Τέλη Απριλίου θα ξεκινήσει η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Τέλη Απριλίου θα ξεκινήσει η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Τέλη Απριλίου θα ξεκινήσει η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 174 ΦΟΡΕΣ

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ η οποία αναμένεται να πιάσει δουλειά τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου.

Προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση στις αρχές της σεζόν αλλά και να δουλεύει η Εταιρία για όλο το εξάμηνο που είναι κρίσιμο για το νησί από πλευράς εκδήλωσης πυρκαγιών, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας και υπεύθυνος για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, κ. Αγαπητός Πάλλας, την προηγούμενη εβδομάδα είχε διαδοχικές συναντήσεις σε Δήμο και Περιφέρεια.

Έτσι, την Τετάρτη, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, παρουσία και εκπροσώπου του Σωματείου των εργαζομένων στην Εταιρία. Κατά τη συνάντηση, ο κ. Πάλλας ζήτησε από το Δήμαρχο να διερευνήσει κατά πόσον ο Δήμος είναι σε θέση να συνάψει μία π.σ. με την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ για τους δύο τελευταίους μήνες της σεζόν, δηλαδή τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, ώστε να μη σταματήσει να δουλεύει μια και εκείνη η περίοδος για το νησί θεωρείται ακόμη υψηλής επικινδυνότητας για πυρκαγιές.

Ο Δήμαρχος, λένε οι πληροφορίες, ήταν καταρχήν θετικός ωστόσο επιφυλάχθηκε να εξετάσει αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα με τις οικονομικές υπηρεσίες. Παράλληλα, σημείωσε ότι περιμένουν και την κρατική επιχορήγηση για την πολιτική προστασία.

Ακολούθως, την περασμένη Παρασκευή, ο κ. Πάλλας μετέβη στην Περιφέρεια όπου είχε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη και τον εντεταλμένο της περιφέρειας για την Πολιτική Προστασία κ. Χρήστο Ευστρατίου.

Αντικείμενο της συνάντησης αυτής ήταν το σχέδιο για την π.σ. που θα συνάψει η Περιφέρεια με την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ. Η π.σ. θα είναι για το χρονικό διάστημα από Απρίλιο ή αρχές Μαΐου μέχρι και τον Αύγουστο και ο προϋπολογισμός της θα είναι γύρω στα 500 χιλιάδες ευρώ. Βέβαια, για να δοθεί το πράσινο φως θα πρέπει πρώτα να ενημερωθεί και ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Τέλος, αναμένεται να προσληφθούν τα ίδια άτομα με πέρυσι, δηλαδή 59-60 άτομα.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου