Για τα προβλήματα των υπηρεσιών ενημερώθηκε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ

Για τα προβλήματα των υπηρεσιών ενημερώθηκε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ

Για τα προβλήματα των υπηρεσιών ενημερώθηκε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 325 ΦΟΡΕΣ

Το κλίμα που επικρατεί στους υπαλλήλους των υπηρεσιών της Ρόδου, θέλησε να διαπιστώσει από πρώτο χέρι κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της, κ. Σπύρο Παπασπύρο, που βρέθηκε χθες εδώ και πραγματοποίησε επισκέψεις σε διάφορες υπηρεσίες.

Για τα συμπεράσματά τους αλλά και για το «καυτό» θέμα αυτής της περιόδου, το ασφαλιστικό-φορολογικό, μίλησαν, χθες, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, ο κ. Παπασπύρος, το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας του ΥΠΕΣ κ. Νίκος Αλεξόπουλος, το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και Πρόεδρος των εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού κ. Γιάννης Παπαγεωργόπουλος και, βέβαια, ο Πρόεδρος του νομαρχιακού παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Δημήτρης Ζανετούλης.

Καταρχήν, ο τελευταίος αναφέρθηκε στη συμμετοχή του κόσμου στην προχθεσινή μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση, λέγοντας ότι είχε τριάντα χρόνια ο ροδιακός λαός να ζήσει κάτι τέτοιο. Όπως είπε, είδε καταστήματα και επιχειρήσεις να κλείνουν, αγρότες, δημόσιους υπάλληλους, βιοτέχνες, γιατρούς, δικηγόρους και τον κόσμο να φωνάζει στην πλατεία Δημαρχείου η κυβέρνηση ν’ αλλάξει πολιτική.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι μαζί με το κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ επισκέφθηκαν τις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες στη Ρόδο και άκουσαν τις σκέψεις των συναδέλφων τους ενώ τους ευχαρίστησε που είναι κοντά στα προβλήματα των υπαλλήλων της περιοχής μας.
Ο κ. Παπασπύρος, αναφερόμενος καταρχήν στην απεργία, είπε ότι είχαμε μία κοινωνική ενότητα σε μία απάντηση: «Όχι στο ασφαλιστικό-φορολογικό» και κατά τη γνώμη του κοινωνική απονομιμοποίηση και απόρριψη του δρόμου που έχει πάρει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, το νέο στοιχείο ήταν ότι πέρα από το σύνολο των επαγγελματικών ομάδων, μετά από πολλές δεκαετίες, ενοποιείται ο αγώνας στα αστικά κέντρα και την περιφέρεια. Άρα, ανεξάρτητα από την τύχη της παρούσας αξιολόγησης, για την οποία είπε ότι υπάρχει 50% ευθύνη στην κυβέρνηση και 50% στην τρόικα, τόσο για την καθυστέρηση όσο και για το αποτέλεσμα, για το οποίο εξέφρασε το φόβο του ότι θα είναι περισσότερο σκληρό απ’ αυτό που είδαμε έως τώρα.

«Η Ευρώπη αλλά και η χώρα μας με τον κύκλο των Μνημονίων είναι σε αδιέξοδο και πρέπει να αλλάξουν πορεία πριν συναντήσουν τον τοίχο. Άρα, τίθεται θέμα άλλης εκ των πραγμάτων πολιτικής στρατηγικής με ενότητα στη χώρα και με νέα ευρωπαϊκή στρατηγική. Γιατί η ανακύκλωση μνημονίων, αξιολογήσεων, έχει αποτέλεσμα την ύφεση και στη δική μας περίπτωση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέα, βίαιη, μεγάλη πτώση του βιοτικού επιπέδου όλων», είπε ο κ. Παπασπύρος.

Όσο για την παρουσία τους στη Ρόδο, όπως είπε, επισκέφθηκαν πολλούς χώρους, από το Διοικητήριο, την Εφορία, το ΙΚΑ, μέχρι το Νοσοκομείο και την εκπαίδευση. Δηλαδή, όπως εξήγησε, είδαν πως αυξάνει η ταχύτητα πολλαπλασιασμού των προβλημάτων και πτώσης ειδικά στον τομέα τον κοινωνικών υπηρεσιών. Και δήλωσε: «Εννιά χιλιάδες ρεπό οφειλόμενα στους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες στο νοσοκομείο, υποστελέχωση των υπηρεσιών, μία δημόσια Διοίκηση σε ρευστότητα, με αυθαίρετες κατασκευές κομματικού χαρακτήρα για σκοπιμότητες αλλαγής στελεχών, χωρίς αξιοκρατία και με στόχο τον κομματικό έλεγχο στο Κράτος».

»Αυτά-συνέχισε-είναι οι παθογένειες του παρελθόντος. Όσο οι κυβερνήσεις επιμένουν σε μία τέτοια λογική, είναι προφανές ότι θα έχουμε αναπαραγωγή και όχι αντιμετώπιση και έξοδο από την κρίση. Άλλωστε, πουθενά από τον υπανάπτυκτο μέχρι τον ανεπτυγμένο κόσμο, καμία χώρα δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά κανενός είδους καταστροφή σαν αυτή που ζούμε χωρίς να βάζει μπροστά και να οργανώνει μία ικανή και αποτελεσματική Διοίκηση, ένα Κράτος παραγωγικό, με διαφάνεια και με δυνατότητα εφαρμογής πολιτικών», είπε ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κα κατέληξε λέγοντας ότι θα κλιμακώσουν και θα συνεχίσουν πολύμορφα και για όσο χρειάζεται τον αγώνα τους.

Από την πλευρά του, ο κ. Αλεξόπουλος, ανέφερε ότι, ήδη, σήμερα έχουμε φθάσει σε ένα τρομερό ποσοστό ανεργίας και δεν μπορούν να φανταστούν μετά το νέο κύκλο των μειώσεων των συντάξεων και των μισθών που θα φθάσει και ποιος θα αντιμετωπίσει αυτή την ανθρωπιστική κρίση που έρχεται, ταυτόχρονα με το πρόβλημα της μετανάστευσης, το οποίο στην περιοχή μας είναι πιο έντονο.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος, τόνισε ότι αυτό που ήθελαν να δουν ως κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ, μετά την πολύμορφη κινητοποίηση, δεν ήταν τα αστικά κέντρα αλλά το εντυπωσιακό ήταν αυτό που έγινε σε όλες τις πόλεις της χώρας και η συμμετοχή όλων των κοινωνικών στρωμάτων, ο καθένας με τα δικά του αιτήματα αλλά σε κοινό μέτωπο και σε κοινό αγώνα και εναντίον της κυβέρνησης αλλά και της τρόικας.

Καταρχήν, επισκέφθηκαν τους εργαζόμενους στο ΙΚΑ για να δουν τη δική τους θέση όσο αφορά στο νέο, τεράστιο, ταμείο και τα προβλήματα που θα προκύψουν από εκεί, το Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου όπου διαπίστωσαν την τεράστια υποστελέχωση που έχει, κάτι που με το πρόβλημα του μεταναστευτικού σημαίνει ότι θα σηκώσουν μεγάλο βάρος τα νησιά μας την αμέσως επόμενη χρονική περίοδο.

Στη συνέχεια, την εφορία για να δουν πως πάνε τα έσοδα του Κράτους γενικά αλλά και πως θα είναι δομημένοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για να μπορέσουν να αποφέρουν τα έσοδα στο δημόσιο ταμείο, επίσης τους γεωτεχνικούς αλλά και τα σχολεία για να δουν πως έγινε η επιλογή των Διευθυντών και αργότερα το μεσημέρι χθες είχαν προγραμματίσει συνάντηση με τους υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού.

Όπως είπε, είδαν το κλίμα που επικρατεί και όλοι τους εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τα μέτρα και του μισθολογίου και τις περιβόητες αυξήσεις, που δεν υπάρχουν, αλλά και την υποστελέχωση η οποία εντείνεται με την πάροδο των χρόνων αλλά κυρίως για το ασφαλιστικό και το φορολογικό που θα είναι και για τον δημόσιο υπάλληλο δυσβάσταχτο.
Δηλαδή, έκαναν έναν κύκλο επαφών με όλο το δημόσιο τομέα για να μπορέσουν να δουν από κοντά τα προβλήματα σε ένα καίριο σημείο της χώρας μας, όπως είπε, που είναι τα Δωδεκάνησα.

Τέλος, σχετικά με τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του νομαρχιακού παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ, ο κ. Παπασπύρος είπε ότι είναι μία εκκρεμότητα και η κατεύθυνση που έδωσαν είναι οι Πρόεδροι των συλλόγων να συγκροτήσουν μία προσωρινή Διοίκηση για να πάμε σε εκλογή νέας Διοίκησης στο νομαρχιακό. Όσο για το τι γίνεται σε κεντρικό επίπεδο, περιορίστηκε στο να πει ότι, δυστυχώς, η εμπλοκή στη συγκρότηση της εκτελεστικής της ΑΔΕΔΥ παραμένει.

Διαβάστε ακόμη

M. Kόνσολας: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρέπει να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για τη Ρόδο και την Κω

Ακυρώνεται η εκλογή του Βάιου Καλοπήτα με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ γιατρό Κώστας Κωτικώστας

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών