Την προεδρία της ΝΟΔΕ θα διεκδικήσει ξανά η Νατ. Βενετοκλή

Την προεδρία της ΝΟΔΕ θα διεκδικήσει ξανά η Νατ. Βενετοκλή

Την προεδρία της ΝΟΔΕ θα διεκδικήσει ξανά η Νατ. Βενετοκλή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2145 ΦΟΡΕΣ

Για το ασφαλιστικό πρόκειται να γίνει ευρεία σύσκεψη μέσα στην εβδομάδα

Τίποτα δεν έχει αλλάξει στη λειτουργία της ΝΟΔΕ μετά τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία, που ανέδειξαν νέο αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και, πλέον, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο δρόμο για το συνέδριο του κόμματος που αναμένεται να σηματοδοτήσει τις όποιες αλλαγές στην οργανωτική δομή καθώς οι εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων θα γίνουν μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Καταρχήν, την εβδομάδα που ξεκινάει που αύριο αναμένεται να συνεδριάσει η ΝΟΔΕ για πρώτη φορά μετά τις εσωκομματικές εκλογές, με πρώτο θέμα στην ατζέντα το «καυτό» θέμα αυτής της περιόδου, το ασφαλιστικό.

Στη συνεδρίαση θα κληθούν να κάνουν ενημέρωση για το θέμα και οι τομεάρχες που είναι μέλη της ΝΟΔΕ, όπως γιατροί, φαρμακοποιοί, δικηγόροι κτλ. ενώ, βέβαια, πρώτοι στην ατζέντα θα είναι οι αγρότες.

Η επόμενη μέρα
Η ΝΟΔΕ συνεχίζει να λειτουργεί όπως το προηγούμενο διάστημα και δεν έχει αλλάξει κάτι αφού εκτός από κάποια πρόσωπα-κλειδιά που έχει αντικαταστήσει σε κεντρικό επίπεδο ο νέος Πρόεδρος, ακόμη δεν έχει προχωρήσει σε κάποια ενέργεια για οποιαδήποτε αλλαγή σε οργανωτικό επίπεδο.

Το σημαντικότερο, όμως, θεωρούν τα στελέχη της είναι ότι διασφαλίστηκε η ενότητα την επόμενη ημέρα αφού μπορεί κατά την προεκλογική περίοδο να υπήρξαν αντιπαραθέσεις στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα, όμως, οι τόνοι δεν ανέβηκαν σε βαθμό που να προκληθούν «ρήγματα». Έτσι, όπως και σε κεντρικό επίπεδο, και τοπικά, παρ’ όλο που υπήρχαν υποστηρικτές για κάθε έναν υποψήφιο και είχαν εκδηλώσει την προτίμησή τους, σήμερα, κανείς δεν αμφισβητεί το νέο αρχηγό. Αντίθετα, όλοι στέκονται δίπλα του όποια και αν ήταν η επιλογή τους, είτε στον πρώτο είτε στο δεύτερο γύρο.

Έτσι, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα, πλέον, στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που θα πραγματοποιηθεί στις 15 με 17 Απριλίου και εκεί ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναλύσει πως οραματίζεται τη λειτουργία του κόμματος και σε τι αλλαγές θα προχωρήσει, ενδεχομένως και στο καταστατικό.

Στο πλαίσιο αυτό, θα αποφασιστεί εάν θα αλλάξει και ο τρόπος που εκλέγονται τα όργανα, αν δηλαδή θα γίνεται από τη βάση ή όχι. Παρ’ όλο που οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων θεωρείται ότι θα γίνουν προς τα τέλη του χρόνου, ωστόσο, στελέχη εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται να επισπευσθούν πριν από το Συνέδριο.

Εικοσιπέντε μήνες, από τον Δεκέμβρη του 2013, μετράει και η εκλογή της ΝΟΔΕ στα Δωδεκάνησα και σύμφωνα με πληροφορίες, η Πρόεδρός της, κα Νατάσα Βενετοκλή, δεν κρύβει την επιθυμία της να είναι εκ νέου υποψήφια για τη θέση, παρ’ όλο που δεν το έχει δηλώσει επίσημα. Η κα Βενετοκλή, καθ’ όλη τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών διατήρησε ίσες αποστάσεις και ταυτόχρονα συνεργάστηκε με τους υποστηρικτές όλων των υποψηφίων Προέδρων, με πρώτιστο μέλημα την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας στην περιοχή μας και την όσο το δυνατόν μαζικότερη προσέλευση των ψηφοφόρων, κάτι το οποίο εκτιμήθηκε.

Επίσης, από αρκετούς θεωρείται ότι είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακή, βγάζοντας προς τα έξω την εικόνα ενός κόμματος το οποίο, στην περιοχή μας, έχει αντανακλαστικά, βρίσκεται μέσα στην κοινωνία, αφουγκράζεται τα προβλήματά της και προωθεί τα όποια ζητήματα προς το Κέντρο.
Παράλληλα, διατηρεί άριστες επαφές με τα κεντρικά του κόμματος, δίχως όμως να διστάζει να εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για κάποιο θέμα που αφορά στην περιοχή μας, όπως με την περίπτωση της πρώην Υπουργού Τουρισμού, κας Όλγας Κεφαλογιάννη η οποία δεν επισκέφθηκε ποτέ τη Ρόδο κατά τη θητεία της.

Τέλος, η ΝΟΔΕ θα κόψει την πίτα της μέσα στο Φεβρουάριο και η ημερομηνία δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα ενώ, το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνει γνωστό ποιο στέλεχος από το Κέντρο θα προσκληθεί στην εκδήλωση, ως είθισται.
Σημειώνεται ότι οι τοπικές οργανώσεις ήδη έχουν πραγματοποιήσει εκδηλώσεις για την κοπή της πίτας, όπως και στα νησιά.

Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Καταργείται το Μεταφορικό Ισοδύναμο που ισχύει για τα νησιά;

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η «Ημερίδα Ενημέρωσης και το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας» στο Νότιο Αιγαίο

Μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία οχημάτων και μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών στην περιοχή Τσαΐρι λόγω έργων

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου