Διεθνής ακαδημαϊκή διάκριση σε συμπολίτη μας

Διεθνής ακαδημαϊκή διάκριση σε συμπολίτη μας

Διεθνής ακαδημαϊκή διάκριση σε συμπολίτη μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 517 ΦΟΡΕΣ

Στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου ENTER 2016

Στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου ENTER 2016 που πραγματοποιήθηκε στο Μπιλμπάο της Ισπανίας από 2 έως 5 Φεβρουαρίου βραβεύτηκε ο συμπολίτης μας Γιάννης Φώτης.

Το συνέδριο ENTER διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το International Federation for Information Technology in Travel & Tourism (IFITT) και αποτελεί ένα παγκόσμιο forum όπου παρουσιάζονται και συζητούνται οι τελευταίες εξελίξεις σε θέματα χρήσης και επίδρασης των νέων τεχνολογιών στον Τουρισμό και την Ξενοδοχία.

Πρόκειται για τον κατ’ εξοχή χώρο συζήτησης των νέων τάσεων στον χώρο του eTourism, όπου συμμετέχουν ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι εθνικών και περιφερειακών οργανισμών τουρισμού, αλλά και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του eTourism.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ συμμετοχών απ’ όλο τον κόσμο, μετά από αξιολόγηση με το σύστημα των κριτών, ο Γιάννης Φώτης κατέκτησε το πρώτο βραβείο για την εκπόνηση της καλύτερης διδακτορικής διατριβής στο χώρο του eTourism για το 2015.

Η διδακτορική διατριβή του, κύρια σημεία της οποίας παρουσίασε στο συνέδριο, ασχολήθηκε με την χρήση και την επίδραση των κοινωνικών μέσων (social media) στην συμπεριφορά των καταναλωτών στα πλαίσια των ταξιδιών για διακοπές.

Τα κοινωνικά μέσα (δηλαδή εφαρμογές του Internet όπως το Facebook, το Twitter, τα blogs, το TripAdvisor, το Foursquare, η Wikipedia, το YouTube και τα forums) χρησιμοποιούνται πλέον από δισεκατομμύρια χρήστες και επηρεάζουν ολοένα και περισσότερο την συμπεριφορά των καταναλωτών.

Ειδικότερα, η έρευνα του μελέτησε τη χρήση των κοινωνικών μέσων πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τα ταξίδια διακοπών καθώς και την επίδραση των νέων αυτών μέσων στις αποφάσεις των τουριστών που σχετίζονται με την επιλογή προορισμού διακοπών, την επιλογή καταλύματος και τις δραστηριότητες αναψυχής κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Η έρευνα αποτελεί την πρώτη προσπάθεια διεθνώς να χαρτογραφηθεί η χρήση και επίδραση των social media ως ενιαία οντότητα στο σύνολο του “κύκλου διακοπών” (πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ταξίδι), αφού οι μέχρι τώρα ερευνητικές προσεγγίσεις σε ακαδημαϊκό επίπεδο αφορούσαν είτε μεμονωμένα είδη κοινωνικών μέσων (π.χ. TripAdvisor) ή συγκεκριμένα στάδια του “κύκλου διακοπών” (π.χ. πριν το ταξίδι).

Στη φωτογραφία από αριστερά ο πρόεδρος του IFITT καθ. Lorentzo Cantoni, o Γιάννης Φώτης, ο εποπτεύων σύμβουλος της διδακτορικής διατριβής καθ. Δημήτρης Μπούχαλης και ο πρόεδρος του ENTER καθ. Phil Xiang.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες