Νίνο: «Προέρχομαι από το τίποτα και δεν με φοβίζει τίποτα!!!»

Νίνο: «Προέρχομαι από το τίποτα και δεν με φοβίζει τίποτα!!!»

Νίνο: «Προέρχομαι από το τίποτα και δεν με φοβίζει τίποτα!!!»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2043 ΦΟΡΕΣ

Είναι ανατρεπτικός, αντισυμβατικός και έχει άποψη που δεν φοβάται να εκφράσει δημόσια!!! Είναι ο Νίνο, με αυτή την σπάνια star quality - όπως συνηθίζω να λέω – και μας παρουσιάζει τη νέα του ολοκληρωμένη δουλειά με τίτλο “Έρχεται η νύχτα” από την Cobalt music.

Νίνο δεν μπορώ να σου κρύψω πως χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτή μας τη συνέντευξη! Αποπνέεις ηρεμία και γαλήνη… ισχύει αυτό που εκλαμβάνω;

Πνευματικά και ψυχικά, ναι είμαι ήρεμος, πάντα ήμουν. Γενικότερα όμως δεν θα ‘λεγα πως είμαι ήρεμος και χαλαρός. Είμαι «προβληματισμένος» και ψάχνομαι συνέχεια, με απασχολεί πολύ το μετά!

Η συνάντηση μας γίνεται με αφορμή την κυκλοφορία του νέου σου ολοκληρωμένου album με τίτλο «Έρχεται η Νύχτα». Ένας τίτλος «διαφορετικός».. μίλησε μου για την επιλογή του.

Εννοείς διαφορετικός από τους υπόλοιπους εκατό ίδιους τίτλους;;; Ναι, είναι! Απ’ την αρχή της καριέρας μου, το 2002, μέχρι και σήμερα δεν επέλεξα ποτέ να πω τραγούδια που να ‘ναι της εποχής. Από τότε μέχρι τώρα, πολλές φορές μου είπανε «Πες αυτό το είδος, είναι της μόδας!», οι περισσότεροι συνάδελφοι μου το έκαναν. Εγώ δεν το ακολούθησα ποτέ. Σε εποχή που τα ραδιόφωνα έπαιζαν τραγούδια τριών λεπτών και σαράντα δευτερολέπτων maximum για να μην κάνει κοιλιά το πρόγραμμά τους, εγώ έβγαλα το «Επηρεάστηκα» που ήταν πεντέμισι λεπτά τραγούδι. Μου έλεγαν να το «κόψουν» γιατί ήταν πολύ μεγάλο, αλλά εγώ δεν συμφωνούσα, δεν μπορώ να εκφράζομαι έτσι. Δεν μπορώ να ακούω πάντα ότι μου λένε οι άλλοι, είμαι καλλιτέχνης και θέλω να παρουσιάσω το υλικό μου έτσι όπως το σκέφτομαι. Δεν θέλω να κάνω αυτό που κάνουν όλοι οι υπόλοιποι γιατί απλά… είναι πολύ εύκολο!

Είναι, πιστεύεις, αυτό και μία παγίδα στην οποία πέφτουν συχνά συνάδελφοί σου τραγουδιστές;

Η ερώτησή σου έχει πολλά παρακλάδια!!! Ό,τι κι αν βγάλει ένας καλλιτέχνης, όσο καλό κι αν είναι, εάν δεν μπει πρώτα στα playlists των ραδιοφώνων δεν πρόκειται να το ακούσει κανένας. Αυτό επικρατεί κυρίως!

Ουσιαστικά «αντιτάχθηκες» στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα πράγματα στο χώρο αυτό. Ήσουν σίγουρος για τις επιλογές σου αυτές; Σε φόβισαν καθόλου;

Δεν πάω αντίθετα απλά για να πω ότι αντιτίθεμαι σε κάτι. Πιστεύω απλά πως έτσι πρέπει να είναι οι καλλιτέχνες, δεν ξέρω τι έχει συμβεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και δεν λειτουργούν όλοι έτσι… Δες τι γίνεται στην παγκόσμια μουσική, άσε τη μικρή αγορά της Ελλάδας. Στο εξωτερικό περιμένεις με αγωνία να δεις τι θα βγάλει ο άλλος γιατί δεν μπορείς να το προβλέψεις. Εδώ ξέρω να σου πω πως θα είναι τα επόμενα δέκα singles πολλών καλλιτεχνών.

Το τραγούδι που εγώ προσωπικά ξεχώρισα από το δίσκο σου είναι το «Αλήτης». Έχω την αίσθηση πως είναι λίγο βιωματικό για σένα…

Είναι εκατό τοις εκατό βιωματικό!!! Έχω γράψει στίχους και μουσική μόνος μου. Είναι μία προσωπική αναδρομή στα συναισθήματά μου.

Το album σου περιέχει έντεκα νέα κομμάτια. Με ποια κριτήρια επιλέγεις τα τραγούδια που θα συμπεριλάβεις σε κάθε δισκογραφική σου δουλειά;

Εάν ακούσω ένα τραγούδι που θα με κάνει να το σκεφτώ και να πω «Πόσο ωραίο στίχο έχει!» ή «Κοίτα τι ωραία μελωδία!», τότε με έχει κερδίσει. Θέλω να ταιριάζει με την ψυχή μου, αυτό είναι το κριτήριό μου. Δεν με ενδιαφέρει να ταιριάζει με την ψυχή του ραδιοφωνικού παραγωγού που αν δεν του αρέσει, δεν θα με παίξει…

Το να μην σε παίζουν τα ραδιόφωνα, σε αγχώνει;

Η ιστορία έχει γραφτεί… θα μπορούσα να είχα πει τραγούδια που δεν ήθελα και τα ραδιόφωνα να με έπαιζαν διαρκώς. Δεν το έκανα. Κάποιοι το κάνουν, αλλά όταν περάσει ο καιρός και κοιτάξουν πίσω τους θα αναρωτηθούν τι είδους τραγούδια τους έπαιξαν στα ραδιόφωνα και ποιος ήταν ο λόγος που τα επέλεξαν και συστήθηκαν με αυτά στον κόσμο.

Ποιο είναι το κίνητρό σου σε αυτή τη δουλειά… Να κερδίσεις δόξα μέσα από τα τραγούδια σου ή να βγάλεις χρήματα;

Θεωρώ πως είναι έργο αυτό που κάνουμε, δεν είναι ακριβώς επάγγελμα. Εγώ είμαι καλλιτέχνης και δεν είμαι όργανο, ούτε πιόνι. Σαφώς και αυτό που με ενδιαφέρει πιο πολύ είναι να βγάλω καλά τραγούδια που θα κρατούν συντροφιά στον κόσμο και θα είμαι περήφανος γι’ αυτά.

Ένιωσες ποτέ κατά τη διάρκεια της καριέρας σου να γίνεσαι «πιόνι» στα χέρια άλλων;

Ναι αμέ… Ακόμη και να το συνειδητοποιήσω όμως δεν ήταν εύκολο. Υπήρξαν στιγμές που σκεφτόμουν «Μήπως έχουν δίκιο;»…

Ήρθαν στιγμές που ένιωσες ότι χάνεις τον εαυτό σου;

Υπήρξαν στιγμές που δεν έχασα… αλλά άφησα τον εαυτό μου. Ποτέ δεν έχασα τον εαυτό μου. Είμαι από είκοσι χρονών επίσημα στη δισκογραφία κι από τότε είμαι συνέχεια στα κόκκινα. Δουλεύω από παιδί στη μουσική και δεν έχω σταματήσει ποτέ να προσπαθώ να παρουσιάσω τη δουλειά μου έτσι όπως θέλω. Κάποια στιγμή λόγω της καθημερινότητας, του φόρτου εργασίας και της υπερπροσπάθειας, επέρχεται και φθορά. Η ένταση που κουβαλάς κάποια στιγμή αρχίζει και πέφτει… εκεί πιστεύω πως πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω, να δεις τα πράγματα λίγο πιο αποστασιοποιημένα και να βρεις τι πάει στραβά. Σε μια τέτοια φάση είναι που άφησα τον εαυτό μου έτσι ώστε να δω λίγο τι γίνεται.

Αντέχουν οι καλλιτέχνες σήμερα να κάνουν αυτό το βήμα πίσω;

Πολύ δύσκολα γιατί υπάρχει μεγάλη έπαρση πια. Το διαδίκτυο παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό, έχει «κάψει» τους εγκεφάλους των ανθρώπων.

Εσύ είσαι ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Όχι!!! Δεν έχω twitter και instagram. Είχα παλαιότερα και τα έσβησα γιατί κατάλαβα τι μου προκαλούσαν. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημιουργήθηκαν ώστε να έχει πρόσβαση ο κόσμος πιο εύκολα στην κλειδαρότρυπα καλλιτεχνών μεγάλης εμβέλειας. Στην Ελλάδα τα social media δίνουν στον καθένα την εντύπωση ότι όσα βλέπεις σε αυτά, τα ζεις live. Βλέπω κόσμο που έρχεται να διασκεδάσει εκεί που τραγουδάμε και είναι όρθιος με το κινητό στο χέρι όλο το βράδυ. Βλέπουν εμάς μέσα από το κινητό κι αναρωτιέμαι γιατί δεν τα αφήνουν για να απολαύσουν την βραδιά τους.

Νομίζω ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν τον καλλιτέχνη να φαντάζει πιο οικείος προς το κοινό, τον φέρνουν πιο κοντά του. Συμφωνείς με αυτό;

Το σκεπτικό είναι το εξής: έχει ο τάδε γνωστός καλλιτέχνης ενάμισι εκατομμύριο followers στο instagram και είναι λογικό να το δει κάποιος και να θέλει να κάνει το ίδιο. Βέβαια τις περισσότερες φορές καταλήγεις να έχεις ούτε εκατό followers κι εκεί είναι που καταλαβαίνεις ότι δεν είναι εφικτό. Στην εποχή μας τα περισσότερα views ή likes είναι αγορασμένα. Δε γίνεται να έχει τριάντα τρεις χιλιάδες likes η Madonna κι ένας Έλληνας καλλιτέχνης άλλες τόσες. Μιλάμε για τελείως διαφορετική εμβέλεια.

Έχει, πιστεύεις, απομυθοποιηθεί το επάγγελμά σας πια;

Έχει πέσει πολύ το πράγμα πια γιατί είναι όλοι ίδιοι. Ο καλλιτέχνης έγινε ίδιος με το κοινό, δεν είναι διαφορετικός για να τον θαυμάσει ο κόσμος.

Θεωρείς τον εαυτό σου αντισυμβατικό;

Δεν είμαι αντισυμβατικός, δεν το κάνω από επαναστατικό χαρακτήρα. Στις μέρες μας είναι δύσκολο να βρεις κάποιον να κάνει κάτι το διαφορετικό, όλα είναι μια κοψιά.

Έχει ειπωθεί πολλές φορές για σένα και έχω και εγώ την ίδια άποψη πως είσαι από τους λίγους Έλληνες καλλιτέχνες που διαθέτουν star quality. Πώς το αντιλαμβάνεσαι εσύ αυτό;

Δεν αισθάνομαι ίδιος, δεν βρίσκω κάποιον σαν κι εμένα. Έχω εμπνευστεί από πάρα πολλούς και θα εμπνευστώ κι από άλλους στο μέλλον, αλλά είναι διαφορετικό από την κόπια. Παίρνω ότι θεωρώ όμορφο και το κάνω δικό μου με τρόπο που να με ευχαριστεί σαν καλλιτέχνη.

Είναι δύσκολο να έχεις την προσωπική σου ταυτότητα σε αυτό το χώρο;

Είναι πάρα πολύ δύσκολο!

Πες μου μια δυσκολία που αντιμετώπισες μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεσαι στο προσκήνιο και θυμάσαι έντονα.

Πολλές φορές δεν ήταν αποδεκτό αυτό που επέλεγα να κάνω κι αυτό από μόνο του αποτελεί δυσκολία. Το κοινό ήταν αφοσιωμένο σε διακόσια ίδια «ketchup», όλα ίδια μεταξύ τους… το ίδιο πράγμα και μια διαφορετική πρόταση ήταν πρόβλημα! Στο εξηγώ μεταφορικά γιατί δε θέλω να θίξω κανέναν προσωπικά.

Ο κόσμος έχει τη δυνατότητα να αξιολογεί και να διακρίνει ποιοι καλλιτέχνες είναι αυτοί που πραγματικά αξίζουν;

Οι περισσότεροι από τους καλλιτέχνες που αξίζουν δεν είναι καν στην 200αδα των charts. Το ογδόντα τοις εκατό της 200αδας δεν αξίζει να βρίσκεται εκεί…σου απάντησα;

Από την εποχή του Fame Story μέχρι σήμερα, πόσο έχει αλλάξει ο Νίνο σαν άνθρωπος και σαν χαρακτήρας;

Σαν χαρακτήρας δεν έχω αλλάξει καθόλου. Το πώς βλέπω τα πράγματα και το πώς αντιδρώ έχει αλλάξει μόνο, δεν γίνεται από τα είκοσι μέχρι τα τριάντα πέντε σου να μην αλλάξεις τίποτα σε σένα.

Πόσο εύκολο είναι να μην αλλοιωθεί καθόλου ο καλλιτέχνης στο πέρασμα του χρόνου;

Δύσκολο είναι… έχω ζήσει πράγματα που δεν τα έχει ζήσει κανένας άλλος καλλιτέχνης ποτέ. Κανένας καλλιτέχνης δεν βίωσε ποτέ απόπειρα δολοφονίας στην Ελλάδα. Αυτό είναι αλλιώς όταν το βλέπεις απ’ έξω κι αλλιώς όταν το ζεις.

Πόσο σε «ταρακούνησε» αυτό το γεγονός; Πως ήταν η επόμενη μέρα για σένα;

Έχεις ακούσει αυτό που λένε… «Από ζελέ κάποια στιγμή γίνεσαι πέτρα»; Έτσι κι εγώ, έγινα πέτρα.

Άλλαξε η καθημερινότητά σου μετά από αυτό; Φοβόσουν;

Άλλαξαν πολλά, πράγματα που δεν γνωρίζει ο κόσμος. Ήταν σκληρό…

Γιατί πιστεύεις ότι έχεις ζήσει τόσο έντονες καταστάσεις;

Δεν ξέρω, τώρα ακόμα το βιβλίο γράφεται. Όταν το βιβλίο τελειώσει, εκεί θα φανεί. Καμιά φορά σκέφτομαι ότι κάθομαι και βγάζω τραγούδια για να κάνω επιτυχία και να ακουστώ, αλλά το μεγαλύτερο αφιέρωμα σε μένα θα γίνει όταν πεθάνω.

Σαν πατέρας, πως είναι ο Νίνο;

Εκεί είμαι ακριβώς όπως όλοι. Ο πατέρας μου μου έλεγε κάποτε πως δε θα με αγαπήσει κανένας περισσότερο από εκείνον και τη μητέρα μου. Προτού κάνω παιδιά δεν καταλάβαινα τη σημασία της φράσης, τώρα που είμαι μπαμπάς δύο παιδιών το έχω κατανοήσει πλήρως.

Το ότι δεσμεύτηκες κι έκανες οικογένεια από νεαρή ηλικία, θεωρείς ότι δυσαρέστησε λίγο τις θαυμάστριες και τους θαυμαστές σου;

Όταν ένας νέος καλλιτέχνης βγει και τον παίξουνε όλοι, πάει νούμερο ένα. Τον θαυμάζουν και τον ξεχωρίζουν. Εάν αυτός ο καλλιτέχνης συνεχίσει την πορεία του με ωραία τραγούδια κι αποκτήσει το κοινό του γίνεται στόχος για τα μέσα. Μόλις κάποιος γίνει σπουδαίος, θέλουμε να πέσει. Κι όταν πέσει, εκεί θα φανεί ποιοι τον αγαπάνε πραγματικά… τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες.

Άρα πρέπει οι καλλιτέχνες να χτίζουν την πορεία τους βήμα – βήμα για να μην γίνουν στόχος;

Ναι, ακριβώς. Σ’ αυτή τη δουλειά πρέπει να έχεις γερό στομάχι, μου το έλεγαν οι παλαιότεροι από το ξεκίνημά μου.

Με το που μπήκες στο Fame Story και σε γνώρισε ο κόσμος, έγινε πραγματικά πανικός. Ήσουν έτοιμος γι’ αυτή την αντίδραση, γι’ αυτή την αποδοχή;

Δεν είχα καν τραγούδια τότε και όντως έγινε όλο αυτό που περιγράφεις. Όφειλα λοιπόν μετά να βγάλω καλά τραγούδια και επέλεξα το πρώτο μου κομμάτι να είναι το «Σαν Ναυαγοί». Θα μπορούσα να είχα βγάλει ένα σουξέ της εποχής και δύο-τρία ακόμη σαν αυτό και να είχα ακολουθήσει την εύκολη οδό.

Ήταν εύκολο να μην πέσεις σε αυτή την παγίδα;

Όχι δεν ήταν εύκολο.

Πόσο εύκολα εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους;

Εγώ εμπιστεύομαι τους ανθρώπους εύκολα. Βλέπω εάν είσαι καθαρός κι αν πιστεύω όσα λες, διακρίνω την αλήθεια σου. Εάν πέσω έξω, διαγράφεσαι απευθείας.

Οι καλλιτέχνες έχουν ανάγκη από ανθρώπους που θα τους κάνουν σωστή κι εποικοδομητική κριτική ή από ανθρώπους που θα τους εκθειάζουν μονάχα;

Η ψυχολογία παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο. Οι καλλιτέχνες, ωστόσο, έχουν ανάγκη από καλοσύνη. Εκτιμώ την ειλικρίνεια, αλλά ορισμένες φορές μερικά πράγματα δεν κάνει να τα λες όταν τα σκέφτεσαι. Εάν έρθω να σου πω «Δεν ήσουν καλός, δεν το έκανες αυτό σωστά» τι στιγμή που μόλις τελείωσες το πρόγραμμά σου και δεν έχεις καθαρό μυαλό, θα σου γκρεμίσω την ψυχολογία. Υπάρχουν άνθρωποι που το κάνουν αυτό επίτηδες.

Πόσο εύκολα επιτρέπεις να μπαίνουν στη ζωή σου νέοι άνθρωποι πλέον;

Στο ξαναείπα, απ’ την πρώτη στιγμή που θα γνωρίσω έναν άνθρωπο, θα αισθανθώ την αύρα του και θα αποφασίσω εάν μου κάνει. Είμαστε ο καθρέφτης των άλλων, το πιστεύω αυτό.

Ήρθε ποτέ στιγμή που να σκεφτείς να τα παρατήσεις;

Πάρα πολλές φορές!

Κι όμως είσαι ακόμα εδώ… τι είναι αυτό που σε επαναφέρει;

Με επαναφέρει αυτό το βιβλίο που σου έλεγα!!! Θέλω να το γράψω εγώ ο ίδιος, δεν έχω τελειώσει με όλα όσα θέλω να κάνω ακόμα. Θα μπορούσα πολύ εύκολα να ξέρεις να γυρίσω και να δουλέψω μηχανικός στο μηχανουργείο που ήμουν.

Είστε ποτέ έτοιμοι οι καλλιτέχνες να αφήσετε το επάγγελμά σας και να αποτραβηχτείτε;

Εξαρτάται απ’ το εάν θα σου γυρίσει το μυαλό… τότε ναι.

Είναι και οικονομικοί οι λόγοι πιστεύεις;

Οικονομικά τα πράγμα πάντα ήταν περίεργα. Τρία – τέσσερα άτομα στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού βίωσαν όσα ακούμε ότι συνέβαιναν από οικονομικής απόψεως παλιά. Τα υπόλοιπα είναι λίγο ψεύτικα, πιστεύω τα μισά από αυτά που ακούω.

Οι καλλιτέχνες αμείβεστε όμως καλύτερα από τον περισσότερο κόσμο…

Ναι ισχύει αυτό, αλλά έχουμε και πάρα πολλά έξοδα σχετικά με τη δουλειά μας. Προσωπικά εγώ έχω την επίγνωση ότι προέρχομαι από το τίποτα και δεν με φοβίζει τίποτα!!! Δεν με τρομάζει τίποτα, προέρχομαι από το μηδέν… μπορώ να ζήσω κ΄ εδώ και κει…και με μια κουβέρτα!

Τι συμβουλή θα δώσεις στα παιδιά σου, έτσι ώστε μεγαλώνοντας να είναι προετοιμασμένα για όσα θα συναντήσουν;

Συμβουλεύω ήδη το γιο και την κόρη μου από μικρά να θυμούνται πάντα από πού ξεκίνησαν. Τους συμβουλεύω να σέβονται, να γίνουν καλοί άνθρωποι και να έχουν το μυαλό στο κεφάλι τους. Δε με έχουν δει νευριασμένο ποτέ, μαζί τους είμαι ένα παιδί που συζητάμε τα πάντα. Έτσι θέλω να με βλέπουν άλλωστε, ως ένα έξυπνο παιδί…

Όλα αυτά τα χρόνια θεωρείς ότι έχεις αδικηθεί ποτέ από τα ΜΜΕ;

Θυμάμαι κάποιους ανθρώπους που από την αρχή μου σήκωναν το δάχτυλο και με δείχνανε, αυτό έκαναν και αυτό θα κάνουν για άλλα τόσα χρόνια. Κρατάω αρχείο σε όλα, από το 2002 μέχρι σήμερα τα έχω όλα γραμμένα και θυμάμαι τα πάντα. Ξέρω ακριβώς ποιοι και τι έχουνε πει για μένα, έχουν γυριστεί τετράωρες εκπομπές που μιλούσαν αρνητικά για μένα. Αλλά στην τελική, όσα λένε μένουν εκεί, μετά το τέλος των εκπομπών ξεχνιούνται.

Ποιος είναι ο λόγος που επιλέγεις να μην δίνεις πολύ συχνά συνεντεύξεις;

Για ποιο λόγο να βγω; Να πω τι; Αφού δεν βγάζω πολύ συχνά τραγούδια. Υπάρχουν καλλιτέχνες που η δουλειά τους είναι να βγαίνουν και να λένε πράγματα, να τσακώνονται στα κανάλια, να φωτογραφίζονται δημοσίως με τις οικογένειές τους και να έχουν από την άλλη άδεια τα μαγαζιά στα οποία εμφανίζονται και μόνο αποτυχίες δισκογραφικά. Στην Ελλάδα έχουν χτιστεί καριέρες από φωτογραφίες κι όχι από τραγούδια και σπουδαία καλλιτεχνική υπόσταση. Ποιος είναι ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου του 2016; Δείξε μου έναν ροκά σήμερα, έναν ερωτικό τραγουδιστή, έναν λαϊκό… όλα έχουν γίνει ίδια.

Επισκέπτεσαι τους συναδέλφους σου στα μαγαζιά όπου εμφανίζονται;

Φυσικά! Πριν μερικές μέρες πήγα στον Νίκο Οικονομόπουλο που είναι πολύ καλός μου φίλος, δικός μου άνθρωπος, ο μοναδικός του χώρου.

Σε πρόσφατη συνέντευξή μου με το Νίκο Οικονομόπουλο, μου είπε και εκείνος ότι είσαι ο μοναδικός φίλος που έχει από το χώρο.

Είναι αμοιβαίο. Είμαστε τόσο διαφορετικοί όσον αφορά το είδος των τραγουδιών μας, αλλά ταυτόχρονα και τόσο ίδιοι. Είμαστε δύο φυσιολογικοί άνθρωποι που δεν προσποιούμαστε. Ο Νίκος δεν είναι απλά πολύ καλός μου φίλος, είναι αδερφός μου!!! Ο πιο δικός μου άνθρωπος σε αυτό το χώρο όπως σου είπα, τον αγαπω πολύ!

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η συνεργασία σου με τον Λευτέρη Πανταζή στο Gotham City. Αυτό ήταν ομολογουμένως ένα διαφορετικό «πάντρεμα»…

Ο Λευτέρης Πανταζής έχει γράψει πολύ μεγάλη ιστορία, έχει δώσει γραμμή στο πως θα πηγαίνουν τα πράγματα στα νυχτερινά προγράμματα. Εκτιμώ τους καλλιτέχνες που είναι αυθεντικοί και κρατούν αυτό που είναι. Με τον Λευτέρη Πανταζή ήταν μαγικό το πώς έδεσε η συνεργασία μας, δεν κάναμε πρόβες για να ανοίξουμε… Κάθε φορά περίμενα να δω τι θα πει! Είναι ένας πολύ δοτικός, καλός, ευγενικός και καθαρός άνθρωπος, αυτό που βλέπεις, αυτό είναι.

Σκέφτεσαι το επόμενο σου βήμα; Ποια θα είναι η επόμενή σου κίνηση;

Ακόμη δεν το έχω σκεφτεί! Προς το παρόν θα οπτικοποιήσω δύο από τα τραγούδια του album. Θα έχουν κινηματογραφική εικόνα και θα τα σκηνοθετήσω εγώ για πρώτη φορά. Έχω γραφτεί σε σχολή σκηνοθεσίας κι αυτό είναι η πρώτη φορά που το λέω. Με ενδιαφέρει αυτό το κομμάτι πάρα πολύ.
Παρατηρώ πως έχεις γενικά την ανάγκη να είσαι κοντά σε όλα τα στάδια της δουλειάς σου…
Απ’ την αρχή, σε όλα τα clips μου έβαζα την πινελιά μου, είχα σε όλα λόγο αλλά δεν έβαζα την υπογραφή μου.

Τώρα τι άλλαξε και θα επιμεληθείς τα clips σου εξολοκλήρου εσύ;

Εφόσον πήγα σε μια σχολή σκηνοθεσίας, είναι επιτρεπτό πια να βάλω και την υπογραφή μου. Τα αποτελέσματα θα τα δείτε, υπομονή… Τα τραγούδια που θα οπτικοποιήσω είναι τα «Έρχεται η Νύχτα» και «Ο Άντρας σου». Θέλω να θέσω πολύ ψηλά τον πήχη!

Θα μπορούσες να ασχοληθείς με την πολιτική ποτέ;

Ποτέ!!! Πολιτικός σημαίνει ηθοποιός. Πέντε λεπτά πριν βγουν στην σκηνή οι πολιτικοί δε θέλουν καθόλου να πουν αυτά που έχουν να πουν γιατί ξέρουν ότι δεν άπτονται της πραγματικότητας. Ο πρωθυπουργός μας ζήτησε απ’ τον κόσμο να ψηφίσει «όχι», ενώ γνώριζε ότι δεν θα ισχύσει όποιο κι αν ήταν τελικά το αποτέλεσμα.

Πόσο σε ενοχλεί αυτή η κατάσταση στην οποία μας έχουν ωθήσει;

Πιστεύω ότι για όλα αυτά δεν φταίει ένας, ευθύνεται συνδυασμός πραγμάτων. Η Ελλάδα έχει την πιο ζηλευτή τοποθεσία, τον πιο ωραίο ήλιο και αποτελεί αντικείμενο πόθου για πολλούς. Μόνο αν μας διαλύσουν θα καταφέρουν να εκμεταλλευτούν τα καλά της γης αυτής. Το πιστεύω αυτό που σου λέω, το πιο όμορφο μέρος στον πλανήτη είναι η Ελλάδα… και η Ρόδος! (γέλια)

Κλείνοντας, θα ήθελα να δώσεις μία ευχή για τον κόσμο!

Είναι περισσότερο συμβουλή, παρά ευχή. Μακάρι να κοιτάξουμε στον καθρέφτη και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Ο καθένας να προσπαθήσει να σκέφτεται πιο αγνά για τον συνάνθρωπό του και να βοηθάμε όσο μπορούμε κι όποιον μπορούμε. Η παραμικρή καλή πράξη είναι σημαντική!

Συνέντευξη & επιμέλεια: Σοφία Μπεκιάρη
Απομαγνητοφώνηση: Αθανασία Βογιάρη
Φωτογραφίες: byRon

Πηγή: http://www.tralala.gr

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου

Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται εθνικό σχέδιο για να διατηρηθεί στην κορυφή, δηλώνει ο Γιάννης Ρέτσος