Η τέχνη του θεάτρου και της σκηνοθεσίας

Η τέχνη του θεάτρου και της σκηνοθεσίας

Η τέχνη του θεάτρου και της σκηνοθεσίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 217 ΦΟΡΕΣ

Συνεργασία του ΔΟΠΑΡ με την σχολή “Ιάκωβος Καμπανέλης”

Για τη συνεργασία του θεατρικού εργαστηρίου του γνωστού ηθοποιού της περιοχής μας κ. Ζαχαρία Αγγελάκου με τη δημοτική ανώτερη δραματική σχολή «Ιάκωβος Καμπανέλης» στην οποία Διευθυντής είναι ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης κ. Δημήτρης Παπαγιάννης, μίλησαν χθες σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν.

Παρών ήταν και ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Σέργιος Αϊβάζης ο οποίος είπε ότι από χθες λοιπόν ξεκίνησαν σεμινάρια που θα δώσουν την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για την τέχνη του θεάτρου αλλά και της σκηνοθεσίας.

Παιδιά και νέοι μπορούν να μάθουν για την τέχνη του θεάτρου αλλά να αποκτήσουν και μία ολοκληρωμένη γνώση, που περιλαμβάνει μουσική, χορό, αφήγηση και σκηνοθεσία, στις εγκαταστάσεις που έχει δημιουργήσει ο κ. Αγγελάκος.

Παίρνοντας το λόγο ο τελευταίος, δήλωσε πανευτυχής γιατί, όπως είπε, ενώ ξεκίνησαν δειλά-δειλά το εγχείρημα του θεατρικού εργαστηρίου, έχει αρχίσει και φουντώνει γιατί βρήκαν ανθρώπους να τους στηρίξουν. Όπως είπε, ένας φορέας, ένας μεγάλος καλλιτέχνης που αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια είναι ο Δημήτρης Παπαγιάννης και η ανώτερη δραματική σχολή του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, η οποία μάλιστα είναι η πρώτη δημοτική δραματική σχολή και σημειώνει μεγάλη επιτυχία.

Αυτό, όπως είπε, είναι παρήγορο αφού η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει και μπορεί να αναλάβει να βοηθήσει τον πολιτισμό.

Ευτυχής δήλωσε και ο κ. Παπαγιάννης, ο οποίος, με βαθιά την αίσθηση της ευθύνης, όπως είπε, υπάκουσε στο κάλεσμα του κ. Αγγελάκου, συγκινημένος, αφού εκτός από το γεγονός που είναι η δημιουργία ενός σημαντικού πυρήνα στο νησί ο οποίος φέρει και το όνομα του Μάνου Κατράκη και έτσι δύο πυλώνες της θεατρικής δημιουργίας, δραματουργίας και υπόκρισης θα συνενώσουν τις δυνάμεις τους και θα προσπαθήσουν να ενεργοποιήσουν τους μηχανισμούς του πολιτισμού και του ανθρωπισμού που είναι η απαρχή της δημιουργίας της σημαντικής λαϊκής τέχνης.

«Οι Δήμοι-συνέχισε-όντως έχουν τη μοναδική δυνατότητα και είναι και οι φυσικοί δικαιούχοι του πολιτισμού γιατί εκεί επωάζεται, σε ασφαλείς χώρους και συνθήκες, δημιουργείται η πραγματική τέχνη η οποία και πρέπει να ανήκει στις τοπικές κοινωνίες.
Όταν η τέχνη που παράγεται στους Δήμους αρχίζει και ανταλλάσσεται με όλη την επικράτεια θα προκύψει ένα εκρηκτικό προϊόν».

Μάλιστα, ανέφερε ότι ένας λόγος που βρέθηκε εδώ είναι ώστε, με αφορμή τη Ρόδο, να δημιουργήσουν μία πανελλήνια κίνηση ανταλλαγής πολιτισμού, κάτι που θα έχει μηδενικό οικονομικό κόστος ενώ θα έχει και πρόσοδο.

«Η Ρόδος είναι κοιτίδα πολιτισμού και αποθήκη δυνατοτήτων οι οποίες είναι ανενεργές», είπε ο κ. Παπαγιάννης και τόνισε ότι αυτή η δυναμική θα πρέπει ν’ αρχίσει να παράγει και η τέχνη, ξεκινώντας από τους Δήμους, και θα συνηγορήσουν ν’ αποτελέσει αυτό όχι ακόμα ένα θεατρικό εργαστήρι, αλλά μια απαρχή διαδημοτικού, υψηλής στάθμης, θεατρικού πολιτισμού και λόγου γενικότερα.

Είπε, ακόμη, ότι θα δώσουν και ένα δείγμα πολύ σύντομα γι’ αυτά που παράγονται στη δημοτική θεατρική σχολή της Αγίας Βαρβάρας φέρνοντας αυτές τις παραστάσεις εδώ χωρίς κανένα κόστος.

Τέλος, χαρακτήρισε σημαντικό να επιχειρείται κάτι τέτοιο στο νησί της Ρόδου «που παροπλίστηκε θεατρικά, και είναι από τα πιο σημαντικά ντεκόρ πολιτισμού και πρέπει να πάρει τις διαστάσεις του εκ νέου».

Διαβάστε ακόμη

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους

M. Kόνσολας: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρέπει να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για τη Ρόδο και την Κω