Μετά από δύο χρόνια... αφαίρεσαν από γιατρούς της Ρόδου την άδεια

Μετά από δύο χρόνια... αφαίρεσαν από γιατρούς της Ρόδου την άδεια

Μετά από δύο χρόνια... αφαίρεσαν από γιατρούς της Ρόδου την άδεια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4659 ΦΟΡΕΣ

Δεν θα μπορούν να χειρουργούν με τη λαπαροσκοπική μέθοδο

Το Κεντρικό συμβούλιο υγείας, αφαίρεσε χτες από δύο γιατρούς –ουρολόγους του νοσοκομείου της Ρόδου την άδεια να χειρουργούν με τη λαπαροσκοπική μέθοδο, γεγονός που έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις και αναμένεται να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στα προγραμματισμένα χειρουργεία.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το ΚΕΣΥ έστειλε την απόφασή του στη διοίκηση του νοσοκομείου και ο εκτελών χρέη διοικητή Γιάννης Δασκαλάκης την κοινοποίησε χτες στους γιατρούς Κωνσταντίνο Ζούγκα και Αναστάσιο Πέτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο γιατροί χειρουργούσαν λαπαροσκοπικά εδώ και δύο χρόνια, έχοντας καταθέσει τα σχετικά πιστοποιητικά από νοσοκομεία του εξωτερικού στα οποία ειδικεύθηκαν.

Παρ΄όλα αυτά το ΚΕΣΥ εντελώς ξαφνικά αποφάσισε να τους αφαιρέσει την άδεια που το ίδιο τους είχε χορηγήσει, κάτι που θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στα προγραμματισμένα χειρουργεία αλλά και στις επεμβάσεις που θα χρειαστεί να γίνουν στο μέλλον.

Ο συνάδελφός τους επίσης γιατρός ουρολόγος Θωμάς Σωτρίλλης, που αναφέρθηκε χτες στο θέμα τόνισε ότι οι δύο γιατροί ήταν επιστήμονες με αρκετή εμπειρία και… περγαμηνές .
«Πριν από δύο χρόνια είχαν καταθέσει δικαιολογητικά επιστημονικής κατάρτισης αρκετοί συνάδελφοι στο νοσοκομείο για τις λαπαροσκοπικές επεμβάσεις, μεταξύ των οποίων ήταν οι συνάδελφοι ουρολόγοι Ζούγκας και Πέτας.

Νωρίτερα είχαν επιλεγεί και είχε δοθεί άδεια για λαπαροσκοπικές επεμβάσεις στους χειρουργούς. Ουρολόγοι ήταν οι δύο συνάδελφοι που ανέφερα.

Με αρκετές περγαμηνές και ιδίως και με μία αρκετή εμπειρία. Τους είχε δοθεί από το ΚΕΣΥ η άδεια για να χειρουργούν λαπαροσκοπικά. Σήμερα το πρωί τους ήρθε από τον κ. Δασκαλάκη που εκτελεί χρέη διοικητή, ένα… φιρμάνι ότι αναστέλλεται η άδεια για να χειρουργούν λαπαροσκοπικά γιατί το ΚΕΣΥ έκανε λάθος.

Μετά από δύο χρόνια ανακάλυψε ότι έκανε λάθος επιλογή και δεν του αρκούν τα δικαιολογητικά που έχουν φέρει από τα νοσοκομεία που εργάστηκαν» δήλωσε ο κ. Σωτρίλλης και πρόσθεσε «Τώρα ποιος δάχτυλος είναι πίσω από αυτή την ιστορία του ΚΕΣΥ ο καθένας θα ψάξει να βρει ποιος θέλει να γίνει… «χαλίφης στη θέση του χαλίφη» στο νοσοκομείο της Ρόδου».

Σε ερώτηση αν οι γιατροί έχουν δικαίωμα προσφυγής κατά της απόφασης τους ΚΕΣΥ ο κ. Σωτρίλλης απάντησε «βεβαίως και έχουν γιατί τα πιστοποιητικά που φέρνουν δεν είναι από το πανεπιστήμιο της… Χάλκης ή της Νισύρου…

Όταν καλούν επίσημα έναν γιατρό να πάει στο πανεπιστήμιο του Βατικανού για τρεις μήνες δεν είναι τυχαία η επιλογή. Το νοσοκομείο μένει ακάλυπτο από τέτοιου είδους επεμβάσεις γιατί υπάρχουν χειρουργοί που χρησιμοποιούν τη λαπαροσκοπική μέθοδο και για άλλες επεμβάσεις.

Η αμφιβολία η δική μου είναι η εξής: το ΚΕΣΥ ξύπνησε μετά από δύο χρόνια που έδωσε την πρώτη άδεια και αποφάσισε αφού έγινε ένας μεγάλος αριθμός λαπαροσκοπικών επεμβάσεων και είδε ενδεχόμενες επιπλοκές και είπε σταματήστε; Θα έπρεπε να απευθυνθεί σε συγκεκριμένο άτομο και όχι γενικά σε αυτούς που έχουν περγαμηνές σε τέτοιες επεμβάσεις».

Διαβάστε ακόμη

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία