Σήμερα απολογείται στην ανακρίτρια ο 30χρονος για τα 900 γρ. ηρωίνης

Σήμερα απολογείται στην ανακρίτρια ο 30χρονος για τα 900 γρ. ηρωίνης

Σήμερα απολογείται στην ανακρίτρια ο 30χρονος για τα 900 γρ. ηρωίνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 278 ΦΟΡΕΣ

Έχει ασκηθεί εναντίον του δίωξη σε βαθμό κακουργήματος

Την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου θα περάσει σήμερα για να απολογηθεί ο 30χρονος που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να παραλαμβάνει από αγροτική περιοχή της Ρόδου, δύο δέματα που περιείχαν περίπου 900 γραμμάρια ηρωίνης!

Σε βάρος του 30χρονου που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και κρατείται καθώς σήμερα αναμένεται να βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να δώσει εξηγήσεις για τα όσα του καταλογίζονται.

Ο 30χρονος που είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας καθώς συνελήφθη και παλαιότερα για παράβαση του ίδιου νόμου, εντοπίστηκε μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν οι αστυνομικοί της Δίωξης, οι οποίοι μάλιστα τον είχαν θέσει και σε διακριτική παρακολούθηση.
Έτσι στις 9 Φεβρουαρίου 2016 το βράδυ ο 30χρονος μετέβη με δίκυκλη μοτοσικλέτα σε περιοχή επί της επαρχιακής οδού Κάτω Καλαμώνα – Ψίνθου. Εκεί άφησε το όχημά του και πήγε σε κοντινό χωράφι από το οποίο και επέστρεψε λίγη ώρα αργότερα.

Τότε οι αστυνομικοί της Δίωξης ακινητοποίησαν τον 30χρονο και σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν να κατέχει δύο συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη συνολικού βάρους 892 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, και στο σπίτι του 30χρονου όπου και εκεί εντοπίστηκε ένα δεύτερο κινητό τηλέφωνο.

Όλα τα αντικείμενα, τα χρήματα και οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Αξίζει να τονιστεί πως ο 30χρονος είχε συλληφθεί τον Ιούλιο του 2015 για αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών μαζί με έναν 31χρονο, και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε ποινή κάθειρξης 8 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σημειώνεται πως ο 30χρονος και τότε είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου επ’ αυτοφώρω την ώρα που έδινε ποσότητα ηρωίνης στον 31χρονο συγκατηγορούμενό του.

Επίσης περίπου πριν από δύο χρόνια ο 30ρονος είχε κατηγορηθεί και σε υπόθεση παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και μάλιστα είχε συλληφθεί μαζί με τον πατέρα του για ναρκωτικά και οπλοκατοχή ενώ είχαν κατασχεθεί 2,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 3 μαχαίρια, 19 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου κ.α.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο