Εκτεταμένα επεισόδια με ξύλο και δακρυγόνα στην Κω

Εκτεταμένα επεισόδια με ξύλο  και δακρυγόνα στην Κω

Εκτεταμένα επεισόδια με ξύλο και δακρυγόνα στην Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 347 ΦΟΡΕΣ

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση - φόβοι για κλιμάκωση έντασης

Σοβαρά επεισόδια διαδραματίστηκαν χθες το πρωί στο νησί της Κω, ανάμεσα στους κατοίκους και διμοιρίες των ΜΑΤ, στην διάρκεια συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση των χώρων υποδοχής προσφύγων στο νησί.

Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν αποδοκιμασίες, ένταση, ξύλο και καπνογόνα, ενώ παράλληλα έγινε προσαγωγή ενός ατόμου, του ιδιοκτήτη του ενημερωτικού site kosnews24.gr του Γιώργου Λιοδάκη, ο οποίος κάλυπτε τα γεγονότα τραβώντας φωτογραφίες και βίντεο.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 9 το πρωί όταν ομάδα κατοίκων πήγε να διαμαρτυρηθεί στο Πυλί κοντά στο παλιό στρατόπεδο σε περιοχή όπου είναι πιθανό να εγκατασταθεί o χώρος προσωρινής υποδοχής προσφύγων, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με τα ΜΑΤ.

Από την συμπλοκή, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν και δακρυγόνα, τραυματίστηκαν δύο άτομα που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Κω, ανάμεσά τους και πρώην πρόεδρος του Ασφενδιού.

Η κατάσταση μύριζε μπαρούτι! Στη συνέχεια πάνω από 300 άτομα συγκεντρώθηκαν στο σημείο και την ώρα που υπήρχε ένταση, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον Γιώργο Λιοδάκη, της ηλεκτρονικής εφημερίδας kosnews24.gr, τον οποίο στη συνέχεια προσήγαγαν στο ΑΤ της Κω.

Από τις συγκρούσεις που έγιναν στο Πυλί χθες το πρωί. Από τις συγκρούσεις που έγιναν στο Πυλί χθες το πρωί. Φώτο Aegeanews.gr


Στο σημείο συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος οι οποίοι χειροκρότησαν λίγες ώρες αργότερα τον Γιώργο Λιοδάκη, μόλις βγήκε από το ΑΤ του νησιού.

Ο ίδιος έκανε δηλώσεις στους συναδέλφους του στα τοπικά ΜΜΕ αλλά και στον κόσμο που βρέθηκε εκεί για να του συμπαρασταθεί. Εμφανώς εξαντλημένος από την ταλαιπωρία που υπέστη και τα χτυπήματα, εξιστόρησε σους δημοσιογράφους τα όσα εκτυλίχθηκαν καρέ - καρέ στην περιοχή του Πυλίου. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Γ.Ν. Κω για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Φόβοι για κλιμάκωση της έντασης
Η όλη υπόθεση στο νησί της Κω, αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί, αποτελεί σοβαρότατο θέμα όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο. Οι αντιδράσεις για την λειτουργία των χώρων προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων, αποτελούν την εστία έντασης που ολοένα και κλιμακώνεται στο νησί της Κω.

Οι εξελίξεις αναμένεται να είναι απρόβλεπτες για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και δεν αποκλείεται να υπάρξουν ακόμα εντονότερες καταστάσεις, παρόμοιες με αυτές που έζησε χθες το νησί.

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι σημειώνουν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν τη λειτουργία τέτοιων χώρων φιλοξενίας των μεταναστών, φοβούμενοι ότι από προσωρινή λύση μπορεί να εξελιχθεί σε μόνιμη.

Σε κάθε περίπτωση, οι αστυνομικές δυνάμεις στο νησί της Κω έχουν ενισχυθεί με διμοιρίες των ΜΑΤ που έφθασαν από την Αθήνα προκειμένου να συνδράμουν στην ταχεία διαδικασία διαμόρφωσης του χώρου προσωρινής υποδοχής για τους πρόσφυγες.
Οι επόμενες μέρες αναμένεται να είναι καθοριστικές.

Δύο άτομα μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο της Κω.Δύο άτομα μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο της Κω. Φώτο Aegeanews.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κω καταδίκασε την επίθεση των ΜΑΤ
Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Κω καταδικάζει την απρόκλητη βία που ασκήθηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ σε βάρος του συμπατριώτη μας δημοσιογράφου Γιώργου Λιοδάκη, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της εργασίας του.

Οι αστυνομικές δυνάμεις οφείλουν να υπερασπίζονται τη νομιμότητα και τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών δίχως αυθαιρεσίες και μάλιστα ενάντια σε λειτουργούς της ενημέρωσης.
Για το συμβάν έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος υπουργός όπως και το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Δήλωση του Μάνου Κόνσολα
«Η χρήση βίας εναντίον των πολιτών της Κω είναι απαράδεκτη.
Εκφράζει αυταρχισμό και ακραία καθεστωτική αντίληψη. Αυτή τη στιγμή προέχει να αποκατασταθεί η ηρεμία στο νησί.

Καλώ τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να απομακρύνει τα ΜΑΤ από το Πυλί, να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης.
Καλώ την κυβέρνηση να ακούσει τις προτάσεις της αυτοδιοίκησης και των φορέων της Κω, να αντιληφθεί επιτέλους ότι πρέπει να υιοθετήσει ρεαλιστικές λύσεις που έχουν κοινωνική αποδοχή και νομιμοποίηση.

Από την προσαγωγή του δημοσιογράφου της Κω στο αστυνομικό ΤμήμαΑπό την προσαγωγή του δημοσιογράφου της Κω στο αστυνομικό Τμήμα


Η επιλογή δεν μπορεί να είναι η βία και αυταρχισμός.
Η επιλογή είναι ο διάλογος και η συνεννόηση προκειμένου να υπάρξει μία αποδεκτή λύση για τη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος.»

Διαβάστε ακόμη

Μετά από ερώτηση Νικητιάδη στη Βουλή διαφαίνεται λύση για τους οικοπεδούχους στο Χαράκι

Μνημόνιο Συνεργασίας για θέματα Πολιτικής Προστασίας μεταξύ του Δήμου Ρόδου και της ΚΤΕΛ Ρόδου Α.Ε.

Β΄ ΕΛΜΕ για Νίσυρο: "Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τους/τις μαθητές/τριές μας και τις οικογένειές τους από τη διαφθορά , από το σύστημα που τη γεννά"

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου

Σύσκεψη χθες στον δήμο για τον νόμο που αφορά τον αιγιαλό και την παραλία

Ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. ο μόνιμος πληθυσμός στα χωριά και τα νησιά μας

Δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης: Οποιος σπέρνει ανέμους...

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ημερίδα "Από τον ρεπόρτερ του 19ου αιώνα στη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης" της ΕΣΗΕΠΗΝ