Ν. Σαντορινιός: «Δεν ήταν το δικό μας κόμμα που έσκαγε τα λάστιχα στους αγρότες και έστελνε τα ΜΑΤ στα μπλόκα»

Ν. Σαντορινιός: «Δεν ήταν το δικό μας κόμμα που έσκαγε τα λάστιχα στους αγρότες και έστελνε τα ΜΑΤ στα μπλόκα»

Ν. Σαντορινιός: «Δεν ήταν το δικό μας κόμμα που έσκαγε τα λάστιχα στους αγρότες και έστελνε τα ΜΑΤ στα μπλόκα»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 123 ΦΟΡΕΣ

Καλεσμένος στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega ήταν καλεσμένος ο βουλευτής Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος σχολίασε ζητήματα της επικαιρότητας.

Αναλυτικά:

Για τα όσα συμβαίνουν στην Κω

«Η κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο νησί δεν εκφράζει τους πολίτες της Κω. Αυτοί που αντιδρούν είναι μειοψηφία μπροστά στους 33.000 κατοίκους της Κω».

«Είναι δεδομένο ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένας χώρος διαχείρισης των προσφυγικών ροών. Ο Δήμαρχος Κω δεν έδινε στην αρχή κανένα χώρο και μετά από μεγάλη πίεση που ασκήθηκε από εμάς- σε μια ανοιχτή λαϊκή συνέλευση- έδωσε τελικά 10 προτάσεις, οι οποίες όμως είναι ανεφάρμοστες».

«Ο χώρος που τελικά επελέγη είναι κοντά στο Πυλί, θα έχει χωρητικότητα 1000 ατόμων, θα είναι φυλασσόμενος και οι μετανάστες θα αποχωρούν μετά από 24-48 ώρες. Παράλληλα θα υπάρξει ενίσχυση των αντίστοιχων υπηρεσιών ώστε να διευκολύνεται η αποχώρησή τους».

«Κανένας δε θέλει να καταστρέψει την Κω. Η μη λύση, όπως συμφωνούν και οι φορείς του νησιού, είναι καταστροφή. Αν δεν υπάρξει χώρος συγκεκριμένης εγκατάστασης, ώστε να γίνεται η διαδικασία της ταυτοποίησης, τότε θα ξαναδούμε τις εικόνες του καλοκαιριού και αυτό θα είναι εις βάρος της Κω».

Για τους Αγρότες

«Οι αγρότες έχουν υποστεί πολιτικές εδώ και πέντε χρόνια που τους διέλυσαν τη ζωή και την παραγωγή. Κάποιοι έστειλαν την Αγροτική για βρούβες και τώρα εγκαλούν εμάς».

«Η κατάσταση αυτή τη στιγμή με τις κινητοποιήσεις είναι σοβαρή. Υπάρχει, όμως, από τη μια το παράδοξο να τους καλεί το Πρωθυπουργός να μιλήσουν και να μην πηγαίνουν. Και από την άλλη ζητούν οι ίδιοι να γίνει διακομματική επιτροπή για το θέμα- όσο παράλογο

και αν το θεωρώ προσωπικά γιατί η διακομματική δεν έχει αποφασιστικό χαρακτήρα, έχει συμβουλευτικό- και ενώ ορίζεται για σήμερα, δεν προσέρχονται. Που θα διατυπώσουν λοιπόν τα αιτήματά τους; Στα μπλόκα μόνο;»

Επίθεση σε αντιπολίτευση για τις κινητοποιήσεις των αγροτών

«Πολύς λόγος γίνεται για την αντίληψη που έχει το κάθε κόμμα περί δημοκρατίας. Εγώ θέλω να θυμίσω ποια κόμματα ήταν αυτά που ξεφούσκωναν τα λάστιχα στους αγρότες στο παρελθόν και έστελναν τα ΜΑΤ στα μπλόκα». «Φέρνανε νομοσχέδια για τους αγρότες μέσα σε ένα βράδυ, χωρίς καμία συζήτηση». «Την ιστορία του κάθε κόμματος την γνωρίζει ο κόσμος».

Για το ασφαλιστικό

«Το ασφαλιστικό είναι μια πρόταση νόμου, πάνω στην οποία γίνεται συζήτηση. Χθες, ο κ. Κατρούγκαλος ανακοίνωσε σημαντικές διορθωτικές παρεμβάσεις για τα ζητήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων που στην ουσία λύνουν το πρόβλημα που υπήρχε για το 66% του κλάδου».

Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Γ. Παππάς: Αδιάκοπος αγώνας υπέρ των νησιωτών για τη διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού, της υγείας

Ερώτηση 16 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη ίδρυσης Ιατρικού Συλλόγου Καρπάθου και Κάσου

Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, κ. Fariz Rzayev