Ψάχνει λύση η περιφέρεια για το Εθνικό Θέατρο Ρόδου

Ψάχνει λύση  η περιφέρεια για το Εθνικό  Θέατρο Ρόδου

Ψάχνει λύση η περιφέρεια για το Εθνικό Θέατρο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 427 ΦΟΡΕΣ

Εξετάζεται και το ενδεχόμενο να προχωρήσει το έργο με την μέθοδο “μελέτη-κατασκευή”

Βέβαιος ότι θα βρεθεί λύση με την αποκατάσταση του εθνικού θεάτρου της Ρόδου, εμφανίστηκε χτες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος ο οποίος στο πλαίσιο δηλώσεών του μάλιστα επεσήμανε ότι έχει ζητήσει και έξτρα χρήματα για το έργο.

Επίσης όπως έκανε γνωστό εξετάζεται η πρόταση που τέθηκε από τον τέως περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη, να προχωρήσει το έργο με τη μέθοδο μελέτη-κατασκευή, υπογραμμίζοντας ότι κανένας δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει αυτή τη στιγμή ποιο θα είναι το τελικό κόστος.

Συγκεκριμένα ο κ. Χατζημάρκος που κλήθηκε να σχολιάσει την απάντηση του δήμου της Ρόδου σε όσα ο ίδιος είχε δηλώσει προ ημερών για το έργο δήλωσε τα εξής: «Η απάντηση του δήμου Ρόδου επιβεβαιώνει αυτό που είπαμε εμείς. Ότι το ποσό που απαιτείται είναι 3 εκατομμύρια 525 χιλιάδες ευρώ γιατί το 2 εκατομμύρια 865 χιλιάδες ήταν προ ΦΠΑ.

Παραμένει πρόθεσή μας να βρούμε τον τρόπο να το υλοποιήσουμε. Πάνω σε αυτό εργαζόμαστε. Η διεύθυνση τεχνικών έργων της περιφέρειας εργάζεται για να δούμε ποιες είναι οι λύσεις που μπορούμε να βρούμε.

Ειπώθηκε μία ιδέα στο περιφερειακό συμβούλιο και το εξετάζουμε και θα χρειαστούμε σε αυτό και τη συνδρομή του υπουργείου Περιβάλλοντος αν μπορεί να ενεργοποιηθεί γι’ αυτό το έργο και να αξιοποιηθούν διατάξεις της μεθόδου μελέτη-κατασκευή. Το κόστος επισκευής δεν το γνωρίζει κανείς και όποιος μιλά γι αυτό κάνει απλά μία εκτίμηση, μία πρόβλεψη. Εγώ δεν θέλω να μπω σε αυτή τη συζήτηση.

Εγώ έχω ζητήσει έξτρα πόρους για το εθνικό προχθές ζήτησα άλλα 5 εκατομμύρια από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Ψάχνουμε να βρούμε τη λύση και πιστεύω ότι θα τη βρούμε. Εγώ θέλω να φτιαχτεί το εθνικό θέατρο και να το δώσουμε σε χρήση σε αυτό τον τόπο και σε αυτό τον κόσμο.

Εμείς κάνουμε προσπάθειες να ολοκληρώσουμε τη μελέτη και να δημοπρατήσουμε το έργο.
Εμείς δεν είμαστε ιδιοκτήτες του εθνικού θεάτρου, ερχόμαστε να συνδράμουμε τον ιδιοκτήτη του ακινήτου το δήμο Ρόδου να το φτιάξει. Έχω την εντύπωση ότι για πολιτικούς κυρίως λόγους κάποιοι χρειάστηκε να παρουσιάσουν και δεν αναφέρομαι στο δήμαρχο, ότι όλα είχαν γίνει σωστά».

Διαβάστε ακόμη

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης