Σοβαρά επεισόδια στην Κω ανάμεσα σε διαδηλωτές και ΜΑΤ (βίντεο και φωτογραφίες)

Σοβαρά επεισόδια στην Κω ανάμεσα σε διαδηλωτές και ΜΑΤ (βίντεο και φωτογραφίες)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1025 ΦΟΡΕΣ

Τραυματισμοί, ξύλο, οδομαχίες και ένταση στο κόκκινο

Ξύλο, χημικά και πολλαπλοί γύροι επεισοδίων ανάμεσα σε κατοίκους και άνδρες των ΜΑΤ έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

Η κατάσταση στο νησί της Κω βρίσκεται για δεύτερη συνεχή σε πρωτόγνωρα για τα νησιά και την περιοχή μας επίπεδα και όλα δείχνουν ότι αν δεν υπάρξει άμεση αποκλιμάκωση της έντασης, τότε οι εξελίξεις θα είναι παντελώς απρόβλεπτες.

Από τα βίντεο με τις ταραχές στην Κω ξεχωρίζουν οι απειλές ένος άνδρα των ΜΑΤ, αλλά και το χωρίς έλεος ξύλο σε διαδηλωτή που κατέληξε με χειροπέδες....

Στο βίντεο που ακολουθεί, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ένας άνδρας των ΜΑΤ ακούγεται να λέει στους διαμαρτυρόμενους: Θα σας γαμ... όλους!

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και μάλιστα στο νησί έχουν φθάσει ενισχύσεις από μονάδες των ΜΑΤ από την Αθήνα.

Από την πλευρά τους οι 300 περίπου κάτοικοι της Κω που συμμετέχουν καθημερινά σε αυτές τις διαμαρτυρτίες, ζητώντας να μην γίνουν οι χώροι υποδοχής μεταναστών - προσφύγων στο νησί, δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και καλούν τους βουλευτές του νομού και όσους αποφάσισαν γι αυτούς χωρίς αυτούς, να αναλάβουν τις ευθύνες για ότι ακολουθήσει.

Ξύλο και δακρυγόνα ανάμεσα σε κατοίκους και ΜAT στην Κω

Δύο κάτοικοι και ένας αστυνομικός μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο - Ο ένας κάτοικος χτύπησε στο κεφάλι - Επεισόδιο και με δημοσιογράφο τοπικού μέσου

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για περισσότερο από μία ώρα, κατά τη διάρκεια του μεσημεριού, ο χώρος γύρω από το στρατόπεδο που θα φιλοξενήσει το hotspot στην Κω. Περίπου στις 15:00, στο στρατόπεδο έφτασαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, προκειμένου να αντικαταστήσουν τους συναδέλφους τους, οι οποίοι ολοκλήρωναν εκείνη τη στιγμή τη βάρδιά τους.

Στην περιοχή επικράτησε πανικός, με τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι είχαν μεταφερθεί από την Αθήνα, να συγκρούονται με τους 300 κατοίκους που είχαν περικυκλώσει το στρατόπεδο. Οι κάτοικοι εκτόξευσαν εναντίον των ανδρών της ΕΛΑΣ πέτρες και καδρόνια, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χημικά, αλλά και με εφόδους εναντίον των διαμαρτυρόμενων πολιτών, χτυπώντας τους με τα γκλοπ.



Από τις οδομαχίες τραυματίστηκαν δύο κάτοικοι κι ένας άνδρας των ΜΑΤ. Τις άγριες διαθέσεις των ανδρών των ΜΑΤ, αντιμετώπισε και μία δημοσιογράφος τοπικού μέσου, η οποία βρισκόταν στην περιοχή για να καλύψει τα γεγονότα. «Με απώθησαν με ασπίδες τους, ενώ μου επιτέθηκαν λεκτικά, προκαλώντας με ταυτόχρονα να τους απαντήσω στα όσα μου έλεγαν. Κράτησα, όμως, την ψυχραιμία μου και δεν αντέδρασα. Μάλιστα σε κάποια στιγμή μού ζήτησαν και το κινητό μου τηλέφωνο, προκειμένου να πάρουν το υλικό που είχα καταγράψει. Τραυματίστηκαν δύο πολίτες, ο ένας εκ των οποίων στο κεφάλι. Και οι δύο τους έχουν μεταφερθεί στο ΑΤ της ΚΩ. Δεν γνωρίζω αν από εκεί τους έχουν πάει στο νοσοκομείο», δήλωσε στο protothema.gr, η Κατερίνα Φιλοπούλου.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩ/ newsit.gr /protothema.gr/kostoday.gr

Διαβάστε ακόμη

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους

M. Kόνσολας: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρέπει να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για τη Ρόδο και την Κω

Ακυρώνεται η εκλογή του Βάιου Καλοπήτα με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης