Προφυλακίστηκε 27χρονος διακινητής

Προφυλακίστηκε 27χρονος διακινητής

Προφυλακίστηκε 27χρονος διακινητής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 160 ΦΟΡΕΣ

Είχε συλληφθεί κατόπιν καταδίωξης στο Καστελλόριζο

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες μετά την απολογία του ο 27χρονος αλλοδαπός Συριακής καταγωγής διακινητής ο οποίος συνελήφθη μετά από καταδίωξη των Λιμενικών, για την μεταφορά 63 προσφύγων από τα τουρκικά παράλια, στο Καστελλόριζο.

Σε βάρος του 27χρονου Σύριου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός παραδέχτηκε την πράξη του και δήλωσε ότι η ανέχεια τον έκανε να συμφωνήσει με τα μέλη του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών και προσφύγων που δρουν στα απέναντι παράλια, για να κάνει την μεταφορά.

Ο ίδιος είπε πως η συμφωνία έλεγε να κάνει την μεταφορά 10 αλλοδαπών προσφύγων στο Καστελλόριζο και στη συνέχεια να επιστρέψει στα τουρκικά παράλια για να παραλάβει την μητέρα και τον αδελφό του. Μάλιστα ο 27χρονος Σύριος ισχυρίζεται πως ο ίδιος μετέφερε μόνο 10 άτομα και όχι 63 που του καταλογίζουν και πως το σκάφος που κυβερνούσε «έσερνε» και ένα δεύτερο που ήταν δεμένο σε αυτό.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 27χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.
Υπενθυμίζεται πως η σύλληψη του 27χρονου αλλοδαπού διακινητή στο Καστελλόριζο έγινε στις 9 Φεβρουαρίου 2016 τις πρωινές ώρες και μάλιστα μετά από καταδίωξη!

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε φουσκωτή βάρκα από την οποία είχαν αποβιβαστεί εξήντα τρεις (63) αλλοδαποί πρόσφυγες επί της νήσου Ρω. Ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση της βάρκας και τη σύλληψη του 27χρονου αλλοδαπού χειριστή της.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε η βάρκα.

Και άλλοι πρόσφυγες
Στο μεταξύ συνεχίζονται οι «αφίξεις» προσφύγων στα νησιά μας.
Προχθές το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Μεγίστης εντόπισαν στο Καστελλόριζο συνολικά 40 άτομα από τα οποία τα 23 παιδιά!

Πρόκειται για 9 άνδρες και 8 γυναίκες Συριακής καταγωγής οι οποίοι συνόδευαν τα ανήλικα. Οι άνδρες και οι γυναίκες συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Αλλά και στη Ρόδο προχθές το πρωί συνελήφθησαν στην παραλία Χαράκι από αστυνομικούς του Τμήματος Αρχαγγέλου 10 άτομα από το Ιράκ (5 άνδρες και 5 γυναίκες που συνόδευαν 10 παιδιά) για παράνομη είσοδο στη χώρα, προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια. Για τις υποθέσεις διενεργείται προανάκριση.

Διαβάστε ακόμη

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη