Την προεδρία της ΝΟΔΕ θα διεκδικήσει ο Γιάννης Φλεβάρης

Την προεδρία της ΝΟΔΕ θα διεκδικήσει ο Γιάννης Φλεβάρης

Την προεδρία της ΝΟΔΕ θα διεκδικήσει ο Γιάννης Φλεβάρης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 415 ΦΟΡΕΣ

Εάν οι εκλογές γίνουν από τη βάση

Αν η εκλογή νέου προέδρου της ΝΟΔΕ γίνει από τη βάση και στηθούν κάλπες στα Δωδεκάνησα, τότε και μόνο ο ίδιος θα διεκδικήσει την προεδρία, διευκρίνισε χτες ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης.

Αναφερόμενος στην απόφασή του αυτή, τόνισε ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα στη λειτουργία του κόμματος και σε τοπικό επίπεδο και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος πρέπει να έχει παρουσία σε όλα τα νησιά.
Μίλησε για παθογένειες που πρέπει να εκλείψουν αλλά ξεκαθάρισε ότι δε στρέφεται εναντίον κανενός προσωπικά, καθώς όλοι οι μέχρι σήμερα πρόεδροι έχουν προσφέρει τα μέγιστα.

«Η βάση των κομμάτων και των παρατάξεων είναι οι άνθρωποί τους. Είναι αυτοί που ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις. Η ΝΔ ήταν και παραμένει μία μεγάλη πολυσυλλεκτική παράταξη που είναι προγραμματισμένη μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες να αγωνιστεί για τα προβλήματα της χώρας και να διεκδικήσει ξανά τη ψήφο του λαού για να γίνει κυβέρνηση.

Είναι βέβαιο ότι κάθε μεγάλη παράταξη πρέπει να έχει και έναν οργανωμένο κομματικό μηχανισμό. Όπου ο πρόεδρος κάθε νομαρχιακής επιτροπής να είναι μία ισχυρή προσωπικότητα να μπορέσει να αποτελέσει ισχυρό εργαλείο πολυσυλλεκτικότητας και να συσπειρώσει να γεφυρώσει και να συνδέσει με σκοπό την ενδυνάμωση του κόμματος.

Με αυτές τις σκέψεις εκδήλωσα την πρόθεσή μου να εξετάσω το θέμα υποψηφιότητας για τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ γνωρίζοντας ότι διαθέτω και την πυγμή και την προσωπικότητα και την ισχύ για να δώσω στη θέση αυτή τη διάσταση που πρέπει να έχει» είπε ο κ. Φλεβάρης ο οποίος τόνισε ότι όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρνει αλλαγές στο κόμμα με τον ίδιο τρόπο πρέπει να έρθουν αλλαγές και στη νομαρχιακή.

«Πέραν από οποιαδήποτε δήλωση που μπορεί να χαρακτηριστεί ως εγωκεντρική διευκρινίζω ότι είμαστε στο εμείς με όπλο το σύνθεση. Πρέπει να συνθέσουμε και να ενωθούμε.
Δεν πάμε συγκρουσιακά με πρόσωπα αλλά θεσμικά. Ξεκαθαρίζουμε ότι η αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ σηματοδοτεί μία δυναμική ένα ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα που θα την καταστήσει και πάλι κυβέρνηση.
Όλοι προαισθάνονται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, αυτό πιστεύω κι εγώ. Έρχεται φέρνοντας αλλαγές σε πρόσωπα, καταστάσεις και νοοτροπίες.

Τα ίδια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει και ένας πρόεδρος της νομαρχιακής που θα κινείται από νησί σε νησί. Αυτός που θα διεκδικήσει τη θέση δεν πρέπει απλώς να οραματίζεται κάποια πράγματα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν για το κόμμα όμως η πολιτική κατάσταση απαιτεί έναν πρόεδρο πάντα στην πρώτη γραμμή.

Επίσης παθογένειες που διαπιστώθηκαν είτε σε επίπεδο διεκδίκησης δήμων είτε σε οργάνωση πριν τις βουλευτικές είναι ζητούμενα που πρέπει η βάση να έχει τον κυρίαρχο ρόλο» δήλωσε και τόνισε τα εξής: «Αν οι εκλογές γίνουν από τη βάση τότε το ενδιαφέρον μου ισχύει δηλαδή αν στηθούν κάλπες σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου. Και φυσικά αν μετά το συνέδριο δεν υπάρχει σύμφωνα με το καταστατικό κάποιο ασυμβίβαστο.

Δεν αφήνω υπονοούμενα μιλώ ευθέως για καταστάσεις που είναι βασική πολιτική του κόμματος. Δεν τα υποκρύπτω, τα υπογραμμίζω.».

Παρεμπιπτόντως αναφέρθηκε και στον αποκλεισμό από τις συνεδριάσεις της ΝΟΔΕ των αντιπεριφερειαρχών αλλά και των άλλων εκλεγμένων κάνοντας λόγο για παθογένειες «Επίσης η πρώτη γραμμή των στελεχών πρέπει να καλείται θεσμικά όταν συνεδριάζουν τα όργανα και να συμμετέχουν στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων.

Αυτά αποτελούν παθογένειες, είναι δυνατόν να μην καλούνται στις συνεδριάσεις αντιπεριφερειάρχες που καθένας τους μετρά χιλιάδες σταυρούς; Αναφέρομαι επίσης σε όσους εκλέγονται σε νησιά, δήμους και έχουν θεσμικό ρόλο.

Δεν είναι θέμα δυσαρέσκειας, είναι θέμα πολιτικών θέσεων αποσυνδεμένες από πολιτικά πρόσωπα. Όσο για την κ. Βενετοκλή προσέφερε, υπηρέτησε, έτρεξε και τρέχει. Μιλάμε για ένα βήμα παραπέρα που πρέπει να πάει το κόμμα και είμαι υπέρ της ανανέωσης παντού» κατέληξε ο κ. Φλεβάρης.

Ο κ. Γ. ΦλεβάρηςΟ κ. Γ. Φλεβάρης

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Γ. Παππάς: Αδιάκοπος αγώνας υπέρ των νησιωτών για τη διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού, της υγείας