Oι πρόσκοποι της Δωδεκανήσου έκοψαν τη βασιλόπιτά τους

Oι πρόσκοποι της Δωδεκανήσου έκοψαν τη βασιλόπιτά τους

Oι πρόσκοποι της Δωδεκανήσου έκοψαν τη βασιλόπιτά τους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 379 ΦΟΡΕΣ

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 οι Πρόσκοποι της Δωδεκανήσου έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτά τους στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Δωδεκανήσου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσίας τους οι αρχές του τόπου γονείς ,φίλοι του Προσκοπισμού, παλαιοί Πρόσκοποι, στελέχη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και εκπρόσωποι εθελο -ντικών οργανώσεων καθώς και ο Βοηθός Γενικός Έφορος για τα Νησιά του Αιγαίου κ. Δημήτριος Κούτσιας και ο Αναπληρωτής Έφορος Εκπαίδευσης κ. Ιωάννης Σπύρου.

Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος και μίλησε για την προσφορά των Προσκόπων στο κοινωνικό σύνολο.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Νεκτάριος Σα -ντορινιός ο οποίος αναγνώρισε το ρόλο των κατ’ εξοχήν εθελοντών στον Προσκοπισμό.
Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος στο χαιρετισμό του είπε ότι πρέπει να στηρίζουμε τον Προσκοπισμό ως στυλοβάτη της κοινωνίας.

Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος αναφέρθηκε στο κοινωνικό πρόσωπο των Προσκόπων και ότι είναι πάντα έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους διακριτικά και χωρίς να δημοσιοποιούν τις ανάλογες δράσεις τους.

Η Αντιδήμαρχος Ρόδου κ. Ζωάννου Άννα ευχαρίστησε τους Προσκόπους Δωδεκανήσου για τη συνεχή κοινωνική προσφορά τους και ιδιαίτερα για την αδιάκοπη συνεισφορά τους στο Συσσίτιο του Δήμου Ρόδου .

Η Περιφερειακή Σύμβουλος εντεταλμένη σε θέματα εθελοντισμού κ. Γιασιράνη Χαρούλα ευχαρίστησε τους Προσκόπους για τη στήριξη που παρέχουν τόσο στις δράσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου όσο και για την σημαντική προσφορά τους στη συλλογή σχολικών και τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας στο χαιρετισμό που έστειλε , λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων , ευχήθηκε τη συνέχεια της πλούσιας δραστηριότητας του Προσκοπισμού, που αποτελεί εφόδιο για την ανάπτυξη της κοινωνικής προσφοράς και του πνεύματος της ομαδικότητας μικρών και μεγάλων.

Επίσης παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Ρόδου κ. Διακοσταματίου Σάββας , ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μουτάφης Δήμος , η κ. Δέσποινα Μουτάφη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας , εκπρόσωπος του Διοικητή του Αεροπορικού Αποσπάσματος Ρόδου , εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας , εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος , η Τοπική Έφορος Ρόδου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού κ. Τσαμπίκα Διακοδημητρίου και η Πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου κ. Ελένη Καρύδη.

Ο Περιφερειακός Έφορος Δωδεκανήσου κ. Θεοδόσιος Κατσαμούνδης αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους φίλους και μέλη του Προσκοπισμού , τόνισε τη σημασία πραγματοποίησης της εκδήλωσης της κοπής της βασιλόπιτας στο Κτίριο των Προσκόπων μετά από την αποπεράτωση των εργασιών με τη συμπαράσταση του Δήμου Ρόδου.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπα -ράστασης της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Δωδεκανήσου κ. Μίκα Μαργαρίτη - Στεργάκη ευχαρίστησε όλους όσους στηρίζουν τον Προσκοπισμό και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης.
Στη συνέχεια υπήρξε προβολή από Δράσεις των Προσκόπων της Περιοχής μας, που έγιναν, την χρονιά που μας πέρασε.

Ακολούθως έγιναν απονομές Ηθικών Αμοιβών σε μέλη του Προσκοπισμού.
Συγκεκριμένα απονεμήθηκε το Μετάλλιο Φίλων του Προσκοπισμού στην κ. Σταυρούλα Ρέτσα , μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Συ -μπαράστασης του 4ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ρόδου.

Στους Βαθμοφόρους , κ. Κασιώτη Αικατερίνη Αρχηγό του 2ου Συστήματος Προσκόπων Κρεμαστής και κ. Μαυρουλέα Δημήτριο Υπαρχηγό του 4ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ρόδου απονεμήθηκε το Μετάλλιο Ευδόκιμης Υπηρεσίας. Στο Βαθμοφόρο κ. Παπουρδάνο Αθανάσιο Αρχηγό του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιαλυσού και Έφορο Κλάδου Ανιχνευτών της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Δωδεκανήσου απονεμήθηκε το Μετάλλιο Μακράς Ευδόκιμης Υπηρεσίας.

Οι Πρόσκοποι Δωδεκανήσου, όπως έγραψαν και στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά τους, εύχονται οι βάρκες όλου του κόσμου να μεταφέρουν μόνο μηνύματα Αγάπης , Ειρήνης και Υγείας για όλους τους ανθρώπους.

Διαβάστε ακόμη

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Ημερίδα αφιερωμένη στον Νικ. Κόνσολα

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη