Τροποποιήθηκε ο οργανισμός λειτουργίας του νοσοκομείου της Ρόδου

Τροποποιήθηκε ο οργανισμός λειτουργίας του νοσοκομείου της Ρόδου

Τροποποιήθηκε ο οργανισμός λειτουργίας του νοσοκομείου της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 424 ΦΟΡΕΣ

Στην τροποποίηση του οργανισμού λειτουργίας του νοσοκομείου της Ρόδου προχώρησε το επιστημονικό του συμβούλιο, κατά τη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε στο τέλος της εβδομάδας.

Τα μέλη του αποφάσισαν ομόφωνα να γίνουν αλλαγές στο σχέδιο που είχε κατατεθεί το 2013, καθώς το νοσηλευτικό μας ίδρυμα είχε μεν οργανισμό ο οποίος όμως δεν εφαρμόστηκε ποτέ.
Σχετικό αίτημα τροποποίησης του οργανισμού είχε καταθέσει στην ΥΠΕ το δ.σ. του νοσοκομείου, το οποίο συνεδρίασε την Παρασκευή και συζήτησε το θέμα με σκοπό να κατατεθεί στην υγειονομική περιφέρεια η απόφασή του.

Επί του θέματος ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Βασίλης Κινούς επεσήμανε για το θέμα τα εξής: «Πριν μερικούς μήνες το Δ Σ του νοσοκομείου μας είχε αποστείλει αίτημα προς την Διοίκηση της 2η ΥΠΕ για αναμόρφωση του οργανισμού του ιδρύματος . Ο οργανισμός που ισχύει δεν εφαρμόστηκε ποτέ στην πράξη διότι θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στα τμήματα του νοσοκομείου με σοβαρό αντίκτυπο στην σωστή περίθαλψη των ασθενών .

Η απάντηση εστάλη πριν μερικές ημέρες με την υπόδειξη εάν υπάρχει διαφοροποίηση στην πρόταση του νοσοκομείου του 2013. Ήταν λοιπόν υποχρέωση του Επιστημονικού Συμβουλίου ως εισηγητικού οργάνου να συνεδριάσει με την νέα του μορφή και να λάβει τις τελικές αποφάσεις σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Μετά λοιπόν από μια άκρως εποικοδομητική συνεδρίαση με χαρακτηριστικά έντονου διαλόγου όπως συμβαίνει σε τέτοια σοβαρά θέματα, αποφάσισε ομόφωνα τις κάτωθι αλλαγές από την προηγούμενη πρόταση του 2013.

1. Δυο Παθολογικά τμήματα
2. Δυο Χειρουργικά τμήματα
3. Δυο Ακτινοδιαγνωστικά τμήματα
4. Πνευμονολογικό τμήμα αυτόνομο
5. Οφθαλμολογικό τμήμα αυτόνομο
6. Οδοντιατρικό τμήμα σαν ειδική μονάδα στο ΩΡΛ τμήμα
7. Γνάθο χειρουργικό τμήμα σαν ειδική μονάδα στο ΩΡΛ τμήμα
8. Γαστρεντερολογικό τμήμα σαν ειδική μονάδα στο Παθολογικό τμήμα

Σήμερα ακολούθησε συνεδρίαση του ΔΣ του νοσοκομείου και η απόφαση θα σταλεί στην Διοίκηση της 2η ΥΠΕ. Ελπίζουμε να έχουμε επιτέλους Οργανισμό Λειτουργικό όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου