Στη Ρόδο ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια, το Carnival vista

Στη Ρόδο ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια, το Carnival vista

Στη Ρόδο ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια, το Carnival vista

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2829 ΦΟΡΕΣ

Το κρουαζιερόπλοιο είναι ένα από τα έξι μέχρι στιγμής πλοία που θα επισκεφτούν για πρώτη φορά φέτος τη Ρόδο

Ένα από τα μεγαλύτερα και νεότερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο με δυνατότητα μεταφοράς 4.000 επιβατών θα επισκεφτεί τη Ρόδο μέσα στο προσεχές διάστημα.

Πρόκειται για το Carnival vista της εταιρίας Carnival που θα παραδοθεί τον Απρίλιο για να ξεκινήσει άμεσα τα ταξίδια του.
Σημειώνεται ότι το κρουαζιερόπλοιο είναι ένα από τα έξι μέχρι στιγμής πλοία που θα επισκεφτούν για πρώτη φορά φέτος τη Ρόδο.

Το Carnival vista θα αρχίσει κρουαζιέρες στη Μεσόγειο το Μάιο και κατά τα πρώτα του ταξίδια θα προσεγγίσει και το λιμάνι της Ρόδου. Στο νησί μας θα βρίσκεται σύμφωνα με το πρόγραμμα της εταιρίας στις 21 Μαΐου ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες επισκέψεις στο πλαίσιο κρουαζιέρας που θα πραγματοποιεί στην περιοχή.

Το λιμάνι επιβίβασης θα είναι η Τεργέστη και οι κρουαζιέρες του θα πραγματοποιούνται στη Μεσόγειο μέχρι και τον Οκτώβριο. Το Νοέμβριο το κρουαζιερόπλοιο θα αναχωρήσει για το Μαϊάμι των ΗΠΑ από όπου θα ξεκινά εξαήμερα και οχταήμερα ταξίδια στην Καραϊβική.
Το μήκος του σκάφους ανέρχεται σε 322 μέτρα και το πλάτος του σε 37 ενώ διαθέτει συνολικά 15 καταστρώματα. Μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3.936 επιβάτες ενώ το πλήρωμά του ανέρχεται σε 1.450 άτομα.

Μέχρι στιγμής 286 κ/ζ
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί οι προσεγγίσεις 286 κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι της Ρόδου για τη νέα χρονιά, με τη διαδικασία να συνεχίζεται και το πρόγραμμα να εμπλουτίζεται συνεχώς.

Από αυτά τα 23 θα διανυκτερεύσουν στο λιμάνι. Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται και η οριστικοποίηση άλλων 50 προσεγγίσεων που θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο τον αριθμό για φέτος.

Πάντως θα πρέπει να επισημανθεί ότι λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων σε Τουρκία, Αίγυπτο και Τυνησία κάποιες εταιρίες ακυρώνουν τις εκεί προσεγγίσεις των πλοίων τους και τα δρομολογούν κυρίως σε ελληνικά λιμάνια τουλάχιστον για τους επόμενους δύο μήνες.

Παράδειγμα η Crystal cruises που αντικατέστησε το Κουσάντασι και την Κωνσταντινούπολη με ελληνικούς προορισμούς, Όμως και η εταιρεία MSC Cruises αναστέλλει τις κρουαζιέρες της στα τουρκικά λιμάνια μέχρι νεωτέρας, λόγω της «αυξανόμενης ανησυχίας" από τους επισκέπτες, μεταφέροντας προγραμματισμένες κρουαζιέρες στην Ελλάδα.

Έτσι, το κρουαζιεόπλοιο MSC Magnifica, το οποίο ξεκινά από τη Βενετία στις 26 Μαρτίου, θα έρχεται στην Αθήνα και τη Μύκονο, αντί της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης.
Επίσης και η Norwegian,ακυρώνει όλες τις προσεγγίσεις των πλοίων της στα τουρκικά λιμάνια (συνολικά ανέρχονται σε 61) αντικαθιστώντας τα με άλλα, ανάμεσα στα οποία είναι και αυτό της Αθήνας. Μάλιστα η εταιρία στέλνει φέτος στη Ρόδο για πρώτη φορά και το κρουαζιερόπλοιο Norwegian star.

Οι υπεύθυνοι του λιμανιού μας εκτιμούν ότι θα προστεθούν και άλλα κρουαζιερόπλοια στο πρόγραμμα κατά τη διάρκειας της φετινής τουριστικής περιόδου καθώς οι εταιρίες αναγκαστικά θα τροποποιήσουν τα προγράμματά τους λόγω των αναταραχών στις παραπάνω χώρες.

Ένα από τα μεγαθήρια της κρουαζιέρας το Carnival Vista, καταπλέει στη Ρόδο με 4.000 επιβάτεςΈνα από τα μεγαθήρια της κρουαζιέρας το Carnival Vista, καταπλέει στη Ρόδο με 4.000 επιβάτες

Διαβάστε ακόμη

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες