποιήθη προς τα Επιμελητήρια Ρόδου και Καλύμνου ότι ενεκρίθη η πώλησις των εις χείρας του Δημοσίου κρατικών αποθεμάτων ραφινέ σπορελαίου εις χονδρεμπόρους, εις Νοσοκομεία, φυλακάς, ιδρύματα και εις αστικούς καταναλωτικούς συνεταιρισμούς.
Τα εν λόγω αποθέματα ευρίσκονται εις Πειραιά θα πωληθούν δε τοις μετρητοίς ή επί πιστώσει προς 13,40 κατ. οκάν με επιστροφήν των βαρελίων και προς 14,10 με τα βαρέλια δωρεάν.
Αι επί πιστώσει ποσότητες θα εξοφληθούν, εις 4 μηνιαίας ισοπόσους δόσεις.

Η ΠΑΤΜΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΕΥ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΠΑΤΜΟΣ (ιδ. ανταπόκρισις) - Ολόκληρος η νήσος μας παραμένει άνευ συγκοινωνίας, προκειμένου δε να μεταβή ο ιατρός εις ασθενή του Κάμπου, κατέστη αναγκαία η προσφυγή προς τον ευρισκόμενον ενταύθα Ανώτερον Διοικητήν Χωροφυλακής κ. Ρωμαντζήν, όστις διέταξε να επιτραπή εκτάκτως η προς Κάμπον κάθοδος του μοναδικού λεωφορείου.
Το εν λόγω λεωφορείον απεσύρθη διότι ο ιδιοκτήτης του «δεν ενεγράφη εις το ΤΣΑ», και δια τούτο δεν του δίδεται νέα πινακίς και του απηγορεύθη η κυκλοφορία. Διερωτώνται εν τούτοις οι υποφέροντες κάτοικοι, διατί ενώ ανεστάλη το ΤΣΑ, εις την Πάτμον ζητείται εγγραφή εις αυτό;

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"