Η ευτυχία είναι το παν

Η ευτυχία είναι το παν

Η ευτυχία είναι το παν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 264 ΦΟΡΕΣ

Κυκλοφορούσε εν είδει ανέκδοτου το καλοκαίρι στα Δωδεκάνησα με τα οποία έχω, ως γνωστόν, ισχυρούς διαχρονικούς δεσμούς και αν το θυμήθηκα τώρα, και αποφάσισα να το μεταφέρω (αυτό που εν συνεχεία θα αφηγηθώ), είναι γιατί άκουσα τον Γιάννη Πανούση να δηλώνει στην εκπομπή του φίλου μου Γιώργου Κουβαρά στο Action 24 ότι ο πρόεδρος Αλέξης συμφωνούσε με τις προτάσεις του όσον αφορά στο Προσφυγικό, ωστόσο, τελικά την πολιτική γύρω από το «καυτό» αυτό ζήτημα την επέβαλε η Τασία Χριστοδουλοπούλου. Ναι, η λατρεμένη κυρία Τασία.

Είναι καλοκαίρι, λοιπόν, η πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα μόλις έχει ψηφίσει το δικό της Μνημόνιο να ‘χει να πορεύεται και τα ξημερώματα μιας αυγουστιάτικης ασέληνης νύχτας τούρκοι δουλέμποροι αποβιβάζουν ανενόχλητοι στα ανατολικά παράλια της Σύμης 380 ενήλικους πρόσφυγες/μετανάστες και άγνωστο αριθμό παιδιών.

Ειδοποιούνται οι Αρχές, ειδοποιείται και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος πηγαίνει στο γραφείο του για να συντονίσει τη μεταφορά των ανθρώπων με πλοία στην κοντινή Ρόδο.

Επτά και κάτι το πρωί χτυπάει το τηλέφωνό του. Στην άλλη άκρη ακούει την αγαπημένη, αρμοδία εκείνο τον καιρό, υπουργό Μετανάστευσης κυρία Τασία να τον ρωτάει με το γνωστό μειλίχιο, όσο και σε slow motion, ύφος της «αν είχαμε κάτι στη Σύμη, όπως πληροφορήθηκα».

Ο περιφερειάρχης τής εξηγεί όσο πιο συνοπτικά γίνεται ότι αυτό το «κάτι» είναι 380 ενήλικοι και παιδιά που πρέπει να μεταφέρει το γρηγορότερο στη Ρόδο, γιατί αν τους αφήσει στη Σύμη θα κατακλυστεί ο Γιαλός, το λιμανάκι-κούκλα του νησιού, με πρόσφυγες στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Ακούει, ακούει, η κυρία Τασία και στο τέλος, με μια φράση της, πετάει στο...κανναβάτσο περιφερειάρχη και τέσσερις προστρέξαντες για βοήθεια συνεργάτες του:

- Κύριε περιφερειάρχη, του λέει σοβαρά, θέλω να κάνετε οτιδήποτε περνάει από το χέρι σας για να νιώσουν αυτοί οι άνθρωποι ευτυχισμένοι!!

Όταν συνέρχεται, ο Χατζημάρκος το μόνο που καταφέρνει είναι να τη βεβαιώσει ξέπνοα ότι θα προσπαθήσει να τους κάνει «ευτυχισμένους».

Έμαθα και το τι της πρότεινε, αλλά δεν είναι της παρούσης. Αυτό που προέχει είναι να φωτιστεί τι υπήρχε (και υπάρχει προφανώς) μέσα στο μυαλό τους για το Προσφυγικό...
(σχόλιο του Γ. Παπαχρήστου στα ΝΕΑ)

Διαβάστε ακόμη

Ένας Καρπάθιος στο μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο μεταφορών και κινητικότητας στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας!

Γ. Σακελλαρίδης για Νίσυρο: Το μήνυμα της πολιτείας είναι «θα μπλέξετε, μείνετε καλύτερα σιωπηλοί»

«10201» το νέο 5ψήφιο νούμερο για καταγγελίες παραβατικότητας ανηλίκων

Όλγα Κεφαλογιάννη: Δημιουργούμε τις συνθήκες για μία νέα αρχή για τον ελληνικό Τουρισμό

Στην Εκτελεστική Επιτροπή ο Θανάσης Στάμος

TUI: Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου και Ακρόπολη στα πιο δημοφιλή μνημεία για το 2024

Τραγούδι ηχογράφησε ο δήμαρχος Λειψών

Σε ρυθμούς Ευρωεκλογών