Ηλεκτρονική απάτη σε βάρος ξενοδοχείου στη Σύμη

Ηλεκτρονική απάτη σε βάρος ξενοδοχείου στη Σύμη

Ηλεκτρονική απάτη σε βάρος ξενοδοχείου στη Σύμη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1381 ΦΟΡΕΣ

Οι χάκερ διαχειριζόταν τις κρατήσεις και εισέπραταν χρήματα

«Χάκερ» χτύπησαν την ιστοσελίδα ξενοδοχειακής μονάδας στη Σύμη με αποτέλεσμα να διαχειρίζονται τις κρατήσεις και να εισπράττουν τα χρήματα!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», οι άγνωστοι δράστες εκτιμάται ότι δρουν εδώ και αρκετό καιρό, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ζημία που έχει προκληθεί στην επιχείρηση, οι υπεύθυνοι της οποίας το αντιλήφθηκαν μόλις πριν από περίπου ένα μήνα!

Μάλιστα άμεσα κίνησαν όλες τις νόμιμες διαδικασίες, καταθέτοντας μήνυση κατά αγνώστων στο Αστυνομικό Τμήμα Σύμης, η οποία όμως δεν έχει ακόμη … φτάσει στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο πλαίσιο επικοινωνίας που είχαν με πελάτες τους, οι υπεύθυνοι της επιχείρησης ενημερώθηκαν από αυτούς πως είχαν κάνει κράτηση στο ξενοδοχείο τους ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας τους, και πως μάλιστα – ορισμένοι από αυτούς- είχαν ήδη καταθέσει και τα χρήματα!

Έκπληκτοι οι επιχειρηματίες του ξενοδοχείου διαπίστωσαν πως ουδέποτε είχαν λάβει κάποιο e- mail από τους πελάτες τους αυτούς και βέβαια ουδέποτε βρήκαν χρήματα στους λογαριασμούς τους!

Άρχισαν λοιπόν να ψάχνουν το όλο θέμα και σύντομα βρέθηκαν μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη. Άγνωστος δράστης ή δράστες είχαν παραβιάσει την ιστοσελίδα τους ή το e-mail τους και διαχειρίζονταν για λογαριασμό τους τις κρατήσεις, εισπράττοντας φυσικά και τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά!

Από την μικρή «έρευνα» που έγινε από τους υπευθύνους του ξενοδοχείου προέκυψε πως ο δράστης ή οι δράστες απαντούσαν για λογαριασμό τους στα ηλεκτρονικά μηνύματα των πελατών, ως να ήταν εκείνοι, και αφού υποτίθεται ότι έκαναν τις κρατήσεις, τους προέτρεπαν στην συνέχεια να καταθέσουν τα αντίστοιχα ποσά σε τράπεζα της Ισπανίας!

Οι επιχειρηματίες δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν το ακριβές χρονικό διάστημα της απάτης των αγνώστων δραστών, κάτι που αναμένεται να απαντήσει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μόλις ξεκινήσει την διερεύνηση της υπόθεσης.

Διαβάστε ακόμη

Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας ζητά ο δήμος Σύμης

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ξεκινούν άμεσα λιμενικά έργα στη Σύμη - Επίσκεψη κλιμακίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου

Ιστορική αποκατάσταση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των κοινόχρηστων χώρων και εκτάσεων του δήμου Σύμης

«Δεν θυμάμαι τίποτα, είχα πιει», δηλώνει ο 30χρονος που αποπειράθηκε να βιάσει 32χρονη σε καφέ στη Σύμη

Eπιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό

National Geographic: Προτείνει τη Σύμη ως τοπ προορισμό για έναν πολύ διαφορετικό λόγο

Νικητιάδης στη Βουλή: «Χωρίς γιατρό η Σύμη. Στο έλεος του Θεού οι κάτοικοι»