Σημαντική παρουσία στην διεθνή τουριστική έκθεση ΕΜΙΤΤ της Κωνσταντινούπολης για τη Ρόδο

Σημαντική παρουσία στην διεθνή τουριστική έκθεση ΕΜΙΤΤ της Κωνσταντινούπολης για τη Ρόδο

Σημαντική παρουσία στην διεθνή τουριστική έκθεση ΕΜΙΤΤ της Κωνσταντινούπολης για τη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 466 ΦΟΡΕΣ

Σημαντική παρουσία στην διεθνή τουριστική έκθεση ΕΜΙΤΤ της Κωνσταντινούπολης, είχε- μέσω της ΔΕΡΜΑΕ- η Ρόδος. Η έκθεση έλαβε χώρα από τις 28 έως τις 31 Ιανουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο TUYAP, στα πλαίσια του εορτασμού της 20ης επετείου από την «αυλαία», μίας εκ των μεγαλύτερων εκθέσεων του κόσμου.

Το δήμο Ρόδου, εκπροσώπησαν η αντιδήμαρχος Τουρισμού κα. Μαρίζα Χατζηλαζάρου και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηιωάννου. Στην έκθεση βρέθηκε και η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα. Μαριέτα Βακιάνη-Παπαβασιλείου.

Στην ΕΜΙΤΤ 2016 συμμετείχαν επίσης με αντιπροσωπεία το Καζίνο Ρόδου, και το τουριστικό πρακτορείο Pellos Travel. Να σημειωθεί ότι η Ρόδος -πέρα από το δικό της περίπτερο- είχε ιδιαίτερη παρουσία στο περίπτερο της Ani Tour και του Tatilrodos.com

Στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο TUYAP, εκατοντάδες επαγγελματίες και επισκέπτες πέρασαν από το περίπτερο της Ρόδου, παραλαμβάνοντας προωθητικό υλικό ξενοδοχείων, καταλυμάτων, τουριστικών γραφείων και ενοικιάσεων αυτοκινήτων κλπ που υπήρχε διαθέσιμο για την εξυπηρέτηση τους.

Παράλληλα και προ των εγκαινίων της έκθεσης, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, στα κεντρικά γραφεία της TURSAB (Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων της Τουρκίας) παρουσιάστηκε η τουριστική φυσιογνωμία του νησιού στην Τουρκική αγορά, η υποψηφιότητα της Ρόδου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.

Στην παρουσίαση προβλήθηκαν video της Ρόδου, των Πηγών Καλλιθέας και της Κοιλάδας των Πεταλούδων, ενώ ακολούθησαν και συναντήσεις με πράκτορες που επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Ρόδο.

Στην εκδήλωση της Ρόδου στην Tursab συμμετείχε και η Αegean Air με διαφημιστικό υλικό και banner, παρουσία της Διευθύντριας Πωλήσεων Τουρκίας κα. Κristina Ses. Παρούσα και η προϊσταμένη γραφείου ΕΟΤ Τουρκίας- τουριστική ακόλουθος κα. Μαρία Ραχμανίδου που απάντησε σε ερωτήματα σχετικά με τις διαδικασίες διευκόλυνσης της Visa των Τούρκων επισκεπτών.

Οι αντιδήμαρχοι Μ. Χατζηλαζάρου και Τ. Χατζηιωάννου παρέστησαν και στην εκδήλωση της Ani Tour (από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς οργανισμούς της Τουρκίας) και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μεταφέροντας τις ευχαριστίες του δημάρχου κ. Φ. Χατζηδιάκου στον πρόεδρο της εταιρείας κ. Velli Cilsal και προσφέροντας αναμνηστικά δώρα της Ρόδου.

Επισημαίνεται ότι η εκδήλωση, ήταν αποτέλεσμα της περσινής επίσκεψης των στελεχών της Αni Tour και τουρκικών ΜΜΕ στη Ρόδο στις 24 Ιουνίου 2015. Ο κ. Cilsal εξέφρασε την αγάπη του για τη Ρόδο και αναφέρθηκε στις άριστες εντυπώσεις της θερμής υποδοχής που του επεφυλάχθει από τον δήμαρχο κ. Χατζηδιάκο, εκτιμώντας ότι αριθμός των Τούρκων επισκεπτών φέτος στη Ρόδο, θα είναι διπλάσιος από κάθε άλλη χρονιά.

Στην εκδήλωση συζητήθηκε με τον υπεύθυνο κρουαζιέρας κ. Osman Erler η συνδρομή του δήμου -μέσω του Λιμενικού Tαμείου Nοτίας Δωδεκανήσου- στον ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιων της Ani Tour στο λιμάνι της Ρόδου.

Οι αντιδήμαρχοι Ρόδου πραγματοποίησαν συναντήσεις επίσης στο περίπτερο της Tatilrodos.com με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας κ. Murat Zeytenlu και τους δημάρχους των τουρκικών πόλεων Didim, Κas, Dikeli, την Ελληνική ομογένεια της Κωνσταντινούπολης και τον Πρόξενο της Γεωργίας στην Κωνσταντινούπολη για συνεργασία στον τομέα του Πολιτισμού. Σημειώνεται ότι στον φετινό κατάλογο της Tatilrodos.com περιλαμβάνεται ειδικό αφιέρωμα για το νησί μας με χαιρετισμό του δημάρχου Ρόδου.

Στην EMITT 2016 οι αντιδήμαρχοι κα. Χατζηλαζάρου και κ. Χατζηιωάννου είχαν την ευκαιρία να δώσουν συνεντεύξεις στην TRT και σε ΜΜΕ της Τουρκίας, προβάλλοντας τη Ρόδο και εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στη γειτονική χώρα για το τρομοκρατικό χτύπημα στην πλατεία Σουλταναχμέτ της Κωνσταντινούπολης.

Tις πύλες της EMITT 2016 εκτιμάται ότι πέρασαν φέτος περίπου 170.000 επισκέπτες εκ των οποίων 90.000 ήταν επαγγελματίες του χώρου του τουρισμού και 80.000 κοινό. Θα πρέπει να τονιστεί ότι η ΕΜΙΤΤ αποτελεί αυτή τη στιγμή την 4η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση του κόσμου και διεξάγεται κάθε χρόνο με συνδιοργανωτές την TUROFED (Turkey Hoteliers Federation), TYD (Tourism Investment Association) και κύριο χορηγό την THY Corporation από EKIN- ITE Group.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου