Το στοίχημα Ελλάδα- Ιt's the Capitalism, stupid!

Το στοίχημα Ελλάδα-  Ιt's the Capitalism, stupid!

Το στοίχημα Ελλάδα- Ιt's the Capitalism, stupid!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 96 ΦΟΡΕΣ

Πάρτε μια ανάσα και αναπαυθείτε: Ο Τσίπρας ήθελε να τελειώσουμε -χωρίς νέα μέτρα- με τα μνημόνια. Ο Λαφαζάνης ήθελε να ξεκινήσει η χώρα πορεία προς τον σοσιαλισμό βγαίνοντας απο το ευρώ και γυρίζοντας στην δραχμή.

Ο Βαρουφάκης ήθελε να στήσει παράλληλο οικονομικό σύστημα και μαζί με τους συνδέλφους του στις ΗΠΑ (Institute of New Economic Thinking, Brookings Institute, Levy Institute, Bard College) ήθελαν να επιβεβαιωθούν από την περίπτωση της Ελλάδας οι θεωρίες τους για παγκόσμια μεταρρύθμιση.

Τα αμερικανικά ιδρύματα που ανέφερα έχουν έναν κοινό παρονομαστή: Χρηματοδοτούνται-μεταξύ άλλων- απο τον Soros με το περίφημο Open Society Foundation. O Soros ανοιχτά στήριζε και στηρίζει το Grexit. Ο επικεφαλής του Levy Institute (Παπαδημητρίου) είναι σύζυγος της δικής μας υπουργού καταπολέμησης της ανεργίας (Αντωνοπούλου).

O Τσίπρας μίλησε στο ταξίδι του στις ΗΠΑ στο Brookings Institute (γι’ αυτό του είπε ο Βενιζέλος στην Βουλή ότι πάει σε ιδρύματα με χορηγίες του Soros).

Το Ναι τού Τσίπρα στα 84 δις της ΕΕ/ΔΝΤ και το νέο μνημόνιο σήμαινε ζημίες για τον Soros και ευκαιρία για άλλους επενδυτές να ποντάρουν στην μετοχή Ελλάδα.
Ο Watsa, o Paulson και ο Ross επένδυσαν 2,7 δις στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών μετοχών τον Οκτώβρη και ήδη έχουν λογιστική ζημία 1 δις (γι’ αυτό ήλθαν την εβδομάδα που μας πέρασε και είδαν Παυλόπουλο, Τσίπρα, Στουρνάρα).

Η γερμανική Fraport πήρε 14 αεροδρόμια στη χώρα και σύντομα θα στηθεί δίκτυο στην Ελλάδα από την συνεταιριστική τράπεζα Sparkassen -κάτι σαν το πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Όσοι λοιπόν απεργάζονται σενάρια συνωμοσίας κατά της Ελλάδας ας κάνουν τον κόπο να αποκωδικοποιήσουν το νόημα των στοιχημάτων που περιέγραψα στην «μετοχή» Ελλάδα και να καταλάβουν ότι: Ιt's the Capitalism, stupid!

Του Ηλία Καραβόλια

Διαβάστε ακόμη

Πάνος Δρακόπουλος: «Στη θέση των διωκόμενων εκπαιδευτικών – ο καθένας»

Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Λονικέρα η ιαπωνική (Lonicera japonica), κοινώς αιγόκλημα, αγιόκλημα

Δημήτρης Προκοπίου: Θαλάσσιος τουρισμός

Ηλίας Καραβόλιας: Το συμβάν που έγινε σημείο

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B