Επιστολή προς τον/την νέο/νέα Διοικητή του Γ.Ν. Ρόδου

Επιστολή προς τον/την νέο/νέα Διοικητή του Γ.Ν. Ρόδου

Επιστολή προς τον/την νέο/νέα Διοικητή του Γ.Ν. Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 553 ΦΟΡΕΣ

Συγχαρητήρια και καλή δύναμη. Σας εύχομαι συγχαρητήρια για την επιλογή σας και καλή δύναμη , δεδομένου ότι απαιτείται να υπάρχει από τον ασκούντα, για κάθε θέση διοίκησης.

Θα ήθελα από την αρχή να σας ενημερώσω ότι, εφόσον είστε παιδί του κομματικού σωλήνα, τα παρακάτω δεν έχουν να σας προσφέρουν απολύτως τίποτα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνεχίσετε να ασπάζεστε με ευλάβεια ό,τι κομματικό διέρχεται από μπροστά σας.

Αυτό μόνο θα καθορίσει την «επιτυχία» σας, όπως έχει δείξει άλλωστε η ιστορία με αρκετούς προκατόχους σας. Εάν όμως δεν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, επιτρέψτε μου να σημειώσω μερικά σημεία που θεωρώ αναγκαία για την στήριξη αυτού του ευαίσθητου χώρου, του Γ.Ν Ρόδου (από τούδε και στο εξής οργανισμός) που τόσο έχουμε ανάγκη.

Είναι γνωστό ότι, το σημαντικότερο στοιχείο ενός οργανισμού είναι το προσωπικό. Η διατήρηση του υψηλού ηθικού και της ενότητας αποτελεί βασικό συστατικό επιτυχίας. Στο παρελθόν και μάλιστα όχι και τόσο μακρινό, προκάτοχός σας, πρόβαινε σε διαφορετικές δηλώσεις από αυτές που έκαναν στελέχη του οργανισμού , για την κατάστασή του. εμφανίζοντας έτσι ξεκάθαρα την αδυναμία της ενότητας διοίκησης. Στο περιεχόμενο δε των δηλώσεων, ήταν διάχυτη η απογοήτευση του προσωπικού από την διοίκηση.

Δεύτερο συστατικό είναι ο έλεγχος λειτουργίας του οργανισμού. Η πολιτεία έχει αναπτύξει σύστημα παρακολούθησης του οργανισμού και συγκεκριμένα το ΕΣΥ.net. Είναι φυσικό να έχει αδυναμίες, όπως κάθε σύστημα άλλωστε. Όμως, είναι ένας οδηγός με βάση τον οποίο ποσοτικοποιούνται στοιχεία που παρέχουν την εικόνα, σε σχέση με την αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα του οργανισμού.

Επομένως, η ορθή ενημέρωση - παρακολούθησή του θα οδηγήσει στην ορθολογική διαχείριση των πόρων που η πολιτεία σας έχει διαθέσει, ενώ θα αποτελέσει βάση βελτίωσης των παρεχομένων υπηρεσιών του οργανισμού, αφού θα αποτελεί τη δεξαμενή άντλησης σημαντικών πληροφοριών. Και πάλι θα σημειωθεί η αντιπάθεια προκατόχου σας προς αυτό, που όπως έδειξε η ιστορία, δεν ήταν θέμα αδυναμιών του συστήματος, αλλά η προβληματική τακτική διοίκησης που ασκούσε.

Ένα άλλο στοιχείο είναι η επαφή με την κοινωνία και τους φορείς. Η ορθή επικοινωνία στηρίζεται στην ενημέρωση των πολιτών για τα πεπραγμένα του οργανισμού και η ανταπόκριση στην καλοπροαίρετη κριτική, αφού αυτή είναι άλλωστε ζητούμενο για τη βελτίωση ενός συστήματος. Βέβαια ,απαιτεί την ύπαρξη ιδιαιτέρως υψηλού επιπέδου γνώσης του αποδέκτη για να μπορέσει να ανταπαντήσει με επιχειρήματα και όχι με φωτοβολίδες κρότου- λάμψης!

Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω την σημασία της αντίληψης της πραγματικότητας. Τα στέφανα της δόξης του παρελθόντος δεν αποτελούν το μοναδικό στοιχείο που εξασφαλίζουν την επιτυχία του σήμερα. Κλείστε τις οδούς πρόσβασης στους κόλακες. Ακολουθήστε τις προτροπές για ρήξη με το κατεστημένο και μη διστάσετε να έρθετε σε σύγκρουση με τα κακώς κείμενα.

Τέλος, νιώθω βέβαιος για την επιτυχία σας αφού, δεν σταματήσατε στην πρώτη παράγραφο. Βέβαια, για να μην αδικήσω, σε περίπτωση που είστε παιδί του κομματικού σωλήνα αλλά έχετε φθάσει έως εδώ με σκοπό να κάνετε τη διαφορά με τις πράξεις σας, τότε θα είμαστε σε θέση να έχουμε ένα φωτεινό μονοπάτι που θα φωτίζει το σκοτάδι του άκρατου κομματισμού.

Του Μιχαήλ Μαντικού
σμήναρχου ε.α

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B

Πάνος Δρακόπουλος: «Καρέ της ζωής - Καρέ της μη ζωής και το ανάμεσό τους»

Ιωάννης Βολανάκης: Χαμαικέρασος η λεπτή (Fragaria vesca),κοινώς φράουλα

Φίλιππος Ζάχαρης: Εισβολή στην Ουκρανία: Η δοκιμασμένη σοβιετική προπαγάνδα ως «καταστροφική επιρροή στα μυαλά των ανθρώπων»

Γεώργιος Παπαγεωργίου: Ο αριθμός των ελαφιών μπορεί να υπολογισθεί μόνο με αυτοψίες στα καταφύγιά τους

Mαρία Kαρίκη: Όταν νιώθεις ότι δεν σε καταλαβαίνουν...