Γκράφιτι στα παλιά Σφαγεία από τους μαθητές του 6ου γυμνασίου

Γκράφιτι στα παλιά Σφαγεία από  τους μαθητές του 6ου γυμνασίου

Γκράφιτι στα παλιά Σφαγεία από τους μαθητές του 6ου γυμνασίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 517 ΦΟΡΕΣ

Μία πρωτότυπη δράση, με έντονο συμβολισμό και δυνατό μήνυμα, πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή μαθητές του 6ου Γυμνασίου Ρόδου στον καταυλισμό προσωρινής φιλοξενίας των προσφύγων, στα παλιά σφαγεία, “στολίζοντας” τοίχους με γκράφιτι!

Το έναυσμα δόθηκε στους μαθητές από τον καθηγητή Γερμανικών κ. Μιχάλη Καρανικόλα και την καθηγήτρια καλλιτεχνικών κα Άσπα Μαστρογιάννη. Ο στόχος της δράσης αυτής είναι διπλός: Να ομορφύνουν το χώρο που φιλοξενούνται οι πρόσφυγες στη Ρόδο και παράλληλα να στείλουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης.


Σημειώνεται ότι οι καθηγητές είναι μέλη της Ομάδας Αλληλεγγύης Προσφύγων Ρόδου «Όασις» η οποία εδώ και μήνες έχει αναλάβει αρκετές πρωτοβουλίες για τους πρόσφυγες που έρχονται στη Ρόδο.

Τα παιδιά καλοδέχτηκαν την ιδέα των καθηγητών τους και έτσι την περασμένη Παρασκευή, οκτώ μαθητές που παρακολουθούν το μάθημα των καλλιτεχνικών και δείχνουν ευαισθησία στο γκράφιτι, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, πήραν…τα σύνεργά τους και έκαναν ομορφότερο το νέο χώρο που βρίσκεται στο κτίριο των παλιών σφαγείων.


Σημειώνεται ότι για την υλοποίηση της δράσης αυτής, σημαντική ήταν η βοήθεια από τον υπεύθυνο που έχει ορίσει ο Δήμος για τη διαχείριση του καταυλισμού, τον Πρόεδρο των CBR Ρόδου, κ. Μαντικό, ο οποίος μάλιστα ξενάγησε τα παιδιά στους χώρους διαμονής των προσφύγων, στην κουζίνα, τους κοιτώνες κτλ.

Τη δράση αυτή τη συζητούσαν στο σχολείο τους τελευταίους μήνες και στο επόμενο διάστημα θα την αναδείξουν ώστε να περάσουν μηνύματα στους μαθητές. Σημειώνεται ότι, το προηγούμενο διάστημα, έγιναν αρκετές επισκέψεις στο χώρο του καταυλισμού τόσο από γονείς όσο και από μαθητές μεμονωμένα, οι οποίοι μάλιστα έφεραν και διάφορα είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.


Όσο για την εντύπωση που αποκόμισαν οι μαθητές από αυτή την πρωτότυπη δράση, τα συναισθήματά τους φαίνεται ότι ήταν ανάμεικτα: Από τη μια εξέφρασαν στους καθηγητές τον ενθουσιασμό τους που ζωγράφισαν τους τοίχους με γκράφιτι και έκαναν ομορφότερο το χώρο αλλά και για την ξενάγηση που τους έκανε ο κ. Μαντικός, και από την άλλη ήταν προβληματισμένοι με τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στο χώρο.


Και οι οκτώ μαθητές παρακολουθούν το μάθημα των καλλιτεχνικών στο οποίο η κα Μαστρογιάννη δίνει μεγάλη έμφαση στο γκράφιτι. Μάλιστα, έχει γίνει ανάλογη δράση και στο γήπεδο του μπάσκετ απέναντι από την Οικοκυρική.


Σημειώνεται, τέλος, ότι πάνω από δέκα-δώδεκα σχολεία έχουν επισκεφθεί μέχρι τώρα τον καταυλισμό φιλοξενίας προσφύγων στα παλιά σφαγεία, με τη βοήθεια πάντα του κ. Μαντικού.

Διαβάστε ακόμη

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern

Από το Νεστορίδειο της Ρόδου στα βήματα του Ελ Γκρέκο

Γιορτή ποίησης στο 1ο ΔΣ Κρεμαστής

Oλοκλήρωση επιμορφωτικής δράσης για τη διαχείριση παιδιών με Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής ή /και Υπερκινητικότητας - ΔΕΠΥ

Επίσκεψη του Πειραματικού Γυμνασίου στο Εργαστήριο Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων

"Μαθαίνω να παίζω -Μαθαίνω να ζω στο Καστελλόριζο"

Διαδικτυακή επιμόρφωση σήμερα το απόγευμα από το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο