Δέκα μέρες αποκλεισμένο το Αγαθονήσι

Δέκα μέρες αποκλεισμένο το Αγαθονήσι

Δέκα μέρες αποκλεισμένο το Αγαθονήσι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 406 ΦΟΡΕΣ

Χωρίς πρόσβαση στις υπηρεσίες και στον ανεφοδιασμό

Δέκα μέρες το ακριτικό Αγαθονήσι είναι αποκλεισμένο από την υπόλοιπη Ελλάδα. Aπό τη μια οι απεργίες των πλοίων, από την άλλη οι κακές καιρικές συνθήκες, εμποδίζουν την εκτέλεση των δρομολογίων.

Αυτό όμως που δημιούργησε το μεγαλύτερο πρόβλημα και οδήγησε στην απομόνωση του νησιού είναι η απόσυρση των πλοίων για την ετήσια συντήρηση και επισκευή τους, αρχικά του Άννα Εξπρές και αργότερα του Κάλυμνος, που συνδέουν το Αγαθονήσι όχι μόνο με το βόρειο συγκρότημα Δωδεκανήσου αλλά και με τη Σάμο .

Το πλοίο Κάλυμνος που συνδέει τρεις φορές την εβδομάδα το Αγαθονήσι με τη Σάμο θα βγει από τη συντήρηση του σύμφωνα με τον προγραμματισμό, 26 Φεβρουαρίου 2016 για να συνεχίσει τα δρομολόγια του.

Επειδή όμως η εμπειρία έχει αποδείξει ότι προκύπτουν διάφορα θέματα και δεν τηρείται ο προγραμματισμός, ο δήμαρχος κ. Βαγγέλης Κόττορος απευθύνθηκε στο διευθυντή θαλασσίων συγκοινωνιών και ζήτησε να βρεθεί μία λύση ώστε να αντικατασταθεί το δρομολόγιο του Κάλυμνος μέχρι τότε με άλλο πλοίο, μέχρι την επιστροφή του, το οποίο μάλλον είναι ανέφικτο.

Ο δήμαρχος Αγαθονησίου ζήτησε επίσης να προστεθεί άλλο ένα δρομολόγιο με το καταμαράν αλλά και αυτό απ’ ό,τι φαίνεται δεν είναι εφικτό.

Οι συνέπειες που απορρέουν από τον δεκαήμερο αποκλεισμό είναι πάρα πολλές. Έχουν να κάνουν με τον ανεφοδιασμό, με την επίσκεψή τους σε διάφορες διοικητικές υπηρεσίες, εφορία, πολεοδομία, ειρηνοδικείο, τράπεζες.

Πάνω απ’ όλα όμως είναι τα θέματα υγείας. Αν και στο νησί εδώ και δεκαπέντε μέρες διορίστηκε αγροτικός γιατρός εν τούτοις προκύπτουν περιστατικά που για να αντιμετωπιστούν χρειάζονται οργανωμένο νοσοκομείο.

Της Σμαράγδας Μουλιάτη από το PatmosTimes.gr

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

Ρόδος: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε πριν από λίγο στην παραλία του Ζέφυρου

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Παρασκευά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

(Βίντεο & Φωτογραφίες) Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε πριν από λίγο και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου - Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στα δικαστήρια

Αποφασισμένο το Λιμενικό Ταμείο να καθαρίσει την είσοδο του λιμανιού της Ακαντιάς από τα παρατημένα σκάφη!