Η «γραβατωμένη» σιωπηρή πλειοψηφία

Η «γραβατωμένη» σιωπηρή πλειοψηφία

Η «γραβατωμένη» σιωπηρή πλειοψηφία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 606 ΦΟΡΕΣ


Ο τρόπος αμφίεσης που προτιμά κάποια κοινωνική ομάδα ή τάξη, δεν νομίζω ότι θα πρέπει να γίνεται αντικείμενο επιδοκιμασίας ή επίκρισης και να περισπάται έτσι η προσοχή μας από τα εξόχως κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε.


Η κραυγαλέα και προκλητική ανισότητα που διακρίνει το ασφαλιστικό μας σύστημα, απαιτεί σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με την εφαρμογή της θεμελιώδους αρχής της ενιαίας κοινωνικής ασφάλισης, η οποία επιτυγχάνεται με την αύξηση των δημοσίων εσόδων που θα προέλθει από τους αποδεδειγμένα φοροδιαφεύγοντες.

Οι κρίσιμες περιστάσεις που βιώνει η χώρα μας, απαιτούν απόλυτη προσήλωση των δημόσιων λειτουργών στο καθήκον και η ανάκαμψη μπορεί να επιτευχθεί ακόμη και χωρίς την «πανάκεια» μιας οικουμενικής κυβέρνησης, αρκεί η εκάστοτε κυβέρνηση να αυτοχαρακτηριστεί ως κυβέρνηση εθνικής ανάγκης.
Απόλυτη προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στη σταδιακή αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων και της αγοραστικής δυνατότητας των πλέον ασθενέστερων οικονομικά τάξεων, η οποία μπορεί να καταστεί δυνατή όχι υπό το κράτος οργής και αντιδικίας, αλλά με τη βασική προϋπόθεση της δημοσιότητας, διότι, σε διαφορετική περίπτωση, το αποτέλεσμα θα κινδύνευε να χαρακτηριστεί διαβλητό.

Η κατάρτιση και κατάθεση μιας πλήρους και απόλυτα τεκμηριωμένης μελέτης, θα πρέπει να γίνει αντικείμενο συζήτησης και διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των κοινωνικών τάξεων.

Ο Ελληνικός Λαός, εάν ενημερώνεται εγκαίρως και επαρκώς, δεν είναι εριστικός και εκτός πραγματικότητας, αρκεί να πειστεί ότι δεν αποτελούν τέρμινα, αλλά είναι τακτές οι υπεσχημένες για τη βελτίωση της κατάστασής του προθεσμίες.

Γράφει ο Ηλίας Κ.Κυπραίος, Πολιτευτής Δωδεκανήσου

Διαβάστε ακόμη

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή