Δικάστηκε νεαρός Καλύμνιος για κλοπές

Δικάστηκε νεαρός Καλύμνιος για κλοπές

Δικάστηκε νεαρός Καλύμνιος για κλοπές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 170 ΦΟΡΕΣ

Κατηγορείται για ληστεία και κλοπές τις οποίες διέπραξε πριν από δύο χρόνια

Την ποινή των 5 ετών και 6 μηνών φυλάκισης διατήρησε χθες στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 25χρονος Καλύμνιος ο οποίος κατηγορείται για ληστεία και κλοπές τις οποίες διέπραξε πριν από δύο χρόνια στο νησί των σφουγγαράδων.

Η ποινή αυτή είχε επιβληθεί στον κατηγορούμενο τον Μάρτιο του 2014 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και ο 25χρονος είχε ασκήσει έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί χθες. Ωστόσο ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου δεν εμφανίστηκε ο 25χρονος με αποτέλεσμα η έφεση να κριθεί ως ανυποστήρικτη και ο κατηγορούμενος να διατηρήσει την πρωτόδικη ποινή που του έχει επιβληθεί.

Σημειώνεται πως το πρωτόδικο δικαστήριο με την απόφασή τους είχε μετατρέψει την ποινή του 25χρονου προς 10 ευρώ την ημέρα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο όλα ξεκίνησαν στις 4 Νοεμβρίου 2013 στις 3 το μεσημέρι όταν ο κατηγορούμενος μπήκε σε σπίτι στην Κάλυμνο και με την απειλή ενός σουγιά που κρατούσε στα χέρια του, με μήκος λεπίδας 7 εκατοστών, επιχείρησε να αφαιρέσει διάφορα αντικείμενα όμως δεν τα κατάφερε διότι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού τον αντιλήφθηκε και άρχισε να καλεί τους περίοικους σε βοήθεια, με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή.

Ο 25χρονος κατηγορείται επίσης ότι στις 9 Νοεμβρίου 201 στην ενορία της Υπαπαντής αυτή τη φορά αφαίρεσε με ένα ακόμη άτομα, ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από σπίτι. Επίσης στις 10 το πρωί της ίδιας ημέρας στον Άγιο Στέφανο Καλύμνου μπήκε σε σπίτι ημεδαπής και αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 130 ευρώ, το οποίο ήταν τοποθετημένο επάνω στο τραπέζι του σπιτιού.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο