Παραγωγή οξυγόνου στο νοσοκομείο της Ρόδου

Παραγωγή οξυγόνου  στο νοσοκομείο  της Ρόδου

Παραγωγή οξυγόνου στο νοσοκομείο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 398 ΦΟΡΕΣ

Θα ληφθεί απόφαση από το Περιφερειακό συμβούλιο

Αυτόνομο συγκρότημα παραγωγής οξυγόνου θα εγκατασταθεί στο νοσοκομείο της Ρόδου προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν και να σταματήσει η χρήση φιαλών.

Το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα, καθώς την προμήθεια του συστήματος θα αναλάβει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτόνομο συγκρότημα παραγωγής οξυγόνου θα τοποθετηθεί και στα νοσοκομεία Κω και Καλύμνου τα οποία ήδη διαθέτουν τέτοιοι σύστημα, με σκοπό να λειτουργεί εφεδρικά για να καλύψει όλες τις ανάγκες των ασθενών. Σημειώνεται ότι και τα τρία συγκροτήματα θα κοστίσουν συνολικά 400.000 ευρώ και η αγορά τους θα γίνει μέσα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Ειδικότερα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου είναι απαραίτητη η εγκατάσταση δύο μηχανημάτων μεγάλης δυναμικότητας προκειμένου να καλυφθούν οι σημαντικά αυξημένες συνολικές ανάγκες του.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Κω λειτουργεί ήδη από τον Ιανουάριο ένα μηχάνημα παραγωγής οξυγόνου η προμήθεια του οποίου είχε γίνει μέσω ΕΣΠΑ, ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου λειτουργεί αντίστοιχα, από το Δεκέμβριο του 2015, ένα μηχάνημα το οποίο παραχωρήθηκε με δωρεά. Με αυτό τον τρόπο έχει γίνει τεράστια εξοικονόμηση κόστους.

Το γεγονός ότι ακόμα υπάρχουν θάλαμοι στα νοσοκομεία Κω και Καλύμνου που συνεχίζονται να εξυπηρετούνται με φιάλες οξυγόνου και λαμβάνοντας υπόψη τις σημαντικά αυξημένες ανάγκες είναι απαραίτητη η εγκατάσταση ενός μηχανήματος (ως εφεδρικό) στο Γενικό Νοσοκομείο Κω και ενός μηχανήματος (ως εφεδρικό) στο Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου.

Συγκεκριμένα, η προμήθεια των μηχανημάτων παραγωγής οξυγόνου θα έχει τα εξής οφέλη:
- Εξοικονόμηση κόστους στο εκάστοτε Νοσοκομείο από την αγορά οξυγόνου
- Κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών λειτουργίας διαφόρων τμημάτων/θαλάμων των νοσοκομείων (όπως επείγοντα, βραχεία νοσηλεία, ηπέρηχος, αξονικός, θάλαμοι ασθενών)
- Αξιόπιστη και άρτια εξυπηρέτηση των ασθενών

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συνάψει Προγραμματική Σύμβαση με τη 2η Υ.ΠΕ. Πειραιά και Αιγαίου για το έργο με τον τίτλο «Προμήθεια συγκροτημάτων παραγωγής οξυγόνου στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και στα Νοσοκομεία Κω και Καλύμνου» συνολικού προϋπολογισμού 400.000,00 €.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα είναι ο φορέας χρηματοδότησης του έργου το οποίο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων οικονομικού έτους 2016

Ο χρόνος υλοποίησης του έργου προβλέπεται ως εξής:
- Δύο μήνες για την προετοιμασία του διαγωνισμού (σύνταξη και διαβούλευση τεχνικών προδιαγραφών & προετοιμασία τεύχους διακήρυξης)
- Πέντε μήνες για τη διενέργεια του διαγωνισμού
- Τρεις μήνες για την προμήθεια και εγκατάσταση
- Τρεις μήνες για την αποπληρωμή του έργου

Διαβάστε ακόμη

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη

Ε.Κ.Ρ.: Οι ασφαλισμένοι να μη δέχονται να πληρώνουν συμμετοχή μεγαλύτερη από την αναγραφόμενη στο παραπεμπτικό για εξετάσεις