Τα κουνούπια δεν ξέρουν από... Πρωτόκολλα

Τα κουνούπια  δεν ξέρουν  από... Πρωτόκολλα

Τα κουνούπια δεν ξέρουν από... Πρωτόκολλα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 280 ΦΟΡΕΣ

Είναι πάμπολλα τα δημοσιεύματα που από παλιά αναφέρονται σε “σμήνη κουνουπιών και σκνιπών” που κατατρώνε και ''ρουφάνε το αίμα” τόσο των μόνιμων όσο και των ξένων επισκεπτών.

Διαχρονικής αξίας θέμα με υψηλή... επισκεψιμότητα δηλαδή.
Δυστυχώς όμως δεν υπήρξε καμιά ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος από τις τοπικές αρχές.

Η δυσάρεστη αυτή κατάσταση με τα αντιπαθή, ενοχλητικά και άκρως επικίνδυνα έντομα συνεχίζεται μέχρι σήμερα, το σωτήριον έτος 2016.

Συνεχίζεται με την ίδια ένταση και μανία από αυτά τα μικροσκοπικά και αιμοδιψή φτερωτά, με κάποιες ευτυχώς πολύ μικρές περιόδους ύφεσης.

Αυτό συμβαίνει διότι δεν έχει αντιμετωπισθεί στη ρίζα του και στον κατάλληλο χρόνο το πρόβλημα, ούτε έχουν γίνει τόσα χρόνια οι απαραίτητοι ψεκασμοί όπως επιβάλλεται να γίνονται κάθε χρόνο.

Η ευχάριστη τώρα εξέλιξη, που κάνει την είδηση, είναι το γεγονός οτι ο Δήμαρχος του νησιού κ. Φ. Χατζηδιάκος, δεσμεύτηκε ότι θα ασχοληθεί άμεσα με το θέμα διότι το κρίνει και ο ίδιος ιδιαίτερα σοβαρό για την υγεία των κατοίκων. Μάλιστα επικοινώνησε με τον υπεύθυνο γεωπόνο του Δήμου ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι επαφές, ο προγραμματισμός και οι εργασίες, όπως ψεκασμοί σε υπονόμους στην πόλη στα πάρκα, στο μεγάλο πάρκο του Ροδινιού όπου υπάρχουν λιμνάζοντα νερά και όπου αλλού κρίνεται απαραίτητο, πριν τον Απρίλιο, εποχή επώασης των αυγών τους.

Εκτός όμως από τη μάστιγα των κουνουπιών, μια άλλη πληγή του Φαραώ η οποία ταλαιπωρεί την ύπαιθρο του νησιού είναι αυτή της “επέλασης των ακρίδων”, όπου και αυτό το κομμάτι υποσχέθηκε ο Δήμαρχος ότι μπαίνει άμεσα στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του.

Ετσι λοιπόν από δω και στο εξής, θα είμαστε σε αγωνιώδη αναμονή των ενεργειών της Δημοτικής αρχής σε ότι αφορά το θέμα!

Γιατί όπως πολύ καλά ξέρουμε τόσο εμείς όσο και οι τοπικοί μας άρχοντες, τα κουνούπια και οι σκνίπες ευτυχώς ή δυστυχώς δεν ξέρουν από Savoir Vivre, ούτε γνωρίζουν ή αναγνωρίζουν ...πρωτόκολλα, οπότε δεν εξαιρούν ούτε τους... Αρχοντες του τόπου από ...τα ύπουλα και επικίνδυνα τσιμπήματά τους!

Γράφει η Πίτσα Χατζή

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B

Πάνος Δρακόπουλος: «Καρέ της ζωής - Καρέ της μη ζωής και το ανάμεσό τους»

Ιωάννης Βολανάκης: Χαμαικέρασος η λεπτή (Fragaria vesca),κοινώς φράουλα

Φίλιππος Ζάχαρης: Εισβολή στην Ουκρανία: Η δοκιμασμένη σοβιετική προπαγάνδα ως «καταστροφική επιρροή στα μυαλά των ανθρώπων»

Γεώργιος Παπαγεωργίου: Ο αριθμός των ελαφιών μπορεί να υπολογισθεί μόνο με αυτοψίες στα καταφύγιά τους

Mαρία Kαρίκη: Όταν νιώθεις ότι δεν σε καταλαβαίνουν...