Στη Helmepa Junior το 22ο νηπιαγωγείο

Στη Helmepa Junior το 22ο νηπιαγωγείο

Στη Helmepa Junior το 22ο νηπιαγωγείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 815 ΦΟΡΕΣ

Αφορά δράσεις με περιβαλλοντικό περιεχόμενο και έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των σημερινών μαθητών

Η περιβαλλοντική ομάδα του 22ου Νηπιαγωγείου Ρόδου, για τέταρτη συνεχή χρονιά επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο 22ο Συμβούλιο Αντιπροσώπων Παιδιών της HELMEPA JUNIOR (Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος).

Εκπρόσωπος της ομάδας στο Συμβούλιο ήταν ο Σπύρος Γεωργακάκος, μαθητής του 22ου Νηπιαγωγείου Ρόδου, ο οποίος συμμετείχε μαζί με την εθελόντρια εκπαιδευτικό Σεβαστή Μαντικού, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 11 και 12 Δεκεμβρίου 2015 στο κτίριο της COSTAMARE SHIPPING CO S.A.


Στο Συμβούλιο παίρνουν μέρος κάθε χρόνο, εκπρόσωποι των σχολικών ομάδων της HELMEPA JUNIOR ανά την Ελλάδα, που οι ομάδες τους υλοποίησαν τις περισσότερες δραστηριότητες στο σχετικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα στην περιφέρειά τους, κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά. Συμμετέχουν μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων (ηλικίας 5-13 χρόνων), οι οποίοι συνεδριάζουν για να εκλέξουν το προεδρείο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς και για να επιλέξουν μεταξύ των περιβαλλοντικών μηνυμάτων των ομάδων τους, αυτό που θα υιοθετηθεί από την HELMEPA για το τρέχον σχολικό έτος.


Παράλληλα πραγματοποιείται από τα μέλη και το προεδρείο ενηλίκων της HELMEPA, ενημέρωση σχετικά με το ρόλο και τις δράσεις της σε παγκόσμιο επίπεδο. Περισσότεροι από έξι χιλιάδες μαθητές σε ομάδες των δέκα, παίρνουν μέρος κάθε χρόνο στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της HELMEPA JUNIOR, το οποίο προτείνει τριάντα δράσεις με περιβαλλοντικό περιεχόμενο και στόχο την ευαισθητοποίηση των σημερινών μαθητών και αυριανών πολιτών στα θέματα της προστασίας των θαλασσών και του ευρύτερου περιβάλλοντος.

Διαβάστε ακόμη

Συμπόσιο για την πλαστική ρύπανση τον Οκτώβριο στη Ρόδο

Επιστήμονες χαρτογραφούν τις αποικίες των μυρμηγκιών στα Δωδεκάνησα

Τα μυρμήγκια Camponotus και Cremmatogaster θα μελετηθούν στην Κάρπαθο

Ιάκωβος Κολαϊνής: «Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί» – Οικολογική ισορροπία σε αναζήτηση

Φυτεύοντας το δάσος της θάλασσας στους Λειψούς

Κλιματική αλλαγή: Ξηρασία, κυκλώνες και έντονες βροχοπτώσεις θα επηρεάσουν τη Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια, λένε οι κλιματολόγοι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός του βυθού στο Μανδράκι

Ο Φο.Δ.Σ.Α. Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR 2023)