Το πολιτικό σύστημα αρχίζει να τρίζει επικίνδυνα

Το πολιτικό σύστημα  αρχίζει να τρίζει επικίνδυνα

Το πολιτικό σύστημα αρχίζει να τρίζει επικίνδυνα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 95 ΦΟΡΕΣ

Όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, φαίνεται, πλέον, καθαρά, ότι η χώρα μας έχει ολόκληρη υποθηκευτεί και οδεύει σε έναν μακροχρόνιο Γολγοθά. Ότι τα Μνημόνια δεν γίνονται «για να σωθεί η Ελλάδα», αλλά μέσω αυτών εξυφαίνεται η πιο οργανωμένη λεηλασία του εθνικού της πλούτου, αφού αυτοί που μας εκβιάζουν να ξεπουλήσουμε άρον-άρον εκπροσωπούν, ταυτόχρονα, αυτούς που προσδοκούν να αγοράσουν σε τιμή ευκαιρίας.

Είναι, πλέον, πασίδηλο, ότι τραπεζίτες, πολυεθνικές και τοκογλύφοι βυσσοδομούν κατά της χώρας μας, ζητώντας να αγοράσουν ό,τι απόμεινε από την κρατική περιουσία, όπως αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηροδρομικό δίκτυο, πλούτο εδάφους, υπεδάφους και υποθαλάσσιο. Δυστυχώς, οι εκάστοτε κυβερνώντες, ως σύγχρονοι προδότες, άνοιξαν και με περισσό θράσος συνεχίζουν να ανοίγουν κερκόπορτες στους οικονομικούς δυνάστες μας, αντί να εξασφαλίσουν την εθνική και λαϊκή κυριαρχία, τα συμφέροντα του λαού και του Έθνους μας.

Η εύκολη λύση της υπερφορολόγησης και των περικοπών μισθών και συντάξεων, που για 12η φορά επιδιώκουν, δεν θα δώσουν τη λύση, απλά θα γεμίσουν τα ταμεία των τοκογλύφων δυναστών μας, συρρικνώνοντας την οικονομική δραστηριότητα, προκαλώντας, παράλληλα, περαιτέρω μείωση των εσόδων του κράτους. Χωρίς ανάπτυξη και αύξηση της παραγωγής το επαχθές και απεχθές χρέος -το 70,3% αφορά μόνο τόκους- δεν εξοφλείται. Όταν μπήκαμε στο μνημόνιο, το χρέος ήταν 300δις κατά τη Εurostat και τα 211 δις από αυτά, αφορούσαν τόκους!!!

Και σαν να μην έφθαναν αυτά, μέσω της λαθρομετανάστευσης και το εξισλαμισμό της χώρας μας προσπαθούν να της δώσουν τη χαριστική βολή. Τα τελευταία 3 χρόνια δαπανήσαμε 7δις για τους λαθρομετανάστες, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να δώσουμε στην Τουρκία 30 εκατομμύρια ευρώ, που αφορά τη συμμετοχή μας στα 3δις που η Ε.Ε. υποσχέθηκε στους γείτονές μας για να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές!!!

Είναι οι ίδιοι τοκογλύφοι- δυνάστες μας, με το αλαζονικό αποικιοκρατικό προφίλ τους, που με πρόφαση τη δικαιοσύνη και την ελευθερία, κρύβοντας πίσω από αυτή τη βιτρίνα το πραγματικό τους πρόσωπο, σαν νέοι Σταυροφόροι –ευτυχώς, χωρίς Σταυρό- ξεκίνησαν αυτόν τον «ιερό» πόλεμο, υπερασπίζοντας όχι την πίστη τους αλλά την αθεΐα τους, τον Μαμωνά, ευτελίζοντας, ταυτόχρονα, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια! Αντί δε, ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ να αισθανθούν το μέγεθος της ευθύνης που έχουν για τα κύματα των προσφύγων που έχει προκαλέσει η πολιτική τους, τους οδηγούν στα δίκτυα των δουλεμπόρων και στους υγρούς τάφους στη Μεσόγειο. Έτσι, περίτρανα αποδεικνύεται, ότι η Ε.Ε. του Μάαστριχτ είναι μία εγκληματική λέσχη, που με το πρόσχημα της «αγάπης», της προστασίας ή της προόδου, λυμαίνονται το ανθρώπινο είδος, προάγοντας τα συμφέροντά τους.

Και όμως ένα απαρχαιωμένο και απονεκρωμένο πολιτικό σύστημα, ακόμη και αυτή τη στιγμή αδυνατεί να δει την πραγματικότητα. Ο λαός αρχίζει να αντιλαμβάνεται το στημένο παιχνίδι και βγαίνει στους δρόμους. Στις 4 του Φλεβάρη στην πλατεία Συντάγματος, καθώς και στις πλατείες όλης της χώρας, μαζεύτηκε κόσμος χωρίς κομματικό κάλεσμα. Οι πολίτες διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα αυτοί που το δημιούργησαν. ΄Ότι οι κυβερνώντες δεν υπηρετούν το συμφέρον του τόπου. Είναι απλοί εντολοδόχοι!

Το εξαγορασμένο, από τις αμερικανικές και γερμανικές εταιρείες, πολιτικό σύστημα αρχίζει να τρίζει επικίνδυνα. Χρειάζεται να εντείνουμε και να δυναμώσουμε τον αγώνα, πριν είναι πολύ αργά. Με τη δική μας επ-ανάσταση θα νικηθεί το κατοχικό καθεστώς και θα έρθει η Ανάσταση του λαού και του Ελληνισμού. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται, πάνω απ’όλα ενότητα και συναίνεση για Αντίσταση. Να θάψουμε το ΕΓΩ και να αναστήσουμε το ΕΜΕΙΣ!

Όλοι έχουμε την ίδια πατρίδα, που κινδυνεύει και επιβάλλεται να τη σώσουμε! Δεξιοί, Κεντρώοι και Αριστεροί καλούμαστε να συγκροτήσουμε και να αναπτύξουμε μια νέα Εθνική Αντίσταση απέναντι στη νέα Κατοχή. Το ελπιδοφόρο σκίρτημα της ελληνικής νεολαίας, των αγανακτισμένων δημιουργεί ένα νέο ρεύμα αφύπνισης για την αντιμετώπιση της κρίσης με πνεύμα συνευθύνης.

Δε χωράει άλλο πόνο αυτός ο τόπος. Χωρίς βίαιες κοινωνικές συγκρούσεις και με ουσιαστικά στοιχεία κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, είναι καιρός με αγώνες και την αφύπνιση των συνειδητών πολιτών να ανανεωθεί η πολιτική ζωή με νέα πρόσωπα, με καταδίκη του παλαιοκομματισμού και άμεση σύνδεση της δημοκρατίας με την κοινωνική δικαιοσύνη, να επέλθει ρήξη στο καθεστώς της κομματοκρατορίας και αυθαιρεσίας που επέβαλε την αναξιοκρατία και ευνόησε ορισμένες κοινωνικές τάξεις και κομματικούς φίλους σε βάρος ευρύτερων κοινωνικών ομάδων. Να ανοίξουν, επιτέλους, οι λίστες και να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες.

Είμαστε, ακριβώς στο παρά πέντε! Την κρίσιμη αυτή στιγμή είναι η ώρα της προσωπικής ευθύνης. Και είναι εύλογο το ερώτημα που τίθεται: «είμαστε αρκετά συσπειρωμένοι και διατεθειμένοι να υποστηρίξουμε την οιανδήποτε Κυβέρνηση που θα αναλάβει αυτή τη ρήξη. Θα μπούμε στη βάρκα έχοντας να αντιμετωπίσουμε το κρύο και τα κύματα της θάλασσας ή θα προτιμήσουμε να μείνουμε στη ζεστή καμπίνα του Τιτανικού, που βουλιάζει και μας πάει κατ’ ευθείαν στο βυθό;»

Γράφει ο Αντώνης Κρητικός
δάσκαλος

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Σπυρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"