Τον Οκτώβριο η δίκη για τις διαρρήξεις αυτοκινήτων

Τον Οκτώβριο η δίκη για τις διαρρήξεις αυτοκινήτων

Τον Οκτώβριο η δίκη για τις διαρρήξεις αυτοκινήτων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 137 ΦΟΡΕΣ

Για τον Οκτώβριο αναβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου η δίκη δύο αλλοδαπών οι οποίοι συνελήφθησαν τον Ιούνιο του 2013 για διαρρήξεις ενοικιαζομένων αυτοκινήτων τα οποία οι ανυποψίαστοι χρήστες τους, στάθμευαν σε παραλίες του νησιού μας!

Πρόκειται για τον 27χρονο Παλαιστίνιο ABUALI ZENDA ABDULLAH που τον Νοέμβριο του 2013 καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε κάθειρξη 10 ετών και τον 30χρονο Αλγερινό MOSHEN SLIMMATI του ADZIN στον οποίο επιβλήθηκε κάθειρξη 9 ετών και έξι μηνών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Και οι δύο είχαν ασκήσει έφεση και η υπόθεση προσδιορίστηκε να εκδικαστεί χθες, ωστόσο ο Αλγερινός δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και η έφεσή του κρίθηκε ανυποστήρικτη ενώ για τον Παλαιστίνιο αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο οπότε και θα καθίσει μόνος του στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν στις 24 Ιουνίου 2013 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, λίγες ώρες προτού αναχωρήσουν για την Κρήτη και κατηγορούνται για τουλάχιστον για τέσσερις διαρρήξεις οχημάτων από τα οποία αφαιρούσαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές κ.α.

Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι ενεργώντας από κοινού με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, μετέβαιναν σε παραλιακές περιοχές της Νότιας Ρόδου, όπου επέλεγαν και παραβίαζαν ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, αφαιρώντας ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά αντικείμενα και χρήματα παραθεριστών.

Συγκεκριμένα οι δράστες είχαν αφιχθεί στη Ρόδο δέκα περίπου ημέρες πριν την σύλληψή τους, και κάνοντας χρήση πλαστό έγγραφο Ισπανικών αρχών που κατείχε ο 27χρονος Παλαιστίνιος, ενοικίασαν αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους, ενώ για να πετύχουν τον σκοπό τους χρησιμοποιούσαν ως διαρρηκτικά εργαλεία .. ψαλίδια.!

Από τη έρευνα που έχει γίνει έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις (4) περιπτώσεις διαρρήξεων αυτοκίνητων που βρίσκονταν σταθμευμένα στις περιοχές Λίνδο και Πρασονήσι.

Σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην πόλη της Ρόδου, όπου διέμεναν οι δράστες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: (9) κινητά τηλέφωνα, (5) ζευγάρια γυαλιών ηλίου-οράσεως, (2) φορητοί υπολογιστές, κυάλια, (2) mp3 players, (2) φακοί, (3) ψαλίδια και το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.
Μέρος των κλεμμένων αντικειμένων αναγνωρίστηκε και αποδόθηκε στους δικαιούχους.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο